Ελληνικές σειρές 2023-2024: Πότε κάνουν πρεμιέρα;
Σειρές

Ελληνικές σειρές 2023-2024: Πότε κάνουν πρεμιέρα;

Ελληνικές σειρές 2023-2024: Πότε κάνουν πρεμιέρα;

Αναλυτικά οι πρεμιέρες των σειρών στο πρώτο μισό της σεζόν

Η σεζόν 2023-2024 ξεκινά με πλούσια μυθοπλασία και οι σειρές που έρχονται αναμφίβολα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.

Τα σίριαλ πήραν τον «αέρα» των ριάλιτι που για χρόνια λάμβαναν τη μερίδα του λέοντος στον προγραμματισμό των καναλιών και επέστρεψαν ξανά στις πρώτες προτιμήσεις των τηλεθεατών.

Σε αυτό οφείλεται φυσικά η πληθώρα προσεγμένων παραγωγών που δειλά δειλά ξεμύτισαν με ταλαντούχα καστ αλλά και καθηλωτικές πλοκές, άλλες πρωτότυπες, άλλες βασισμένες σε βιβλία.

Από τη νέα σεζόν η μυθοπλασία θα τα έχει όλα. Σύγχρονες σειρές, εποχής, δραματικές, κωμωδίες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη του φιλοθεάμονος κοινού.

Ο Σεπτέμβριος και φέτος είναι ο μήνας με τις περισσότερες πρεμιέρες.

Ας δούμε ποιες σειρές κάνουν ποδαρικό το πρώτο μισό της σεζόν, σύμφωνα πάντα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό των καναλιών και χωρίς να αποκλείονται και αλλαγές.

ALPHA

Πολύ πλούσιο σε σειρές θα είναι το πρόγραμμα του Alpha από το φθινόπωρο.

Σασμός

Ο τρίτος κύκλος του «Σασμού» στον Alpha  αναμένεται σκοτεινός και γεμάτος συνταρακτικές εξελίξεις, όμως, πότε κάνει πρεμιέρα; Ο πιο… αιματοβαμμένος κύκλος της σειράς αναμένεται να προβληθεί στις οθόνες μας το πιθανότερον στις 25/9 με συνταρακτικά γεγονότα.

Το Προξενιό της Ιουλίας

Σεπτέμβριο έρχεται και το Προξενιό της Ιουλίας, βασισμένο στο βιβλίο του Γιώργου Πολίτη και ακολουθεί τη ζωή της Ιουλίας Βένιου και το προξενιό της με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό.

Τη σειρά υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης και θα την απολαμβάνουμε σχεδόν καθημερινά στους δέκτες μας, όπως αποκάλυψε η Ελισάβετ Μουτάφη, που βρίσκεται ανάμεσα στους πρωταγωνιστές σε συνέντευξή της. Η πρεμιέρα της δεν αποκλείεται να γίνει τον Οκτώβρη.

Ο Παράδεισος των Κυριών

Για δεύτερη χρονιά η καθημερινή σειρά εποχής του καναλιού συνεχίζεται από τον προσεχή Σεπτέμβριο και μάλιστα με ιδιαίτερες προσθήκες. Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος εισβάλλει στη σειρά και θα ενσαρκώσει τον Σίμο, ανιψιό της Όλγας, γιο της αδίστακτης αδελφής της, Δωροθέας που θα υποδυθεί η Ειρήνη Δράκου.

Η επικρατέστερη ημερομηνία για την πρεμιέρα της σειράς είναι η 25η Σεπτεμβρίου.

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα

Μια δεκαετία «Μουρμούρας» δεν είναι αρκετή γι΄αυτό η αγαπημένη σειρά του Alpha έρχεται δυναμικά τον Σεπτέμβριο για τον 11ο κύκλο της, έτοιμη να χαρίσει άλλη μία χρονιά άφθονο το γέλιο στο τηλεοπτικό κοινό.

Ο Γιατρός

Πρόκειται για τη νέα σειρά του Alpha με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Η διασκευή του σίριαλ «Nelle tue Mani» αναμένεται να μεταδοθεί τον Σεπτέμβριο.

Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από τον Pierdante Piccioni, διευθυντή παθολογικής κλινικής σε γνωστό νοσοκομείο και αποτελείται από περίπου 30 επεισόδια.

Φόνοι στο καμπαναριό

Η νέα απολαυστική «θεϊκή» κωμωδία του Αντώνη Αγγελόπουλου είναι από τις σειρές που αναμένονται με ενδιαφέρον πιθανότατα τον Οκτώβρη και αναμένεται να μας προσφέρει πολλά μυστήρια που συμβαίνουν σε ένα διαφορετικό μοναστήρι.

ΑΝΤ1

Σίγουρα η πιο φιλόδοξη παραγωγή του ΑΝΤ1 για τη νέα χρονιά και το πρώτο της επεισόδιο το περιμένουμε τον Σεπτέμβριο. Μετά τις σαρωτικές «Μέλισσες» το συγγραφικό δίδυμο Τσαμπάνη – Καλκόβαλη ξαναχτυπά και ταξιδεύει τους τηλεθεατές στις αρχές του 19ου αιώνα, λίγο πριν τη μεγάλη εξέγερση.

Φυσικά ο ΑΝΤ1 έχει και το γερό χαρτί των «Παγιδευμένων» στη φαρέτρα του. Ο δεύτερος κύκλος της σειράς έρχεται τον Σεπτέμβριο με νέα επεισόδια που σίγουρα θα καθηλώσουν.

MEGA

Η Γη της Ελιάς

Τρίτη χρονιά για τη «Γη της ελιάς» του Αντρέα Γεωργίου και της Βάνας Δημητρίου και οι ανατροπές πολλές που επιφυλάσσει η φιλόδοξη παραγωγή σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη Σεπτέμβρη.

Το Ναυάγιο

Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη για το πολύνεκρο ναυάγιο στη Φαλκονέρα πίσω στο 1966 και έρχεται στους δέκτες μας μέσα στον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το βιβλίο, η Ειρήνη με τον σύζυγό της, Απόστολο ξεκίνησαν από τα Κύθηρα για τα Χανιά και από κει για την Αθήνα και στη συνέχεια για το Παρίσι ως μετανάστες. Ήταν επιβάτες του «Ηράκλειον» και στο ναυάγιο πάλεψαν για τη ζωή τους.

Milky Way

Άλλο ένα «διαμαντάκι» του Mega την προσεχή σεζόν είναι η μίνι σειρά Milky Way, την οποία υπογράφει ο διεθνώς αναγνωρισμένος, Βασίλης Κεκάτος. Η σειρά είναι προγραμματισμένη να προβληθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Η οικογένεια και οι φίλοι της σπεύδουν να «αγκαλιάσουν» το νέο της εγκυμοσύνης της, χτίζοντας, όμως, για εκείνη έναν δρόμο γεμάτο περιορισμούς.

OPEN

Έρωτας Φυγάς

Ο Έρωτας φυγάς θα μας κρατήσει συντροφιά και φέτος μετά το σοκαριστικό τελευταίο επεισόδιο με την Αλεξάνδρα στη φυλακή και τον Ιάσονα να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.

Οι φαν της σειράς θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο για όλες τις συνταρακτικές εξελίξεις.

STAR

IQ 160

Η Πηνελόπη Μουρίκη και ο αστυνόμος Καλαντζής Σμαράγδα Καρύδη, Νίκος Κουρής) δίνουν ραντεβού για νέα μυστήρια τον Σεπτέμβριο στο Star.

Δράση, αγωνία, αστυνομικό μυστήριο αλλά και γέλιο, σε μια σειρά, που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις!

ΕΡΤ

Η ΕΡΤ εδραίωσε την παρουσία της στον χάρτη των δημοφιλών σειρών τα τελευταία χρόνια με παραγωγές που έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη. Κάποιες επιστρέφουν για τον δεύτερο κύκλο τους ενώ θα δούμε και πολλές καινούργιες.

Η σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στην κρατική τηλεόραση με τον Νικόλα αυτή τη φορά να διδάσκει σε ιδιωτικό σχολείο και την ιστορία να εστιάζει σε γόνους μεγαλοεπιχειρηματιών με άλλη κουλτούρα και άλλες συνήθειες.

Σε φάση γυρισμάτων βρίσκεται αυτή την περίοδο η δραματική – αστυνομική σειρά «Ο Όρκος ΙΙ» με τα νέα επεισόδια να αναμένονται στη μικρή οθόνη από Σεπτέμβρη.

Ο «Τρίτος όροφο» έρχεται σε καθημερινή βάση στην ΕΡΤ από τη Δευτέρα 11/9/ Στη νέα κωμωδία, 15λεπτων επεισοδίων σε σενάριο – σκηνοθεσία Βασίλη Νεμέα πρωταγωνιστούν ο Αντώνης Καφετζόπουλος με τη Λυδία Φωτοπούλου που υα υποδυθούν τον Γιάννη και την Υβόννη,

ΣΚΑΪ

Βαρύ πυροβολικό ρίχνει στη μάχη ο ΣΚΑΪ πιθανόν τέλη Σεπτέμβρη, το remake της σειράς «Οι Πανθέοι» με ζηλευτό καστ.

47 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της στην ΕΡΤ, η θρυλική σειρά επικεντρώνεται σε μεγαλοαστική οικογένεια των Αθηνών του Μεσοπολέμου, τα πάθη και τα λάθη τους.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικές σειρές 2023-2024: Ο τηλεοπτικός οδηγός της σεζόν ανά κανάλι