Πρόεδρος Μεταμόρφωσης Καρδίτσας: «Η μόνη προετοιμασία να μην πάμε στα χωριά μας»
Πρωινές εκπομπές

Πρόεδρος Μεταμόρφωσης Καρδίτσας: «Η μόνη προετοιμασία να μην πάμε στα χωριά μας»

Πρόεδρος Μεταμόρφωσης Καρδίτσας: «Η μόνη προετοιμασία να μην πάμε στα χωριά μας»

Ο Πέτρος Κοντογιάννης επεσήμανε ότι δεν έχει γίνει κάποια προετοιμασία για τη νέα κακοκαιρία που θα χτυπήσει τη Θεσσαλία

Την ώρα που οι κάτοικοι στα χωριά της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους από το φονικό και καταστροφικό πέρασμα του Daniel, προετοιμάζονται για τη νέα κακοκαιρία που θα «χτυπήσει».

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μάλιστα αναμένεται να πέσουν στις πληγείσες περιοχές και γι’ αυτό συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης και οχύρωσης.

Μιλώντας στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι ο Πέτρος Κοντογιάννης, πρόεδρος Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, σημείωσε πως οι κάτοικοι και η τοπική Αρχή προετοιμάζονται για τη νέα κακοκαιρία.

«Το νερό έχει φύγει από το χωριό μετά από 16 ημέρες, ο κόσμος προσπαθεί να βγάλει τα πράγματα έξω από το σπίτι του, δεν έχει μείνει τίποτα. Το χωριό έχει μέσα τα φερτά υλικά που πρέπει να έρθει κάποιο φορτηγό να τα φορτώσουμε. Από Δευτέρα περιμένουμε νέο κύμα κακοκαιρίας που κατά πάσα πιθανότητα το νερό θα μπει ξανά μέσα στο χωριό επειδή τα αναχώματα είναι διαλυμένα».

Όπως λέει ο ίδιος, η μόνη προετοιμασία που μπορεί να γίνει για τη νέα κακοκαιρία είναι η ενημέρωση των πολιτών.

«Στο μόνο που μπορούμε να προετοιμαστούμε είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο στον Βλοχό, στη Μεταμόρφωση να είναι προσεκτικοί. Σε εμάς δε θα πάει κανένας στο χωριό, θα έχουμε και την Αστυνομία να μην αφήνει κανέναν να πάει. Το μέτρο που θα έπρεπε να υπάρξει είναι να γίνουν τα αναχώματα, αλλά δε γίνεται να στηθούν από τη μία μέρα στην άλλη».

Ο κ. Κοντογιάννης αναφέρθηκε στην προσφορά των εθελοντών, υπογραμμίζοντας παράλληλα την απουσία του κρατικού μηχανισμού.

«Το παράπονό μου είναι ότι η φωνή η δικιά μας δεν ακούστηκε από τα κανάλια. Το θέμα είναι να ακουστούμε και εμείς, έχουμε κάνει προτάσεις και περιμένουμε να μας καλέσουν αλλά ακόμη τίποτα» είπε, ενώ τόνισε ότι μεγάλο πρόβλημα προκύπτει για την στέγαση των πληγέντων, καθώς δεν υπάρχει καμία κρατική μέριμνα, αλλά και με την ύδρευση αφού ακόμη το νερό δεν είναι πόσιμο.

«Να είναι καλά ο κόσμος που μας στέλνει νερά να πίνουμε» επεσήμανε.