Λένα Δροσάκη: «Θέλω δίπλα μου ανθρώπους που να με στηρίζουν γιατί κάποιες φορές νιώθω αδύναμη και σπάω»
Πρωινές εκπομπές

Λένα Δροσάκη: «Θέλω δίπλα μου ανθρώπους που να με στηρίζουν γιατί κάποιες φορές νιώθω αδύναμη και σπάω»

Λένα Δροσάκη: «Θέλω δίπλα μου ανθρώπους που να με στηρίζουν γιατί κάποιες φορές νιώθω αδύναμη και σπάω»

Όσα είπε για το #metoo και τη δίκη Φιλιππίδη

Καλεσμένη στην εκπομπή βρέθηκε η Λένα Δροσάκη και μίλησε για την παράσταση που πρωταγωνιστεί, το #metoo, το γιο της αλλά και για την καμπάνια δικαίωμα στην μητρότητα.
«Πριν από το παιδί ήμουν ακόμα πιο ευαίσθητη, τώρα έμαθα λίγο να με προστατεύω. Το έκανα λίγο αντίθετα γιατί δεν πήγαινε άλλο», σχολίασε αρχικά η ηθοποιός.

Η Ελένη Δροσάκη πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Άτλας της δεκαετίας», εκεί όπου υποδύεται την παρουσιάστρια.

«Είναι δύσκολο. Έχω πάρει στοιχεία από διάφορες παρουσιάστριες. Μιμούμαι δύο γνωστές παρουσιάστριες. Είναι τρομακτικό για εμένα να γίνω παρουσιάστρια», τόνισε.

Αναφορικά με το #metoo και σε τι φάση θεωρεί ότι βρίσκεται τώρα, απάντησε: «Δεν έχω απάντηση. Στις 3 Ιουνίου ξεκινάει το δικό μας δικαστήριο, είναι σε εξέλιξη άλλα. Το μόνο όμορφο που συμβαίνει είναι ότι ο κόσμος μιλάει και παίρνει θέση κι αυτό είναι πολιτική στάση, να παίρνω θέση και να μην αδιαφορώ. Είναι μεγάλο κέρδος για τη κοινωνία μας».

Για τις καταγγελίες και αν αυτές θα αποτρέψουν θύτες: «Νομίζω πως ναι. Όμως πρέπει να έρθει και η τιμωρία για να μπορέσει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα».

«Η πιο δύσκολη στιγμή που πέρασα δεν ξέρω ποια είναι. Όλες είχαν τη δική τους δυσκολία αντιμετώπισης. Να το πάρεις απόφαση και να μιλήσεις, να φοβηθείς και να κάνεις πίσω, να παραστείς στη δίκη», τόνισε και σε ερώτηση για ανθρώπους που έφυγαν και ήρθαν στο πλευρό της, απάντησε:

«Είδα ανθρώπους να φεύγουν από δίπλα μου και είδα και άλλους να εμφανίζονται για να στηρίξουν. Αυτοί που έφυγαν θεωρώ ότι το έκαναν από φόβο. Δεν ξέρω, δεν έχουμε μιλήσει. Από φόβο, μπορεί να μην είχαν τη δύναμη να μιλήσουν κι εκείνοι. Είναι προσωπικά μας το πώς το αντιμετωπίζουμε».

Για τη δίκη με τον Πέτρο Φιλιππίδη στις 3 Ιουνίου: «Θα είμαι εκεί βέβαια. Είμαι μάρτυρας, έχω καλεστεί. Δεν ξέρω πως θα είναι, περιμένω, δεν το έχω αντιμετωπίσει ακόμα».

«Θέλω να έχω δίπλα μου ανθρώπους που να με στηρίζουν γιατί κάποιες φορές νιώθω αδύναμη και σπάω. Ο γιος μου είναι η κινητήριος δύναμή μου, για όλα», είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμα

Λένα Δροσάκη: «Μετά την κατάθεσή μου στο δικαστήριο, άλλαξε όλη μου η ζωή»