Σάσα Σταμάτη: «Πήγα στον ψυχίατρο γιατί είχα προβλήματα ύπνου. Είχα να κοιμηθώ 3 μήνες»
Τηλεόραση

Σάσα Σταμάτη: «Πήγα στον ψυχίατρο γιατί είχα προβλήματα ύπνου. Είχα να κοιμηθώ 3 μήνες»

Σάσα Σταμάτη: «Πήγα στον ψυχίατρο γιατί είχα προβλήματα ύπνου. Είχα να κοιμηθώ 3 μήνες»

Όσα είπε στο Live News

Στον Νίκο Ευαγγελάτο και το Live News μίλησε η Σάσα Σταμάτη με αφορμή την τελευταία της ανάρτηση από την επίσκεψή της στο ψυχιατρικού τμήματος στο Θριάσιο Νοσοκομείου.

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην πρώτη φορά που επισκέφθηκε ψυχίατρο μιας και είχε προβλήματα ύπνου και μεταξύ άλλων μίλησε για την απώλεια του πατέρα της.

«Είμαι στα καλύτερά μου και για αυτό αποφάσισα να κάνω αυτό το outing.

Η ιστορία ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια όταν ξεκίνησα να έχω προβλήματα ύπνου, είχα να κοιμηθώ τρεις μήνες. Κάτι έπρεπε να γίνει! Ξεκίνησα να πηγαίνω σε έναν ψυχίατρο, να ζητήσω βοήθεια να μπορώ να κοιμηθώ. Είχα σταματήσει και την τηλεόραση και είχα πολύ ελεύθερο χρόνο.

Ξεκίνησα με τον ύπνο, οπότε μια χαρά όλα, το ρύθμισα. Ξεκίνησα και ψυχολόγο ταυτόχρονα. Έγιναν πολλές αλλαγές από γιατρούς και πρέπει να βρεις να κουμπώσεις γιατί μπορεί να βρεις άνθρωπο και να σε κάνει φυτό.

Την πρώτη φορά ξύπνησα ένα πρωί, είχα μουδιάσει, πονούσε το κεφάλι μου, είχα ταχυπαλμίες. Πήγα στο Θριάσιο με τις πιτζάμες, ο καρδιολόγος μου είπε ότι είχα ταχυπαλμία και συσπάσεις. Μου έδωσαν κάτι φάρμακα και επανήλθα. Μετά πήγα ξανά ένα βράδυ γιατί είχα ταχυπαλμίες, με είδε μια ψυχίατρος και μου είπε ότι είχα πολύ άγχος. Είμαι πολύ αγχώδης άνθρωπος και ας μην μου φαίνεται. Όλη αυτή η εξωστρέφεια είναι άμυνα.

Ξαναπήγα πρόσφατα γιατί είχα ένα βάρος στο στήθος μου, δεν έφευγε με τίποτα. Πήγα ξανά στο Θριάσιο και επανήλθα!».

Η απώλεια του πατέρα της

«Το δούλεψα και δεν το κουβαλάω, δεν είναι όπως πριν. Το πήρα όλο πάνω μου το θέμα. Ήταν ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος. Κάποια στιγμή δεν του πήγε κάτι καλά στη δουλειά και έπεσε σε κατάθλιψη. Δεν δώσαμε σημασία, δεν ξέραμε και πολλά τότε, κλείστηκε στο σπίτι. Μια μέρα ξαφνικά άρχισε να είναι σε μανία. Υπερβολική χαρά, όρεξη για ζωή, υπερβολικά για τα πάντα. Έφυγε από το σπίτι, ερχόντουσαν λογαριασμοί πάνω από 1000 ευρώ, με έπαιρναν τηλέφωνο από μαγαζιά να πάω να τον πάρω.

Εγώ θα άφηνα τον πατέρα μου στον δρόμο για να πει ο κόσμος τι; Αν ο πατέρας μου σκότωνε ένα παιδάκι, θα αφήσουμε τους ανθρώπους μας στον δρόμο για να μην λένε; Πάντα θα λέει ο κόσμος.

Ρώτησα ειδικούς, μου είπαν ότι αυτό μπορεί να γίνει με εισαγγελική παραγγελία. Με βοήθησαν φίλοι μου δικηγόροι, μίλησα με την αστυνομία για να πάμε να τον πάρουμε. Δεν ήταν στο σπίτι. Τον πήρα τηλέφωνο να δω τι κάνει και που είναι. Μου είπε ότι είναι στην τάδε καφετέρια στην Ελευσίνα, πήρα την αστυνομία και πήγαν και τον πήραν.

Πήγε στο Δαφνί και όταν βγήκε ήταν πολύ καλά, δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι είχε πρόβλημα. Ήρθε στο σπίτι αλλά είχε κατάθλιψη. Ένα βράδυ μου είπε να τον πάω σε γιατρό. Πήγα στο Αιγινήτειο, μας είπαν οι γιατροί ότι ήθελαν να μιλήσουν με τον ίδιο. Τους είπε ότι σκεφτόταν να πάρει μια καραμπίνα και να βάλει τέλος στη ζωή του.

Κάποια στιγμή αντιμετώπισε πρόβλημα με τα πόδια του, ήθελε στήριξη. Η μητέρα μου μέχρι τελευταία στιγμή ήταν από πάνω του, τον έπλενε. Τον πάμε σε κέντρο αποκατάστασης, έδινα όλο τον μισθό μου εκεί. Έπαιρνα τηλέφωνο κάθε βδομάδα γιατί λόγω covid δεν μπορούσα να πάω. Μου έλεγαν “καλά, σταθερά” κάθε βδομάδα. Και μια Κυριακή χτυπάει το τηλέφωνο στο σπίτι και λένε ότι δεν είναι καλά ο μπαμπάς μου, μου τα μασούσαν. Πήγα στην Κόρινθο μόνη μου και τον έφεραν με φορείο του ΕΚΑΒ. Ήταν σαν να τον είχαν σαν σκουπίδι. Άπλυτος, η γλώσσα του είχε πληγές, δεν κατάλαβε καν ποια είμαι.

Τον είδαν γιατροί και μου είπαν ότι είχε να φάει και να πιει ένα μήνα. Τον πήγαμε στο Θριάσιο, ξεκινάει αιμοκάθαρση κατευθείαν όπου ο άνθρωπος υπέφερε».

 Όσα είπε για την ανάρτησή της

Αν σε πονάει η καρδιά, θα πας σε καρδιολόγο. Αν σε πονάνε τα πόδια σου, θα πας σε ορθοπεδικό. Αν ένα παιδί έχει ένα πρόβλημα, θα τον πάρουν για δουλειά; Πήγαινα στο ψυχιατρείο στο Δαφνί και μιλούσα με παιδιά 20 χρονών, τα είχαν μέσα.

Μόλις μίλησα στο «Καλοκαίρι #Yes», με πήρε μια αντιδήμαρχος και με ρώτησε “Το κέντρο είναι αυτό;”. Έκλαιγε με λυγμούς γιατί έχασε εκεί τον πεθερό της.

Διαβάστε επίσης

Σάσα Σταμάτη για τις συνεδρίες με ψυχίατρο: «Κάπoιοι θα σας πουν τρελούς, θα γίνετε όμως καλά»