Κασσελάκης: «Το να φύγουν τα μυαλά από την Ελλάδα είναι η λύση»
Πρωινές εκπομπές

Κασσελάκης: «Το να φύγουν τα μυαλά από την Ελλάδα είναι η λύση»

Κασσελάκης: «Το να φύγουν τα μυαλά από την Ελλάδα είναι η λύση»

Όσα δήλωνε παλαιότερα για το brain drain

Μία παλαιότερη ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη για το brain drain και για το γεγονός ότι τα μεγάλα μυαλά πρέπει να φεύγουν από την Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό, παρουσίασε η εκπομπή «Super Κατερίνα».

Με αφορμή την τοποθέτηση του Άδωνη Γεωργιάδη που σχολίασε παλιότερη τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη, η εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου μετέδωσε το βίντεο όπου ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η λύση είναι τα μυαλά να φεύγουν στο εξωτερικό.

«Έχω ακούσει να λένε γιατί βοηθάνε τα μεγάλα μυαλά να φύγουν από την Ελλάδα. Για εμένα, το να φύγουν τα μυαλά από την Ελλάδα, είναι η λύση για την Ελλάδα. Να μπορούν να πάνε στο εξωτερικό, να πάρουν ικανότητες και γνώσεις του 21ου αιώνα. Είναι πολύ σημαντικό οι νέοι μας να είναι στο εξωτερικό, να μάθουν τις γνώσεις και το βασικότερο να μάθουν νέες νοοτροπίες, ώστε να έρθουν πίσω, εαν καταφέρει να λυθεί εδώ η κατάσταση. Εγώ προσωπικά δεν θα περίμενα εδώ, με την ελπίδα ότι εδώ θα λυνόντουσαν τα προβλήματα με τις τωρινές ενδείξεις», έλεγε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η λύση είναι να φτιάξει το εκπαιδευτικό μας σύστημα εδώ, όχι να φύγουν τα μυαλά μας στο εξωτερικό», ξεκαθάρισε η Κατερίνα Καινούργιου.

Διαβάστε ακόμα

Κατερίνα Καινούργιου: Αντέδρασε στις δηλώσεις Κούγια – «Δεν θα κάνω τη χαζή. Είναι θλιβερό»