Λιλή Πυράκη για Ρόδο: «Η ψυχή μας είναι μαύρη – Τις πρώτες μέρες μας έλεγαν ότι η φωτιά είναι εντάξει»
Πρωινές εκπομπές

Λιλή Πυράκη για Ρόδο: «Η ψυχή μας είναι μαύρη – Τις πρώτες μέρες μας έλεγαν ότι η φωτιά είναι εντάξει»

Λιλή Πυράκη για Ρόδο: «Η ψυχή μας είναι μαύρη – Τις πρώτες μέρες μας έλεγαν ότι η φωτιά είναι εντάξει»

Συγκινημένη η δημοσιογράφος απευθείας από την παλιά πόλη της Ρόδου

Στη Ρόδο, τη γεννέτειρά της, βρίσκεται αυτές τις δύσκολες ημέρες για το νησί, η Λιλή Πυράκη, η δημοσιογράφος του Star, η οποία βλέπει τον τόπο της να καίγεται.

Η Λιλή Πυράκη μίλησε σε απευθείας σύνδεση με την εκπομπή «Καλοκαίρι #Yes» και μετέφερε τα όσα ζουν στη Ρόδο τις τελευταίες 8 ημέρες με τις πυρκαγιές, αλλά και το γεγονός ότι ο κόσμος έχει γίνει μια γροθιά και βοηθάει όπου χρειαστεί. τόσο στη φωτιά, όσο και στον κόσμο που έχασε τις περιουσίες του, αλλά και τους τουρίστες που έμειναν χωρίς ξενοδοχείο στο νησί.

«Η Ρόδος για 8η μέρα δίνει τεράστια μάχη. Εγώ είμαι Ροδίτισσα, έχω μεγαλώσει εδώ, έχω γεννηθεί εδώ, η οικογένεια, οι γονείς μου είναι εδώ και για εμένα δεν είναι ακόμα δυστυχώς μία πυρκαγιά, αλλά είναι ο τόπος μου, ο οποίος έχει πληγεί πάρα πολύ.

Φέτος λέγαμε τι ωραία που έχει γίνει πράσινο το νησί μας. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τις στιγμές που έχουμε ζήσει από όταν συνέβη. Τις πρώτες μέρες ακούγαμε ότι η φωτιά είναι εντάξει, ότι οι αναζωπυρώσεις είναι μικρές, ότι όλα είναι υπό έλεγχο και ξαφνικά το Σάββατο έγινε όλο αυτό», είπε αρχικά η δημοσιογράφος και επεσήμανε:

«Η εθελοντική δράση είναι τόσο αξιέπαινη, το γεγονός ότι σαν μια γορθιά βοήθησαν, άνοιξαν σχολεία, άνοιξαν γήπεδα, γυμναστήρια, τα σπίτια τους.  Όλος ο κόσμος με ό,τι είχε, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε».

«Όλος ο κόσμος είναι πολύ μουδιασμένος, προσπαθούν όλοι να βοηθήσουν. Κάθε μέρα πάνε κι έρχονται 20χρονοι και 30χρονοι στους πυροσβέστες, για να τους πάνε γεύματα, είναι συγκινητικό. Η ψυχή μας είναι μαύρη, είναι ο τόπος της. Θα παλέψουμε την επόμενη μέρα. Οι κάτοικοι του νησιού έφτιαξαν τοίχο στη φωτιά, είναι φοβερές εικόνες, εγώ συγκινούμαι», τόνισε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμα

Φωτιά: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Ρόδο, Κάρυστο, Κέρκυρα και Δερβενάκια Αχαΐας