Γιώργος Παπαπαύλου για την σκηνή του ξυλοδαρμού του Ντίνου: «Κόντεψα να πάθω κρίση πανικού»
Σειρές

Γιώργος Παπαπαύλου για την σκηνή του ξυλοδαρμού του Ντίνου: «Κόντεψα να πάθω κρίση πανικού»

Γιώργος Παπαπαύλου για την σκηνή του ξυλοδαρμού του Ντίνου: «Κόντεψα να πάθω κρίση πανικού»

Όσα είπε για τον ρόλο του στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» και το σπόιλερ για τον έρωτα με τον Αλέξανδρο

Ο Γιώργος Παπαπαύλου, ο εξαιρετικός Ντίνος της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει» μίλησε στη Μαρία Ρουμελιώτου και το okmag.gr για τον ρόλο του που έχει προκαλέσει πάταγο.

Έχεις καταλάβει πόσο μεγάλη αίσθηση και επιτυχία έκανε η ερμηνεία σου στον ρόλο του Ντίνου;

Εισπράττω πολλή αγάπη και πολύ μεγάλη αποδοχή για αυτό που κάνω φέτος στην τηλεόραση αλλά στο μέγεθος που μου λένε οι άλλοι, όχι, δεν το έχω συνειδητοποιήσει πλήρως.

Ξέρω ότι έχεις δουλέψει πολύ για τον ρόλο.

Είναι μια μεγάλη διαδικασία. Είχε πολλή δουλειά γιατί είναι ένας ρόλος στην κόψη του ξυραφιού που λέμε. Απαιτούσε ένα πολύ μεγάλο σεβασμό και πολλή μελέτη. Και απαιτούσε και μια δική μου πολιτική αν θες θέση για αυτό το ρόλο, για να ξεφύγουμε από κλισέ στερεότυπα και καρικατουρίστικη αποτύπωση της πραγματικότητας.

Για το ρόλο αυτό ο Ντίνος ντύνεται γυναίκα και φοράει και γόβες… Πόσες πρόβες έκανες για να καταφέρεις αυτό το αποτέλεσμα που είδαμε;

Έκανα πολλές. Πήρα τις γόβες σπίτι μου και τις φορούσα συνέχεια. Μπήκα σε ένα κόσμο που δεν ήξερα και σε ένα ρόλο που δεν είχα ξανακάνει. Για μένα ο ρόλος αυτός ήταν υποκριτικά ένα βήμα παραπάνω.

Η σκηνή του ξυλοδαρμού του Ντίνου ήταν συγκλονιστική. Σου στέλνουν μηνύματα άνθρωποι που ίσως έχουν βιώσει κάτι παρόμοιο στην πραγματικότητα;

Η κακοποίηση είναι πανταχού παρούσα. Μπορεί να είναι σωματική η λεκτική η κακοποίηση. Και τώρα που έχει ανοίξει αυτή η κουβέντα ευτυχώς την αναγνωρίζουμε πιο εύκολα. Υπήρξε όμως μια περίοδος στην ιστορία μας που όποιος τολμούσε να είναι διαφορετικός περνούσε βασανιστήρια.

Τι ένιωσες εκείνη την ώρα;

Κόντεψα να πάθω κρίση πανικού, παρά το γεγονός ότι ήταν «προστατευμένη» σκηνή. Ανατρίχιασα γιατί μου πέρασε από το μυαλό η σκέψη ότι αυτό έχει γίνει στην πραγματικότητα. Δηλαδή ότι έχουν υπάρξει άνθρωποι που έχουν βρεθεί κάτω και είναι οι άλλοι από πάνω που τους κλωτσάνε τους βρίζουν τους φτύνουν. Είναι τρομακτικό.

Επιτέλους ο Ντίνος έδωσε αυτό το περίφημο φιλί με τον αγαπημένο του! Θα συνεχιστεί αυτός ο έρωτας;

Θα συνεχιστεί αυτός ο έρωτας! Ήταν ένα φιλί μεταξύ δυο ανθρώπων, που αγαπιούνται, που νιώθουν έλξη και που δεν έχουν να απολογηθούν σε κανένα και για τίποτα. Φυσικά ταλαιπωρούνται.. γιατί αυτή είναι η κοινωνία της επαρχίας. Και είναι κρίμα – πάλι το πάω στην πραγματικότητα – να απολογείσαι για τα αισθήματά σου και να κρύβεσαι. Λέει κάποια στιγμή ο Ντίνος: «Μακάρι να ήταν αλλιώς και να μην χρειαζόταν να τραβάω το χέρι μου όταν περνάει κάποιος.» Λίγο να μπορέσει κάποιος να καταλάβει τι σημαίνει αυτή η φράση… σε συνταράζει!

Βρες ολόκληρη τη συνέντευξη στο okmag.gr

«Αυτή η νύχτα μένει»: «Γροθιά» στο στομάχι η κακοποίηση του Ντίνου από τον Νώντα