Σταμάτης Κραουνάκης: «Ημουν πολύ ερωτιάρης σε ποσότητα και όχι σε αριθμό προσώπων»
Πρωινές εκπομπές

Σταμάτης Κραουνάκης: «Ημουν πολύ ερωτιάρης σε ποσότητα και όχι σε αριθμό προσώπων»

Σταμάτης Κραουνάκης: «Ημουν πολύ ερωτιάρης σε ποσότητα και όχι σε αριθμό προσώπων»

Ο γνωστός συνθέτης και στιχουργός μίλησε για τον έρωτα στη ζωή του, τη Λίνα Νικολακοπούλου , αλλά και το ατύχημα που είχε με τη μηχανή του.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για τον έρωτα στη ζωή του, τον «γάμο» με τη Λίνα Νικολακοπούλου, το ατύχημα με τη μηχανή του και τη συγκίνηση για τις αποστάσεις της ζωής, που μικραίνουν.

Ο ίδιος θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο στις 13 Οκτωβρίου με τη μουσική παράσταση «Έρως ανίκατε μάχαν» και μίλησε γι΄αυτή την πρωτοβουλία.

«Εξεπλάγην όταν η Κατερίνα Ευαγγελάτου παρήγγειλε την παράσταση, καθώς δεν είμαι φιλοκυβερνητικός, με έχουν κόψει όλοι. Ξεχνάμε ότι πάντα υπήρχαν αντιδράσεις στην Επίδαυρο, όπως όταν άναψε τσιγάρο η Άννα Μακράκη ή στο πως «κράξανε» την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην «Αντιγόνη». Σε όλους τους αντίστοιχους με την Επίδαυρο χώρους παγκοσμίως, γίνονται πειραματισμοί, άλλες παραστάσεις πετυχαίνουν και άλλες όχι», είπε αρχικά.

«Μου αρέσει που γίνεται φασαρία, αλλά Κατίνα Παξινού δεν έχουμε σήμερα, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη είναι σπουδαία ηθοποιός, αλλά δεν είναι Παξινού. Άνθρωποι όπως η Παξινού δεν είχαν άμυνες, όταν λοιπόν έρχεται η αρρώστια είναι γιατί, δεν έχεις «πιστεύω», γιατί κάτι δεν έχεις προλάβει να ζήσεις», συμπλήρωσε ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ο έρωτας και η Λίνα

Μεταξύ άλλων ο Σταμάτης Κραουνάκης αναφέρθηκε στην στάση ζωής του, αλλά και μίλησε για τον έρωτα.

«Συγκινούμαι συχνά τελευταία, ίσως γιατί μεγαλώνω και μικραίνουν οι αποστάσεις, αλλά και γιατί όλοι έχουμε ανάγκη από ένα μέγεθος, για να μας ανεβάσει το ηθικό. Φοβάμαι την γκρίνια της αρρώστιας και να μην ταλαιπωρήσω κόσμο, να μην πάρει καιρό, ό,τι είναι να συμβεί, να συμβεί γρήγορα», επεσήμανε.

Και πρόσθεσε: «Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μου ζήτησε να κάνω ένα κόνσεπτ με τα ερωτικά μου τραγούδια, επέλεξα εκείνα που είχαν βάθος, ιστορία και κραδασμό. Όταν έγραψα το «πόσο σ’ αγαπώ» ήμουν πολύ ερωτευμένος, το απηύθυνα το τραγούδι. Ήμασταν οικογένεια με τη Λίνα Νικολακοπούλου, αλλά αν ζούσαμε μαζί στο ίδιο σπίτι, δεν θα ήταν καλά. Η Λίνα Νικολακοπούλου είναι ο γάμος της ζωής μου, αλλά ο γάμος μας έγινε «επάνω», στα πνεύματα και έζησε και το διάστημα του στη γη, ήταν μεγάλη στιγμή. Υπήρξαμε μαζί με τη Λίνα Νικολακοπούλου στη ζωή».

Για το πώς κυκλοφορεί και για ένα ατύχημα που έπαθε πέρσι αποκάλυψε πως, «έβγαλα χρήματα τόσα ώστε να μην είμαστε ρεζίληδες, θα μπορούσα να είχα κρατήσει τα χρήματα που έβγαλα. Έχω ένα μικρό διαμέρισμα, το αυτοκίνητο το χάρισα στην αδελφή μου, Δέσποινα, με κουράζει πλέον το τιμόνι γιατί μεγαλώνω. Έφαγα τούμπα πέρσι με τη μηχανή μου, με έριξε ένα ταξί μπαμ στο δάπεδο, χτύπησα, έκανα έξι μήνες φυσιοθεραπείες στο γόνατο».

Ο γνωστός συνθέτης αναφέρθηκε στον έρωτα, στις επιλογές του, τη μονογαμία αλλά και τα σχέδιά του για το μέλλον.

«Βασανίστηκα από έρωτα, την πήρα κι εγώ την κουταλιά μου. Δεν μπορείς να δώσεις και να φύγεις από μια σχέση, θα δώσεις θα πάρεις και όταν φύγεις θα ανάβεις το καντηλάκι σου στο εικόνισμα που προσκύνησες. Χωρίζουμε και νομίζουμε ότι τέλειωσε, αλλά δεν τέλειωσε κι αυτό είναι που μας τρώει. Δεν είχα πολλούς έρωτες στη ζωή μου, ήμουν πολύ ερωτιάρης σε ποσότητα και όχι σε αριθμό προσώπων και καμαρώνω γι΄αυτό, μου φτούρησε η αγάπη. Τα κουτιά με τις μεγάλες αγάπες έχουν κλειδώσει, δεν χωράει άλλο, είμαι μονογαμικός και έχω έναν άνθρωπο στην ζωή μου. Υπάρχει ένας άνθρωπος που λατρεύω, έχουμε καθημερινή επαφή, αλλά δεν θέλω καθόλου να μένουμε μαζί, όταν πέφτω για ύπνο, είμαι εγώ με τον εαυτό μου», εξομολογήθηκε.

Ποια είναι τα μελλοντικά του σχέδια;

Όπως αποκαλύπτει, «θα γράφω μέχρι να τα κακαρώσω, έχω στα σκαριά μια όπερα ενώ ο δίσκος που ετοίμαζα είναι έτοιμος και βγαίνει από την παράσταση «Έρως ανίκατε μάχαν» αφιερώνω σε μένα το φινάλε, το τραγούδι του Καμπανέλλη από την “Στέλλα”».

Διαβάστε ακόμα

Σταμάτης Κραουνάκης: «Έχω “ξοδευτεί” πολύ, δεν μετανιώνω ποτέ»