Κύπρος: Επεισόδια ανάμεσα σε Τούρκους και άνδρες του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη
Πρωινές εκπομπές

Κύπρος: Επεισόδια ανάμεσα σε Τούρκους και άνδρες του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη

Κύπρος: Επεισόδια ανάμεσα σε Τούρκους και άνδρες του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη

Προκαλούν ξανά οι Τουρκοκύπριοι

Την ανατροπή του status quo στην ουδέτερη ζώνη των κατεχομένων στην Κύπρο επιδιώκουν οι Τούρκοι, που προκαλούν ανοιχτά τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ.

Οι Τουρκοκύπριοι στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα απομάκρυναν αυτοκίνητα του ΟΗΕ με μπουλντόζες.

Έντονη και άμεση ήταν η αντίδραση Λευκωσίας και Αθήνας. Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης σε τηλεφωνική τους επικοινωνία αποδοκίμασαν τις απαράδεκτες επιθέσεις ενώ συμφώνησαν να προβούν στις δέουσες ενέργειες σε διεθνές επίπεδο.

Ακριβώς 49 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο, την κατοχή των Κυπριακών εδαφών και των ατέρμονων προσπαθειών για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, η τουρκοκυπριακή πλευρά συνεχίζει να προκαλεί.

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τη στιγμή της επίθεσης τωνΤουρκοκύπριων με μπουλντόζες εναντίον των μελών της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Τουρκοκύπριοι αστυνομικοί και στρατιώτες με πολιτικά ρούχα, επιτέθηκαν και σε μέλος της ειρηνευτικής δύναμης, γρονθοκοπώντας το, τού έριξαν μπουνιά και επιτέθηκαν σε άλλα δέκα μέλη σπρώχνοντάς τα με τη βία και με κλωτσιές.

Διαβάστε επίσης

Γρεβενά: Η 17η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού ξεπέρασε κάθε προσδοκία