Ψυχρή εισβολή: Η πρόγνωση Μαρουσάκη – Θα χιονίσει στα πεδινά της Αττικής;
Τηλεόραση

Ψυχρή εισβολή: Η πρόγνωση Μαρουσάκη – Θα χιονίσει στα πεδινά της Αττικής;

Ψυχρή εισβολή: Η πρόγνωση Μαρουσάκη – Θα χιονίσει στα πεδινά της Αττικής;

Όσα είπε στο Οpen

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε στην Ώρα Ελλάδος του Οpen για την ψυχρή εισβολή που χτυπά τη χώρα, με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες.

Όπως ανέφερε, η χώρα χωρίζεται σε δύο τμήματα. Από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά θα έχουμε χιονοπτώσεις και από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια. Σήμερα, Δευτέρα, θα είναι περισσότερες οι χιονοπτώσεις, σε περισσότερες περιοχές και το φαινόμενο θα κορυφωθεί αύριο, Τρίτη.

Λευκό τοπίο θα δουν οι κάτοικοι της ανατολικής και νότιας Θεσσαλίας, στη Μαγνησία θα πέσει μεγάλος όγκος χιονιού, αλλά και προς την Βοιωτία ιδιαίτερα τα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Το υψόμετρο της χιονόπτωσης θα είναι περίπου στα 200-300 μέτρα. Καθώς πάμε λίγο πιο νότια στην Αττική και την Εύβοια τα υψόμετρα χιονόπτωσης ανεβαίνουν (300-400 μέτρα), όπως είπε.

Χιόνια θα δουν και οι κάτοικοι σε Αρκαδία, κεντρική, ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα θα φτάσουν και στις θάλασσες σε Κυκλάδες και Κρήτη.

Προσοχή χρειάζεται και στο Αιγαίο, όπου οι βοριάδες θα προσελκύσουν τα επίπεδα θύελλας. Αύριο και την Τετάρτη δεν αποκλείεται να έχουμε και απαγορευτικό απόπλου στο Αιγαίο, όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όσον αφορά την Αττική, σήμερα Δευτέρα θα έχουμε βροχή ή χιονέρο σε πιο χαμηλό υψόμετρο και τα χιόνια θα εστιάσουν κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και ίσως πιο χαμηλά στα υπερβόρεια τμήματα, δηλαδή από τον Άγιο Στέφανο, τη Δροσιά, τον Διόνυσο, την Άνοιξη και πιο βόρεια από το απόγευμα – βράδυ και στη συνέχεια.

Οι θερμοκρασίες μάλιστα σε αυτές τις περιοχές ευνοούν την χιονόστρωση από σήμερα το βράδυ και κυρίως αύριο, Τρίτη.

Στην Αττική, από Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και πιο βόρεια φαίνεται πως μέχρι το πρωί της Τετάρτης θα έχουμε χιονοπτώσεις.