Νίκος Μάνεσης: «Οι γονείς των παιδιών που επιτίθενται είναι για πολλά χαστούκια, για πολλές κλωτσιές»
Πρωινές εκπομπές

Νίκος Μάνεσης: «Οι γονείς των παιδιών που επιτίθενται είναι για πολλά χαστούκια, για πολλές κλωτσιές»

Νίκος Μάνεσης: «Οι γονείς των παιδιών που επιτίθενται είναι για πολλά χαστούκια, για πολλές κλωτσιές»

Έτσι σχολίασε την έξαρση της ανήλικης βίας

Το θέμα της ανήλικης βίας και τα δεκάδες περιστατικά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και συνεχώς αυξάνονται, άνοιξε στην εκπομπή του, ο Νίκος Μάνεσης, το πρωί του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου.

«Δεν έχω καταλάβει γιατί η εγκληματικότητα των ανηλίκων κορυφώθηκε μετά τον covid, μετά την περιοδο που μας είχαν κλείσει», είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος.

«Πρέπει να απασχολεί τους γονιούς των παιδιών που πάνε και τραμπουκίζουν. Να δουν… Ένα παιδάκι 13 ετών γιατί πρέπει να έχει social media ρε φίλε; Για να συναντήσει τον παλιό του συμπολεμιστή από την Αλβανία; Σε τι σελίδες μπαίνει; Τι παιχνίδια παίζει; Τα παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά τα έχουμε δει; Έχουμε δει τα παιχνίδια που όποιον τραμπουκίζεις παίρνεις βαθμούς και ανεβαίνεις level; Γιατί να μη γίνεται παρερμηνεία και το παιδάκι να θεωρεί ότι είναι φυσιολογικό αυτο;», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Εγώ θα υπεραμυνθώ και του παιδιού που κάνει συμμορία και πάει και δέρνει. Κατάπτυστο αυτό που κάνει, κατάπτυστοι και οι γονείς του, αλλά είναι 13χρονα, 14χρονα, σώζονται. Και βέβαια τεράστια τα πρποβλήματα τα ψυχολογικά στα παιδιά που έχουν υποστεί βία. Δεν θέλουν να πάνε σχολείο, δεν θέλουν να βγουν από το σπίτι, προχωράνε και βλέπουν φαντάσματα, εχθρούς. Τι πρέπει να γίνει για να μπουν ψυχολόγοι στα σχολεία;», πρόσθεσε.

«Θα κοιτάς στη στάση του λεωφορείου μη σε μαχαιρώσει κανένα 13χρονο»

«Οι εκπαιδευτικοί έχουν τεράστια ευθύνη. Οι γονείς να έχουν τις ποινικές κυρώσεις, να ελέγξουν τα παιδιά τους. Αστυνομία. Μηνύσεις και αγωγές, θα μου μπεις “να μπλέξω, λεφτά κλπ”. Όχι θα κάθεσαι και θα κοιτάς στη στάση του λεωφορείου μη σε μαχαιρώσει κανένα 13χρονο. Κι εγώ που μιλάω τώρα μπορεί να εχει παρεξηγηθεί κανέναν 13χρονο από τη συμμορία των αλητών και να μου την έχει στήσει. Κανένα σχολείο δεν θέλει να εκτεθεί και υπάρχουν διευθυντές που κάνουν τα στραβά μάτια και υπάρχουν διευθυντές με το Δ κεφαλαίο», επεσήμανε.

«Το πράγμα χειροτερεύει και ακούμε λόγια. Μεγαλεπήβολα σχεδια. Πρέπει τώρα εγώ την κόρη μου ή τον γιο μου να τους συνοδεύω στο σχολείο; Και αν βγουν καμιά βόλτα πρέπει να του δώσω κανένα ρόπαλο να έχει σε καμιά τσάντα; Εκεί θα φτάσουμε; Ή θα πω είναι αυτοί τα αλητόπαιδα, βγείτε κι εσείς 5-6 μπας και τη γλιτώσετε; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Οι γονείς τους είναι για πολλά χαστούκια, για πολλές κλωτσιές, τόσο απλά. Συγκρατούνται μανάδες και πατεράδες, ταράξτε τους στις μηνύσεις και τις αγωγές, για να μαζέψουν τα παιδιά τους», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα

Νίκος Μάνεσης: Έκανε ρεπορτάζ πώς δουλεύει ένα «μηχανάκι» τηλεθέασης – «Να παρέμβει η πολιτεία»