Ζωή Κρονάκη: «Αν σε ένα κανάλι που κάνει 15% εσύ κάνεις 2-3%, εκεί πρέπει να προβληματιστείς»
Πρωινές εκπομπές

Ζωή Κρονάκη: «Αν σε ένα κανάλι που κάνει 15% εσύ κάνεις 2-3%, εκεί πρέπει να προβληματιστείς»

Ζωή Κρονάκη: «Αν σε ένα κανάλι που κάνει 15% εσύ κάνεις 2-3%, εκεί πρέπει να προβληματιστείς»

Η δημόσια τηλεόαση και τα νούμερα τηλεθέασης

Για την ΕΡΤ και τα νούμερα τηλεθέασης μίλησε μεταξύ άλλων η Ζωή Κρονάκη στη Μαίρη Αργυριάδου και το Breakfast@Star, ενώ απάντησε και για την κριτική που δέχτηκε από συναδέλφους της που εργάζονται σε ιδιωτικά κανάλια.

«Βλέπω όλα τα πρωινά και αυτό που με ενοχλεί γενικότερα είναι η αυτοαναφορικότητά. Το κάθε είδος εκπομπής είναι διαφορετικό και μου αρέσει αυτή η διαφορετικότητα», τόνισε αρχικά η δημοσιογράφος.

«Ο θεσμικός ρόλος της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι πολύ συγκεκριμένος, επομένως ό,τι προϊόν παράγεται από αυτήν έχει να κάνει με τις ανάγκες του τηλεθεατή. Αυτό που είχα πει είναι ότι δεν θα με σταματήσουν τα νούμερα τηλεθέασης από το να δουλέψω με την ίδια ορμή και ένταση», πρόσθεσε.

«Τα νούμερα θα έπρεπε να αποτελούν το μέσο για εμάς τους δημοσιογράφους ως προς το τι αρέσει στον κόσμο. Δεν νομίζω να ενδιαφέρει τους τηλεθεατές εάν εμείς κάναμε 4% ή 5%», εξήγησε και ξεκαθάρισε:

«Δεν είμαστε μόνιμοι παρουσιαστές της ΕΡΤ. Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Αν μία σεζόν δεν πάει καλά, κανείς δεν εγγυάται ότι την επόμενη θα είμαστε εδώ. Αυτό έχει να κάνει και με τη δυναμική του εκάστοτε καναλιού. Αν σε ένα κανάλι που κάνει 15% εσύ κάνεις 2-3%, εκεί πρέπει να προβληματιστείς. Αν είσαι κοντά στον μέσο όρο του καναλιο, τότε είσαι καλά».

«Χαίρομαι πάρα πολύ να υπάρχουν εκπομπές. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει δουλειά για όλους. Δεν με φοβίζει που θα ξεκινήσει και πρωινή εκπομπή το Σαββατοκύριακο στο ΟΡΕΝ», επεσήμανε.

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στην πρωινή ζώνη, απάντησε: «Θεωρώ ότι είναι από τους καλύτερους παρουσιαστές που έχουμε. Ό, τι κι αν κάνει έχει μια χρυσόσκονη, έχει το επικοινωνιακό χάρισμα. Δεν χρήζει κάποιον παρουσιαστή κακό μία κακή τηλεοπτική σεζόν, ούτε το γεγονός ότι έχει κάνει επιτυχία πριν από 10 χρόνια σημαίνει ότι θα την ξανακάνει και τώρα».

Για την Ελένη Μενεγάκη: «Θα ήθελα πάρα πολύ να τη δω και σε κάτι άλλο. Ίσως σε ένα βραδινό. Θα ήθελα να δω αυτή τη λάμψη και κάπου αλλού».

Για το αν πρέπει οι παρουσιαστές να έχουν σπουδάσει δημοσιογραφία, απάντησε: «Μπορεί να υπάρχουν παρουσιαστές που είναι στο σπίτι τους, γιατί τον ρόλο τους τον έχει πάρει κάποιος άλλος. Όμως έχουμε δει κατά καιρούς ηθοποιούς να κάνουν τεράστιες επιτυχίες, άλλοι μπορούν, άλλοι δεν μπορούν, δεν μπορούμε να τα τσουβαλιάζουμε όλα. Αντιλαμβάνομαι το παράπονο των δημοσιογράφων, γιατί κι εμείς δεν μπορούμε εύκολα να ερμηνεύσουμε έναν ρόλο. Για φαντάσουμε εμένα σε μια σειρά».

Για το θέμα που είχε προκύψει με τον συνεργάτη της, Δημήτρη Γιατζόγλου, απάντησε: «Είχαμε τσακωθεί πέρσι, το λύσαμε με συζήτηση. Υπάρχουν κακά παιδιά στον χώρο μας. Συνάδελφοί μου μου λένε ότι δεν πέρασαν καλά στο παρελθόν».

Διαβάστε ακόμα

Η Ζωή Κρονάκη στο Znews: «Δεν θα μου άρεσε να υπερασπιστώ την τηλεοπτική γραμμή της “κλειδαρότρυπας”»