Ισραήλ – Μαρτυρία Έλληνα: «Αυτό που έγινε είναι σφαγή»
Πρωινές εκπομπές

Ισραήλ – Μαρτυρία Έλληνα: «Αυτό που έγινε είναι σφαγή»

Ισραήλ – Μαρτυρία Έλληνα: «Αυτό που έγινε είναι σφαγή»

Με τον φόβο ζουν οι Έλληνες Ισραηλίτες στη Μέση Ανατολή – Οι μαρτυρίες στη Super Kατερίνα

Με τη σύρραξη στο Ισραήλ ασχολήθηκε η Super Κατερίνα καθώς 85 Έλληνες επαναπατρίστηκαν στη χώρα μας από την περιοχή. Οι Έλληνες ήταν τουρίστες και όπως ανέφεραν πολύς κόσμος ήθελε να φύγει εκτός από τουρίστες.

«Μπαίναμε από το πρωί σε ένα δωμάτιο μέσα στο σπίτι που κρυβόμασταν. Από τις 6.30 το πρωί ακούγονταν σειρήνες» ανέφερε ένας εξ αυτών.

«Συνέχεια σκάγανε πύραυλοι από πάνω μας» είπε ένας άλλος.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ιωνάθαν Ιατρού που ζει στο Τελ Αβίβ μίλησε στην εκπομπή από το Ισραήλ και είπε:

«Είναι ώρες αγωνίας μεγάλες, μεγάλος φόβος, είμαι πατέρας και δύο παιδιών. Έχουμε ησυχία από χτες. Δεν χτύπησαν σειρήνες, βέβαια αυτή η σιωπή είναι αυτό που λέμε πριν από την καταιγίδα. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι έχει να γίνει στη Μέση Ανατολή.

Ζω από πολύ μικρός στο Ισραήλ. Έχω ζήσει καταστάσεις παρόμοιες. Πάντα τελείωνε το σκηνικό. Αυτή τη φορά αυτό που έγινε στο νότιο Ισραήλ είναι σφαγή και τα πράγματα δεν θα είναι το ίδιο. Γι’ αυτό αυτή τη φορά έχω σκοπό να φύγω. Ελπίζω να τα καταφέρω.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Μάκης Λεβής που κατοικεί -όπως είχε πει την Κυριακή στη Σίσσυ Χρηστίδου- πολύ κοντά στο σημείο της σύρραξης.

Όπως είπε σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα.

«”Καθαρίζουν” εν ψυχρώ παιδάκια και γυναίκες. Είμαστε κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο από μπετόν. Προσπαθούμε να φύγουμε από τη χώρα γιατί κινδυνεύουμε».

Ανάμεσα σε άλλους που έφυγαν τελευταία στιγμή από το Ισραήλ ήταν και ο Κύπριος τραγουδιστής Άντριου Λάμπρου που ανέβασε ένα βίντεο στα social.

Χαρακτηριστικό ήταν και το βίντεο της Netta, της Ισραηλινής νικήτριας της Eurovision που περιέγραψε τι βίωσαν οι συμπατριώτες της.