Μύκονος: Χάος στις αφίξεις του αεροδρομίου λόγω πανάκριβων διοδίων
Πρωινές εκπομπές

Μύκονος: Χάος στις αφίξεις του αεροδρομίου λόγω πανάκριβων διοδίων

Μύκονος: Χάος στις αφίξεις του αεροδρομίου λόγω πανάκριβων διοδίων

Οι τουρίστες βγαίνουν από το αεροδρόμιο και δεν βλέπουν... άνθρωπο

Σοβαρό εμπόδιο στις αφίξεις τουριστών στο μοναδικό αεροδρόμιο που διαθέτει η Μύκονος ισχυρίζονται οι επαγγελματίες του νησιού ότι έχει βάλει η διαχειρίστρια Fraport.

Έξω από τον χώρο των αφίξεων καθημερινά δεν υπάρχει ψυχή ζώσα καθώς όπως αναφέρουν υποχρεούνται να καταβάλουν υψηλό αντίτιμο για να σταθμεύσουν ταξί ή λεωφορείο για την παραλαβή επισκεπτών.

Ο Πέτρος Νάζος μίλησε στους Αταίριαστους για το πρόβλημα.

«Ήμασταν που ήμασταν φτηνοί βάλαμε και διόδια» είπε ειρωνικά. «Η Fraport τα έβαλε όχι το νησί. Δεν γίνεται σε κανένα αεροδρόμιο. Δεν επιτρέπουν ούτε στα ΚΤΕΛ να σταθμεύσουν στον χώρο. Σημαίνει ότι όσοι έχουν ξενοδοχεία και transfer πρέπει να βγάλουν κάρτες που κοστίζουν 500 ευρώ ανά είσοδος και μετά χρεώνονται 1 ευρώ ανά λεπτό μετά τα 10 λεπτά.  Καμία πτήση δεν είναι στην ώρα της με συνέπεια κανείς δεν θέλει να πληρώσει όλα αυτά τα λεφτά γιατί κανείς δεν βγαίνει στην ώρα του» ανέφερε.

Έτσι οι τουρίστες βγαίνουν έξω από το αεροδρόμιο για να βρουν ταξί ή άλλο μέσο για να πάνε στους προορισμούς τους.

«Είμαι 32 χρόνια οδηγός και αυτό που έχει δημιουργήσει η Fraport δεν υπάρχει. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ταλαιπωρείται ο κόσμος. Μπλοκάρει όλο το αεροδρόμιο. Σου ζητάει γύρω στα 200 ευρώ τον μήνα εγγύηση για να μπεις μέσα» ανέφερε στην εκπομπή ένας επαγγελματίας οδηγός.