Masterchef: Το πεσμένο ηθικό, η γαρίδα που έλειπε και τα δάκρυα της αποχώρησης
Reality TV

Masterchef: Το πεσμένο ηθικό, η γαρίδα που έλειπε και τα δάκρυα της αποχώρησης

Masterchef: Το πεσμένο ηθικό, η γαρίδα που έλειπε και τα δάκρυα της αποχώρησης

Ποια παίκτρια αποχαιρετά το reality μαγειρικής;

Ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πιάτο από τεχνικής άποψης κλήθηκαν να ετοιμάσουν απόψε η Κατερίνα, η Ντέμη και η Μαριάννα στη δοκιμασία αποχώρησης.

Το πιάτο αντιγραφής έκρυβε αρκετές τεχνικές, όπως εξήγησε ο Σωτήρης Κοντιζάς, και επρόκειτο για ντάμπλινγκς με γαρίδα, κρέμα από αυγοτάραχο και crumbles με φύλλα nori.

Οι τρεις κυρίες του διαγωνισμού  πήραν θέσεις πίσω από τις κουζίνες και άρχισαν κάπως άτονα την προετοιμασία.

Κάτι που πρόσεξαν και οι παίκτες από τον εξώστη και βάλθηκαν να τις “ξυπνήσουν”.

“Έλα με ρυθμό πιο γρήγορα, όλα λιγάκι πιο γρήγορα”, τους φώναζε ο Διονύσης.

“Ν΄ανεβάσουν ρυθμό, γιατί είναι 45λεπτο”, συμφώνησε ο Γιώργος.

https://streamable.com/roqn1v

Με όχι και τόσο καλή ψυχολογία ξεκίνησε να δουλεύει η Κατερίνα, η οποία αρνήθηκε μάλιστα κάθε βοήθεια από τον εξώστη και στο booth άστραψε και βρόντηξε για τους συμπαίκτες της…

“Γίνονται ίντριγκες, γίνονται πολλά. Επέστρεψαν τα παιδιά και επέστρεψαν. Και γίνεται ένας ψυχολογικός πόλεμος”.

“Καταπίνεις, καταπίνεις, καταπίνεις και δεν χωράει άλλο να καταπιείς. Δεν μπορώ να τους βλέπω άλλο. Δεν μπορώ να τους ακούω”, είπε.

https://streamable.com/55bydi

Καθ΄όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας ήταν φανερό ότι δεν ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη, γεγονός που πρόσεξε και ο Πάνος Ιωαννίδης, όταν επισκέφθηκε στον πάγκο της.

“Γιατί δεν παίρνεις μια ανάσα έχεις ακόμα 25 λεπτά για να συγκεντρωθείς και να κάνεις τα πράγματα σωστά. Έχεις κάνει πολύ πιο δύσκολα πράγματα, πολύ πιο απαιτητικά και τα έχεις καταφέρει, ε;”, της είπε.

https://streamable.com/3pwgep

Οι τρεις τους ολοκλήρωσαν τις παρασκευές τους, αλλά δυστυχώς η Κατερίνα δεν πρόλαβε να βάλει πάνω στα ντάμπλινγκς τη γαρίδα και έτσι επέλεξε να τη φάει επί τόπου.

https://streamable.com/0gry9w

Ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δοκίμασαν τα πιάτα και βάλθηκαν να βρουν δυνατά και αδύναμα σημεία.

Το πιάτο της Ντέμης είχε ελαφρώς πιο τηγανητά τα crumbles, η γαρίδα της Μαριάννας ήταν ωμή ενώ από το πιάτο της Κατερίνας έλειπε παντελώς…

https://streamable.com/og2t18

Η ετυμηγορία έδειξε πως η απόφαση της Κατερίνας να φάει τη γαρίδα και όχι να τη βάλει έστω και ολόκληρη πάνω στο πιάτο της κόστισε παρά τα ικανοποιητικά μέρη του πιάτου της.

Συνεπώς σε μια άκρως ανατρεπτική τροπή του παιχνιδιού η κομμώτρια της καρδιάς μας είναι αυτή που αποχωρεί από το παιχνίδι και κάπου εδώ τελειώνει το όνειρο για εκείνη.

https://streamable.com/yv2u5t

Ιδιαίτερα συγκινημένη η παίκτρια δεν μπόρεσε να κρύψει τα δάκρυά της και μίλησε στο booth για τελευταία φορά:

“Στενοχωρημένη είμαι πολύ”, είπε καθώς σκούπιζε τα δάκρυά της.

“Όταν έκανα το τατουάζ αυτό το οποίο λέει ‘Μολών Λαβέ’ είχα χάσει πάρα πολλά πράγματα. Αυτό που δεν θέλω για κανέναν λόγο να χάσω είναι την ψυχή μου. Καλό το MasterChef, το έπαθλο, τα λεφτά, η δημοσιότητα αλλά πάνω από όλα θέλω να κοιτάζω στον καθρέφτη και να αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου.  Να αισθάνομαι ότι δεν έχω αδικήσει κάποιον, δεν πως δεν έχω πατήσει επί πτωμάτων. Την ψυχή, λοιπόν, δεν θα μου την πάρει κανείς και δεν θέλω να την ξεπουλήσω για τίποτα στον κόσμο”, κατέληξε.

https://streamable.com/0fxnvs