Σταμάτης Μαλέλης: «Δεν θέλω κάποιον αφ’ υψηλού ”ελιτίστα” να κάνει κριτική στους ρεπόρτερ…»
Πρωινές εκπομπές

Σταμάτης Μαλέλης: «Δεν θέλω κάποιον αφ’ υψηλού ”ελιτίστα” να κάνει κριτική στους ρεπόρτερ…»

Σταμάτης Μαλέλης: «Δεν θέλω κάποιον αφ’ υψηλού ”ελιτίστα” να κάνει κριτική στους ρεπόρτερ…»

Ο Σταμάτης Μαλέλης μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή Πάμε Δανάη

Ο Σταμάτης Μαλέλης μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή Πάμε Δανάη και τον Άρη Καβατζίκη για την τηλεόραση, τους ρεπόρτερ, το ρόλο του ως διευθυντής ειδήσεων, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ”Βήμα της Κυριακής”, την κατάθλιψη, την εγγονή και την κόρη του.

 «Δεν θέλω κάποιον αφ’ υψηλού ή ”ελιτίστα” να κάνει κριτική»

Αναφερόμενος στην τηλεόραση, τους ρεπόρτερ και το ρόλο του ως διευθυντής ειδήσεων, είπε:

«Μέλημα και στόχος μου να κάνουμε πιο διαδραστική την τηλεόραση, να τη δέσουμε πιο πολύ με το διαδίκτυο & να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας την τεχνητή νοημοσύνη. Η τηλεόραση έχει γίνει αυτοαναφορική, κυρίως οι πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές, γιατί λείπουν οι σταρ από τη ζωή στην Ελλάδα. Όλα τα παιδιά της τηλεόρασης τα θεωρώ παιδιά μου, στενοχωριέμαι όταν βγαίνει ο οποιοσδήποτε για να τους κάνει κριτική που κρατούν μικρόφωνο για την δουλειά τους.

Όσο και να εκτιμώ τους άλλους, δεν θέλω να μαλώνουν τους ρεπόρτερ, νιώθω ότι μαλώνουν τα παιδιά μου, θέλω να τα υπερασπιστώ, να ξέρουν ότι είμαι δίπλα τους. Ξέρω πόσο παλεύουν οι ρεπόρτερ για το μεροκάματο, κάνοντας ”καραούλι” για πολλές ώρες, δεν θέλω κάποιον αφ’ υψηλού ή ”ελιτίστα” να τους κάνει κριτική. Το όριο ας το βάλει ο ίδιος ο δημοσιογράφος ή ο αρχισυντάκτης του, εμείς έχουμε την ευθύνη για τα όρια, δεν χρειάζεται να μας το πει κανένας άλλος. Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει αυτός που είναι πάνω από τον ρεπόρτερ, κι εγώ πρώτος, να πάρουμε την ευθύνη, εμείς το φτιάξαμε αυτό και καθοδηγούμε τον ρεπόρτερ».

«Στην σύσκεψη για το δελτίο υπάρχουν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις, ακούγονται όλες οι φωνές. Έχω κάνει πίσω πολλές φορές, δεν είμαι δογματικός ή εμμονικός, αν ο άλλος με πείσει και πραγματικά καταλάβω ότι αυτό που είπα δεν ήταν σωστό θα πω ”έχεις δίκιο”».

«Υπηρετούμε την αλήθεια»

Για το το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ”Βήμα της Κυριακής” και την κατάθλιψη, είπε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω τον πανικό της κυβέρνησης για το πρωτοσέλιδο στο ”Βήμα της Κυριακής” για τη μονταζιέρα των Τεμπών, αφού τα ήξεραν ένα χρόνο πριν. Δεν είμαστε απέναντι σε καμία κυβέρνηση, υπηρετούμε την αλήθεια, πήραμε το δημοσίευμα και κάνουμε τη δουλειά μας απέναντι στην αντίδραση της κυβέρνησης. Δεν έχουμε τίποτε απολύτως με την κυβέρνηση, ούτε μας είπε κάνεις, ”χτυπήστε την κυβέρνηση”. Εμείς τη δουλειά μας κάνουμε τίμια και καθαρά. Κοντεύω 40 χρόνια ως διευθυντής ειδήσεων των καναλιών και πάντοτε όλες οι κυβερνήσεις όλων των κομμάτων είχαν πρόβλημα με την αλήθεια».

«Νιώθω ότι έχω ξεπεράσει το τέρας της κατάθλιψης, έχω προχωρήσει, έκανα βουτιά μέσα μου για να καθαρίσω την καμινάδα από τα σκουπίδια, να διώξω την ματαιοδοξία. Επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν πισωγυρίσματα με την κατάθλιψη, θέλω να τους πω ότι η μάχη είναι συνεχής με τον εαυτό μας. Το χειρότερο που υπάρχει και μπορεί να ρίξει τους ανθρώπους στην κατάθλιψη είναι η ματαιοδοξία, η οποία είναι ένας εφιάλτης και πρέπει να τον νικήσουμε. Πονάει η ψυχή σου και δεν πας στο γιατρό; Είναι δυνατόν επειδή κάποιοι από τον περίγυρο μπορεί να πουν ότι τρελάθηκες; Θα τους κάνεις τη χάρη να υποφέρεις;».

«Με τρελαίνει…»

Επίσης μίλησε για την εγγονή του και την κόρη του, τι είπε:

«Η εγγονή μου είναι 20 μηνών και με τρελαίνει, έχω πάθει ένα απίστευτο κόλλημα, είναι ένα εξαιρετικό πλάσμα και νομίζω ότι όλοι οι παππούδες το ίδιο λένε. Πριν από λίγες μέρες έβαλα στην εγγονή μου ένα βίντεο στο κινητό μου και κάποια στιγμή ένιωσα να πιάνει το δάχτυλο μου για να πάει σε άλλο βίντεο. Η εγγονή μου βλέπει στην τηλεόραση πράγματα που έχουν κίνηση, κάθεται
αφοσιωμένη, αυτά που προσπαθούσε να αλλάξει και στο κινητό είναι τα στατικά. Η κόρη μου, Δέσποινα, είναι μία υπέροχη μάνα, είναι πολύ καλά και καταφέρνει να συνδυάζει το παιδί και τη δουλειά, δεν την έχω ξαναδεί καλύτερα. Ζορίζομαι πολύ καμία φορά, μου λείπει, ακόμη και στη σύσκεψη, βάζω τη φωτογραφία της εγγονής μου και αμέσως χαμογελάω, λάμπω».

«Ήταν τέτοια η ένταση της δουλειάς μου, που με την κόρη μου δεν το έζησα έτσι όπως το ζω τώρα με την εγγονή μου. Έχουμε κάνει βαθιές συζητήσεις με την κόρη μου για το θέμα της έλλειψης, ότι δεν πέρασα πολύ χρόνο μαζί της, έπρεπε να ασχοληθώ περισσότερο με το παιδί μου. Κακώς ήμουν 24 ώρες το 24ωρο στη δουλειά μου, που ήταν πολύ πιεστική τότε, έπρεπε να δώσω περισσότερο βάρος στη σχέση μου με το παιδί μου. Είμαστε μία χαρά με την κόρη μου, δείχνει κατανόηση, γιατί κάνει την ίδια δουλειά και τώρα τη βλέπω περισσότερο από ό,τι την έβλεπα ως παιδί».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή:

Διαβάστε επίσης:

Σταμάτης Μαλέλης: «Κάποιες εκπομπές απευθύνονται σε ένα κοινό που δεν υπάρχει»