Παναγιώτα Βλαντή: «Στην οικογένεια ήμουν η “γεροντοκόρη” γιατί όλοι είχαν παντρευτεί νωρίς. Δεν ήθελα να μπω σε αυτό το καλούπι»
Πρωινές εκπομπές

Παναγιώτα Βλαντή: «Στην οικογένεια ήμουν η “γεροντοκόρη” γιατί όλοι είχαν παντρευτεί νωρίς. Δεν ήθελα να μπω σε αυτό το καλούπι»

Παναγιώτα Βλαντή: «Στην οικογένεια ήμουν η “γεροντοκόρη” γιατί όλοι είχαν παντρευτεί νωρίς. Δεν ήθελα να μπω σε αυτό το καλούπι»

Όσα είπε για τον γάμο και το κίνημα #metoo

Στην εκπομπή, Δύο στις 10, παραχώρησε συνέντευξη η Παναγιώτα Βλαντή και μίλησε τόσο για τον γάμο όσο και για τις απορρίψεις που έχει δεχθεί στον χώρο αλλά και το κίνημα #metoo.

«Δεν ήμουν από τις γυναίκες που θέλω να παντρευτώ και να κάνω παιδιά. Ήθελα να έχω μια σχέση αλλά όχι την κοινωνική επιταγή ότι πρέπει στα 30 πρέπει να έχεις παντρευτεί και να κάνεις παιδί. Ήμουν στην οικογένεια η “γεροντοκόρη” γιατί όλοι είχαν παντρευτεί νωρίς. Δεν ήθελα να μπω σε αυτό το καλούπι. Και ο γάμος μου βγήκε αβίαστα! Είμαι ανεξάρτητη οικονομικά και αυτό δημιουργούσε πρόβλημα. Και η έκθεση της δουλειάς δημιούργησε πρόβλημα. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Γιάννης που τα έχει λύσει αυτά και είναι πιο δυναμικός από εμένα!

Το θέατρο είναι συναρπαστική δουλειά. Όταν ξεκινούσα είχα 60 αποτυχημένες ακροάσεις. Έπρεπε να πείσω για κάποια πράγματα και ακόμα πρέπει να πείσω! Η ομορφιά παντού ποινικοποιείται. Στη δουλειά μας υπήρχε ότι μια ωραία γυναίκα δεν είναι καλή ηθοποιός. Την εκτιμώ την ομορφιά αλλά μαζί με το περιεχόμενο. Έπρεπε να δουλέψω σκληρά και να αποδείξω. Απενεχοποιήθηκα πολύ αργά και έπρεπε να αποδείξω ότι δεν είμαι μόνο αυτό (σσ όμορφη).

Η ψυχοθεραπεία ήταν μεγάλο δώρο για μένα. Πάτησα στα πόδια μου, να βρω την αυτοπεποίθηση. Έπρεπε να πολεμήσω για κάποια πράγματα. Ότι έδειχνα δυνατή δεν σημαίνει ότι μέσα μου δεν πονούσα ή δεν πάλευα για κάτι. Η ψυχανάλυση έχει πολύ πόνο και μάτωμα. Είχα σκοτάδια, δαίμονες και ψυχαναγκαστικά πράγματα.

Συνήθως όταν πήγαινα καλά στη δουλειά δεν ήμουν καλά στην προσωπική μου ζωή. Έχω κάνει σπουδαία πράγματα στη δουλειά και δεν τα χαιρόμουν γιατί δεν πήγαιναν καλά τα προσωπικά μου. Ήθελα να είναι μαζί αυτά αλλά δεν τα κατάφερνα, δεν ήταν εύκολο. Δεν έχει αλλάξει κάτι με τον γάμο! Δεν έχω νιώσει ότι έχω τοποθετηθεί αλλιώς. Η πρόταση γάμου δεν ήταν ρομαντική, ήταν ήσυχη. Ήταν μια ωραία έκπληξη!

Μίλησαν άλλες κυρίες πρώτα για το #metoo και μετά ακολούθησα εγώ. Δεν γινόταν αλλιώς κυρίως απέναντι σε αυτές τις γυναίκες. Δεν θα μπορούσα να αφήσω αυτές τις γυναίκες να εκτεθούν και να πουν κάτι. Το να μην πω το ίδιο που μου έχει συμβεί και εμένα το θεώρησα δειλία. Ταλαιπωρήθηκα αρκετά γιατί δεν το ήξεραν οι δικοί μου. Έπρεπε να το συζητήσω πρώτα μαζί τους και μετά να μιλήσω. Ο κόσμος άκουσε! Η πρώτη στιγμή πριν μιλήσω ήμουν φοβισμένη αλλά μόλις έγινε ένιωσα μια ελευθερία. Μια συγγνώμη θα τη δεχόμουν γιατί άνθρωποι είμαστε. Η συγγνώμη μετράει πολύ, το να έχεις μετανιώσει για κάτι και να το αποδεχθείς».

Διαβάστε επίσης

Famagusta spoiler: «Η σχέση του Τεύκρου και της Δάφνης θα δοκιμαστεί και θα απομακρυνθούν! Αλλά…»