Τέμπη: Βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες στα αντικείμενα των ανθρώπων που κάηκαν
Πρωινές εκπομπές

Τέμπη: Βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες στα αντικείμενα των ανθρώπων που κάηκαν

Τέμπη: Βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες στα αντικείμενα των ανθρώπων που κάηκαν

Εξελίξεις στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών

Σοκαριστικές εξελίξεις στην υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους, πριν από σχεδόν έναν χρόνο, την 28η Φεβρουαρίου του 2023.

Σε προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι, εντοπίστηκαν ουσίες, όπως είναι ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο, όλα τους εκρηκτικές ύλες και όχι έλαιο σιλικόνης, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, μέλος της επιτροπής οικογενειών θυμάτων στα Τέμπη μίλησε στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου για αυτή τη σημαντική εξέλιξη της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

«Μετά την πρώτη πραγματογνωμοσύνη που πήραμε στις 19/6 από τους δύο δικαστικούς πραγματογνώμονες που όρισε ο Εφέτης ανακριτής αρκετά στοιχεία μας παραξένεψαν. Σε κάποιο σημείο χωρίς να είναι η αρμοδιότητά τους και η ειδικότητα τους αναφέρθηκαν στο πώς έγινε η έκρηξη.

Περιμέναμε να βγει και το πόρισμα της Πυροσβεστικής που θα έπρεπε να αποφανθεί για τα συγκεκριμένα αίτια, αλλά δεν αποφάνθηκε. Αυτά έγιναν τέλος Ιουλίου και αναγκαστήκαμε αρχές Αυγούστου να καταθέσουμε ένα υπόμνημα στον Ανακριτή, ώστε να γίνουν οι διαδικασίες από τους αρμόδιους», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμα