Famagusta: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα στην Κύπρο
Σειρές

Famagusta: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα στην Κύπρο

Famagusta: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα στην Κύπρο

Η σειρά έρχεται το φθινόπωρο

Ξεκίνησαν στην Κύπρο τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης δραματικής σειράς του MEGA, Famagusta, που υπογράφει το «δίδυμο» Αντρέας Γεωργίου και Βάνα Δημητρίου.

Ήδη το Mega έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα με το βασικό καστ, την Κοραλία Καράντη, τον Γιάννη Μπέζο αλλά και τον Στέφανο Μιχαήλ και τον Βαγγέλη Κακουριώτη.

Η φιλόδοξη παραγωγή αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2024 με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο το 1974

Τα πρώτα γυρίσματα της σειράς, η οποία είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, έγιναν στην Λευκωσία.

Ο Αντρέας Γεωργίου «άναψε» τις κινηματογραφικές μηχανές και κατέγραψε τις πρώτες σκηνές στη φάρμα και στο σπίτι της τηλεοπτικής οικογένειας γύρω από την οποία θα ξετυλιχτεί μια ιστορία ολόκληρης ζωής.

Ο Αντρέας Γεωργίου δίνει οδηγίες στους πρωταγωνιστές, Γιάννη Μπέζο και Κοραλία Καράντη

Μέσα από 24 επεισόδια, η σειρά «Famagusta» θα καταγράψει από την αρχή τα τραγικά γεγονότα από το ξημέρωμα που η ζωή των πρωταγωνιστών, σχεδόν παιδιά τότε, άλλαξε για πάντα.

Το σενάριο υπογράφει η Βάνα Δημητρίου. Στην έρευνα αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων ο Δημήτρης Τοκαρής και σύμβουλος δραματουργικής εξέλιξης, ο Κώστας Καπώνης.

Famagusta spoiler: Αυτός είναι ο ρόλος έκπληξη του Γρηγόρη Βαλτινού

Οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Έχει περάσει μισός αιώνας από την ημέρα που η παραλία της κοσμοπολίτικης πόλης έπαψε να δέχεται λαμπερούς επισκέπτες μετά την εισβολή του «Αττίλα». Με αφορμή τα γεγονότα αυτά, η δραματική σειρά «Famagusta» έρχεται να διηγηθεί μια ιστορία αγάπης, με φόντο την ταραγμένη εποχή που οδήγησε στο «σκοτεινό» 1974.

50 χρόνια τώρα, η Αμμόχωστος μοιάζει με ανοιχτή πληγή, περιβάλει χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες ενός τόπου που έσβησε από τον χάρτη και όμως κρύβει ακόμη ένα κομμάτι από την ψυχή όσων την άφησαν πίσω τους.

Στέφανος Μιχαήλ, Γρηγόρης Γεωργίου

Στέφανος Μιχαήλ, Δάφνη Κιουρτσόγλου

Κοραλία Καράντη

Βαγγέλης Κακουριώτης