Ρετρό TV: Πώς γιόρταζαν τα Χριστούγεννα οι αξέχαστες σειρές και εκπομπές της ΕΡΤ;
Τηλεόραση

Ρετρό TV: Πώς γιόρταζαν τα Χριστούγεννα οι αξέχαστες σειρές και εκπομπές της ΕΡΤ;

Ρετρό TV: Πώς γιόρταζαν τα Χριστούγεννα οι αξέχαστες σειρές και εκπομπές της ΕΡΤ;

Εορταστικές στιγμές μέσα από σόου της ΕΡΤ που μας κράτησαν συντροφιά

Για χρόνια η ΕΡΤ συντρόφευε τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων μας με γιορτινή διάθεση και εκλεκτούς καλεσμένους στη φωτεινή οθόνη της τηλεόρασης.

Πίσω στο 1978 η εορταστική εκπομπή «6 Ρεβεγιόν, 60 χρόνια» με παρουσιαστές τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα και τον πατέρα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου  Αλέκο Σακκελάριο υποδέχονταν τους τηλεθεατές σε μία άκρως χριστουγεννιάτικη βραδιά.  Καλεσμένοι τους ο Μίμης Φωτόπουλος, ο Νίκος Ρίζος, η Έλσα Τρίζου και η Άννα Μαντζουράνη. Τη σκυτάλη ανέλαβε στη συνέχεια  ο Σταμάτης Κόκοτας ερμηνεύοντας το Όνειρο Απατηλό.

Το 1979 η αξέχαστη Τζένη Καρέζη και ο σύζυγός της, Κώστας Καζάκος, ήταν τα πρόσωπα που επέλεξε εκείνη την χρονιά η ΕΡΤ, για να παρουσιάσουν την εορταστική εκπομπή της παραμονής των Χριστούγεννων. Ανάμεσα στους τραγουδιστές η Μπέσσυ Αργυρακη και ο Δάκης.

Το 1986 ο Μίμης Πλέσσας, ο Κώστας Φέρρης και ο Βασίλης Τσιβιλίκας είναι οικοδεσπότες του εορταστικού επεισοδίου «Καλλιτεχνικό καφενείο».

Το παρών έδωσαν πολλοί τραγουδιστές ανάμεσά τους Τζένη Βάνου, Πόλυ Πάνου και τα Παιδιά από την Πάτρα.

Τα Χριστούγεννα του 1987 η Αλίκη Βουγιουκλλάκη μας υποδέχεται με ένα εντυπωσιακό λευκό φόρεμα παρέα με τον Γιάννη Πάριο και τον Κώστα Σπυρόπουλο.

Στο Ρεβεγιόν του 1988 και στην εκπομπή Αθλητικοί παλμοί παρέλασαν στην οθόνη μας σπουδαίες αθλητικές προσωπικότητες: Παναγιώτης Γιαννάκης, Φάνης Χριστοδούλου, Τάσος Μητρόπουλος και πολλοί άλλοι ενώ το καλλιτεχνικό μέρος ανέλαβαν ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Κωνσταντίνα και η Πωλίνα.

Στην παραμονή Χριστουγέννων τη βραδιά μας συντροφεύει η αυθεντική λαϊκή φωνή της Ρίτας Σακελλαρίου με τις μοναδικές της επιτυχίες.

Το 1990 η Άννα Βίσση μαζί με την κορυφαία ντίβα της ντίσκο Gloria Gaynor τραγουδούν το Silent Night στη χριστουγεννιάτικη εκπομπή «Χριστούγεννα χωρίς σύνορα».

Σειρές που έγιναν εβδομαδιαίο ραντεβού, απέκτησαν φανατικό κοινό και αγαπήθηκαν πριν καταλήξουν ως τρυφερή τηλεοπτική ανάμνηση των τηλεθεατών.

«Λωξάντρα», «Αστροφεγγιά», «Μικροί μεγάλοι», «Αθήνα – Θεσσαλονίκη» γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στα επεισόδιά τους βάζοντας εορταστικό κλίμα.

Διαβάστε επίσης

Χριστούγεννα: Οι γιορτινές προτάσεις των ραδιοφώνων της ΕΡΤ