Ράνια Τζίμα για τη μητρότητα: «Η Ελένη είναι τα πάντα για εμένα»
Πρωινές εκπομπές

Ράνια Τζίμα για τη μητρότητα: «Η Ελένη είναι τα πάντα για εμένα»

Ράνια Τζίμα για τη μητρότητα: «Η Ελένη είναι τα πάντα για εμένα»

Ο ρόλος της μητέρας και ο χρόνος που περνά με τη μικρή Ελένη

Τη Ράνια Τζίμα υποδέχτηκε ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» με τη δημοσιογράφο να μιλά για τον ποιοτικό και ποσοτικό χρόνο που περνούν οι γονείς με τα παιδιά.

Η δημοσιογράφος του Mega αναφέρθηκε στην κόρη της, Ελένη, αλλά και στην μητρότητα, λέγοντας πως για εκείνη, η κόρη της είναι τα πάντα.

«Ο ρόλος της μητέρας είναι για εμένα “Ο Ρόλος”. Δεν χρειάζεται να βιώνει κάθε γυναίκα έτσι. Για εμένα όμως, είναι. Η Ελένη είναι τα πάντα. Έχει αλλάξει ο χρόνος που την βλέπω. Μπαίνω αργά στο σπίτι αλλά τώρα έχει προσαρμοστεί και εκείνη, κοιμάται πιο αργά. Δεν της αρέσει ο ύπνος. Παρασκευή που δεν έχω δελτίο και Σαββατοκύριακο περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί».

«Πιστεύω πως δεν υπάρχει τέλεια μητέρα. Οι τύψεις είναι waste of time. Οι μητέρες μας έκαναν κάποια λάθη, και εμείς θα κάνουμε κάποια άλλα. Λέω στον εαυτό μου πως μπορεί να μην είναι εκεί για να την παίρνω κάθε μέρα από το σχολείο αλλά της δείχνω πως προσπαθώ για κάτι που αγαπώ πολύ. Και βλέπει μία οικογένεια όπου δύο άνθρωποι προσπαθούν για εκείνη. Νομίζω πως αυτές είναι χρήσιμες “αποσκευές” για το μέλλον της».

Η Ράνια Τζίμα είπε πως η ίδια εξήγησε στην κόρη της ότι ο λόγος που δουλεύει τόσο είναι επειδή αγαπάει τη δουλειά της, διότι, όπως είπε, «θα φτιάξει μία γυναίκα που κάνει πράγματα που της αρέσουν και δεν θα ψάχνει δικαιολογίες».

«Ο Γαβριήλ παίρνει μαζί του της Ελένη όταν πάει για γυμναστική. Αυτό που της είχα πει της Ελένης δεν ήταν αυτό που ακούγαμε κάποτε ότι ‘’πρέπει να δουλεύω γιατί εσύ θέλεις 7 παιχνίδια’’, το έβαλα στην άκρη το οικονομικό. Εγώ της είπα καθαρά της Ελένης ότι εγώ κάνω αυτή τη δουλειά γιατί την αγαπάω πάρα πολύ και προέκυψαν τέτοια ερωτήματα, τύπου ‘’Άρα και εγώ θ αγαπάω κάποτε κάτι πάρα πολύ;’’ και της λέω ‘’στο εύχομαι’’. Επίσης νομίζω ότι δεν είναι κακό να πεις στο παιδί σου ότι κάνουμε κάτι γιατί αρέσει σε μας. Αυτό αύριο-μεθαύριο θα φτιάξει μία γυναίκα που θα κάνει πράγματα γιατί της αρέσουν και δεν θα ψάχνει δικαιολογίες».