Μαρία Ιωαννίδου: «Ο Καραμανλής έπιασε τον Φρέντυ από τον γιακά και τον έβρισε – Την άλλη μέρα…»
Πρωινές εκπομπές

Μαρία Ιωαννίδου: «Ο Καραμανλής έπιασε τον Φρέντυ από τον γιακά και τον έβρισε – Την άλλη μέρα…»

Μαρία Ιωαννίδου: «Ο Καραμανλής έπιασε τον Φρέντυ από τον γιακά και τον έβρισε – Την άλλη μέρα…»

Το σκηνικό που θυμήθηκε

«Τα πιο ωραία Χριστούγεννα ήταν στη Νέα Υόρκη με την Φρέντυ, όταν μου έκανε πρόταση γάμου», λέει η Μαρία Ιωαννίδου.

Στην εκπομπή «Δύο στις 10» και την Πέννυ Καβέτσου έδωσε συνέντευξη η Μαρία Ιωαννίδου. Η ηθοποιός και χορεύτρια αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που είχε συμβεί με τον Φρέντυ Γερμανό και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Κάθε χρόνο στολίζω μικρό δέντρο γιατί είμαι κι εγώ μικρή. Έχω στολίσει και τεράστια δέντρα, αλλά ήμουν μικρή και έσπαγα τα στολίδια. Δεν αγαπάω τα Χριστούγεννα, γιατί 27 Δεκεμβρίου είχα χάσει τη μαμά μου, αυτά ήταν τα χειρότερα της ζωής μου. Σαν παιδί δεν τα αγαπούσα ιδιαίτερως, περίμενα μόνο τα δώρα που θα μου έκαναν και συνήθως ζητούσα ρούχα. ;Eλεγα τα κάλαντα, τα οικονομούσα και μετά πήγαινα και ψώνιζα κούκλες», είπε η Μαρία Ιωαννίδου.

«Η στιγμή που με στιγμάτισε ήταν όταν η μητέρα μου έκαψε τη γαλοπούλα, είχε γίνει κάρβουνο, έκλαιγα όλη μέρα. Τα πιο ωραία Χριστούγεννα ήταν στη Νέα Υόρκη με τον Φρέντυ, όταν μου έκανε πρόταση γάμου. Τρελάθηκα, συγκινήθηκα, μου έφερε σαμπάνια, δεν έπινα. Ήπια και την ώρα που γύρισε να πάει στην κουζίνα το έβγαλα. Δεν μαγειρεύω εγώ τα Χριστούγεννα, μαγειρεύει ο σύντροφός μου, ο Δημήτρης. Μαγειρεύει πολύ καλά, ο Μαμαλάκης μπροστά του δεν πιάνει μπάζα», εξιστόρησε.

«Σε ένα τραπέζι Χριστουγέννων στην ΕΡΤ, που ήταν όλοι οι πολιτικοί, εγώ φορούσα ένα κολάν και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάτσει σε μια γωνιά που να με έχει σημάδι. Κάποια στιγμή μού λέει “σπαθί είσαι”. Πετάγεται ο Γερμανός που ήταν ατακαδόρος και του λέει “ναι κύριε πρόεδρε, είναι σαν το σπαθί που θα χρησιμοποιήσουμε για να πάμε στην ΕΟΚ”. Τον πιάνει από τον γιακά ο Καραμανλής και του λέει “εσείς οι δημοσιογράφοι όλα τα γελοιοποιείτε, άντε να χαθείς”, τον έβρισε. Την άλλη μέρα μάς είχαν όλες οι εφημερίδες», θυμήθηκε μια από τις ιστορίες η Μαρία Ιωαννίδου.