Πρωταγωνιστές: Σοκάρει η καταγγελία 16χρονου – «Πήραν ένα σκοινί και το περιέστρεψαν γύρω μου, μέχρι και τον λαιμό»
Τηλεόραση

Πρωταγωνιστές: Σοκάρει η καταγγελία 16χρονου – «Πήραν ένα σκοινί και το περιέστρεψαν γύρω μου, μέχρι και τον λαιμό»

Πρωταγωνιστές: Σοκάρει η καταγγελία 16χρονου – «Πήραν ένα σκοινί και το περιέστρεψαν γύρω μου, μέχρι και τον λαιμό»

Μία από τις διάφορες ιστορίες βίας ανηλίκων που παρουσίασε η εκπομπή

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνάντησε στους Πρωταγωνιστές, παιδιά που παρά τη βία που δέχθηκαν από συνομήλικους τους, αντί να γίνουν φοβισμένα ή εκδικητικά, έγιναν γενναία και ώριμα.

Μία από τις ιστορίες που παρουσίασε η εκπομπή, ήταν αυτή του 16χρονου Διονύση, όπου δέχτηκε επίθεση και από τότε, δεν έχει σκύψει ξανά το κεφάλι.

«Από τη μέρα που συνέβη μέχρι και σημέρα, προσπαθώ να μη σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να είχα φύγει από τη ζωή. Σκέφτομαι ότι αφού είμαι εδώ, με τις αναμνήσεις που έχω, προσπαθώ να συνεχίσω», είπε ο Διονύσης.

«Ήμουν στο γυμνάσιο πριν από κάποιους μήνες που μου επιτέθηκαν κάποια παιδιά μέσα στην τάξη. Πήραν ένα σκηνή το περιέστρεψαν γύρω μου, μέχρι και τον λαιμό μου, γι αυτό και απέκτησα σημάδια, γιατί στην προσπάθειά μου να βγάλω το σχοινί, προσπάθησα να το κόψω, αλλά από το τρίψιμο δημιουργήθηκαν σημάδια. Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Ήταν αγόρια και κορίτσια και είναι πολύ ανησυχητικό αυτό. Πλέον έχει επεκταθεί παντού η βία», εξήγησε.

«Θα υπάρχει σίγουρα ένα σημάδι μέσα μου που θα μου θυμίζει αυτό που πέρασα, αλλά θεωρώ ότι το να είσαι αισιόδοξος, βοηθάει το να βλέπεις τις καταστάσεις με πιο όμορφο τρόπο. Κάποιες φορές το χαμόγελο κάτι τους ανθρώπους να νομίζουν ότι είσαι ατσάλινος, ότι δεν συνέβη τίποτα. Συνεχίζω να χαμογελάω στο σχολείο και δεν θέλω να πιστέυω ότι θα σταματήσω. Αυτοί που μου προξένησαν το κακό αυτό, δεν είναι πια στο ίδιο σχολείο με εμένα, οπότε δεν με βλέπουν. Όσο ήταν με έβλεπαν και πιστεύω ότι αυτό τους εξόργιζε», τόνισε ο 16χρονος.

«Από εκείνη τη μέρα και μετά δεν χαμήλωσα ποτέ τα μάτια μπροστά τους, αρκετές φορές εκείνοι τα χαμήλωναν μπροστά μου. Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η οικογένεια, αλλά δεν θέλω να βγάλω τις ευθύνες και από το σχολείο. Το σχολείο πρέπει να παίρνει μέτρα και να προλαβαίνει αυτές τις περιπτώσεις», δήλωσε ο Διονύσης.

Διαβάστε ακόμα

Γιώργος Λιάγκας: «Έχω το πιο ευτυχισμένο πάνελ, γιατί το φίδι από την τρύπα το βγάζω εγώ»