Προξενιό της Ιουλίας: Οι ηθοποιοί και η υπόθεση της σειράς
Σειρές

Προξενιό της Ιουλίας: Οι ηθοποιοί και η υπόθεση της σειράς

Προξενιό της Ιουλίας: Οι ηθοποιοί και η υπόθεση της σειράς

Γνωρίστε τους ήρωες και την υπόθεση της σειράς του Alpha που αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο

Πολλά υποσχόμενη έρχεται η νέα σειρά του Alpha, το Προξενιό της Ιουλίας, με τα teaser που είναι ήδη στον αέρα να προκαλούν ανατριχίλα.

Πληθώρα αξιόλογων ηθοποιών συμμετέχουν στη σειρά και αρκετούς θα τους απολαύσουμε σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο από αυτά που είχαμε συνηθίσει μέχρι πρότινος.

Ας δούμε τους ηθοποιούς που θα συμμετέχουν και τους ρόλους που θα υποδυθούν, όπως τα παρουσιάζει το TiVi24.

Ιουλία Σκούταρη (Ευγενία Ξυγκόρου)

Κόρη της Στάσας και του Νικόλα. Όμοργη, το καμάρι του πατέρα της που του μοιάζει και στον χαρακτήρα. Γλυκιά, ρομαντική κα συναισθηματική. Ερωτευμένη με τον Γρηγόρη Ραζίνη, αλλά τον έρωτά τους σκιάζει η έχθρα της μάνας της για την οικογένεια του Γρηγόρη

Γιωργίκης Προβιός (Μελέτης Ηλίας)

Κληρονόμησε τα κτήματα του πατέρα του και ήταν πάντα ένα καλομεγαλωμένο αλλά ανήσυχο παιδί. Είναι το ακριβώς αντίθετο από την υπάκουη και με στρατιωτική πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση Χάδω, τη μεγάλη του αδελφή. Η Χάδω είναι η μεγάλη αδυναμία του πατέρα τους που πάντα φερόταν στον Γιωργίκη υποτιμητικά.

Γρηγόρης Ραζίνης (Δημήτρης Σέρφας)

Γιος του Στράτου και της Κυριακούλας. Έχει σπουδάσει γεωπόνος και δουλεύει κοντά στον πατέρα του στα κτήματα, ξέροντας πώς μια μέρα θα τα αναλάβει. Είναι καλό παιδί, δουλευταράς και αγαπητός στους εργάτες, ειδικά στον Ζαφείρη που τον έχει υπό την προστασία του και είναι πιστός μέχρι θανάτου όπως και στον Στράτο.

Χάδω Προβιού (Άννα Μάσχα)

Μεγάλη αδελφή του Γιωργίκη. Η αγαπημένη του πατέρα τους, κακομαθημένη και δύστροπη. Όταν ήταν μικρή μεγάλωσε με σιδερένια πειθαρχία και για αυτό έγινε αυστηρή και πικρόχολη σήμερα.

Ανέστης (Γιάννος Περλέγκας)

Ο άντρας της Χάδως, τον οποίο γνώρισε εργάτη στα κτήματα του πατέρα της πριν από 15 χρόνια και τον ερωτεύτηκε. Φυσικά, ο Ανέστης δεν πληρούσε τις προδιαγραφές του καλού γαμπρού αλλά η Χάδω τρελά ερωτευμένη κατάφερε τον πατέρα της να τον δεχτεί. Ήθελε να κάνει παιδιά μαζί του αλλά δεν τα κατάφερε.

Νικόλας Σκούταρης (Βασίλης Κουκαλάνι)

Πατέρας του Ρήγα και της Ιουλίας. Συμβολαιογράφος, άνθρωπος ήπιος, προσπαθεί να ξεχάσει την παλιά έχθρα και ό,τι έγινε. Θέλει να μην επηρεάζεται ο Ρήγας αλλά έχει πια αψύ χαρακτήρα σαν τη μάνα του.

Στάσα Σκούταρη (Ελισάβετ Μουτάφη)

Η Στάσα, μητέρα της Ιουλίας, είναι μια γυναίκα που παντρεύτηκε τον Νικόλα Σκούταρη με προξενιό που της έκανε ο πατέρας της λίγο πριν πεθάνει. Ο Σκούταρης ήταν ένας καλός άνθρωπος που, όμως, εκείνη δεν αγάπησε ποτέ.

Κυριακούλα Ραζίνη (Πέγκυ Τρικαλιώτη)

Η γυναίκα του Στράτου. Γυναίκα καλοσυνάτη, αφοσιωμένη στον άντρα της και στα παιδιά της. Δεν έχει συγχωρήσει την Αλεξάνδρα και την «επανάσταση» της τότε που έφυγε από το σπίτι και λέει πώς την έχει διαγράψει.

Αλεξάνδρα Ραζίνη (Μελίνα Λεφαντζή)

Η μεγάλη αδελφή του Γρηγόρη. Έφυγε στα 18 της από τον Τύρναβο για να σπουδάσει. Ενώ οι γονείς της επέμεναν να παντρευτεί με προξενιό κάποιον που δεν ήθελε. Από τότε την έχουν ξεγράψει.

Φιλιώ Στασινοπούλου (Σίσσυ Τουμάση)

Η μεγάλη κόρη του Στασινόπουλου. Κακομαθημένη από τη μάνα της, προδίδει τη σχέση του Γρηγόρη και της Ιουλίας στον Ρήγα.

Βαγγελίτσα Στασινοπούλου (Χριστίνα Μαθιουλάκη)

Η μικρή κόρη του Στασινόπουλου. Είναι ατίθαση, αγαπάει να είναι ελεύθερη και να τρέχει στον κάμπο. Καβαλάει άλογα, ποδήλατα, μάντρες και τρελαίνει τη μάνα της με αυτά που κάνει.

Κωστής Στασινόπουλος (Δημήτρης Αλεξανδρής)

Διοικητικής χωροφυλακής Λάρισας, φέρει τον βαθμό του ταγματάρχη. Άνθρωπος του καθήκοντος, σοβαρός, του αρέσει να έχει εξουσία και κύρος αλλά δεν την έχει καταχραστεί ποτέ. Φίλος του Στράτου από φτωχή πολυμελή οικογένεια.

Ρήγας Σκούταρης (Τάσος Λέκκας)

Ο μεγάλος αδελφός της Ιουλίας. Είναι ο αγαπημένος της Στάσας και του έχει μεταδώσει την έχθρα της για τους Ραζίνηδες. Βασίζεται πάνω του για να πάρουν μια μέρα πίσω τα κτήματα που τους ανήκουν. Η έχθρα του με τον Γρηγόρη Ραζίνη κρατάει από τότε που ήταν παιδιά.

Στράτος Ραζίνης (Αδάμ Μπουσδούκος)

Γαιοκτήμονας με πολλά στρέμματα. Δυναμικός χαρακτήρας, ανέλαβε τα κτήματα μετά τον θάνατο του πατέρα του και το ίδιο θέλει και για τον γιο του, τον Γρηγόρη. Άνθρωπος με κύρος που όλοι τον σέβονται και τον φοβούνται.

Κατερίνη Στασινοπούλου (Ευτυχία Μελή)

Από καλή οικογένεια της Λάρισας, με πατέρα μεγαλέμπορο. Η Κατερίνη ήθελε να παντρευτεί κάποιον ισχυρό για να είναι μεγάλη κυρία της πόλης. Τον βρήκε στο πρόσωπο του Στασινόπουλου και το ταίριασμα ήταν τέλειο μιας και αυτός ήθελε την καλή νύφη για να τον βάλει στην υψηλή κοινωνία.

Στεφανία (Χριστίνα Μαξούρη)

Από φτωχή οικογένεια κτηνοτρόφων σε ένα ορεινό χωριό της Θεσσαλίας και πήγε στο σπίτι των Προβιών στα 12 της χρόνια. Η μάνα του Γιωργίκη ήταν καλή γυναίκα και της φερόταν σαν μέλος της οικογένειας και σκόπευε μάλιστα να την καλοπαντρέψει μια μέρα.

Χρήστος Προβιός (Δημήτρης Αριανούτσος)

Γιος του Γιωργίκη και της Ευγενίας. Όταν πέθανε η μάνα του, ο Χρήστος ήταν τεσσάρων ετών.

Δημήτρης Ατζαλίνας (Δημήτρης Γεωργιάδης)

Δικηγόρος της Λάρισας. Όμορφος άνθρωπος που αγαπάει τη δουλειά του και έχει πάθος για τη δικαιοσύνη. Φιλόδοξος με την καλή έννοια και θέλει να αποδείξει την αξία του.

Ζαφείρης (Ηλίας Βαλάσης)

Επιστάτης στο κτήμα των Ραζίνηδων και άξιος εμπιστοσύνης. Πιστό «σκυλί» στην οικογένεια και πατρική φιγούρα για τον Γρηγόρη

Η υπόθεση της σειράς

Το προξενιό της Ιουλίας Βένιου με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο του κάμπου της Λάρισας.

Έπειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της. Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και την ενοχή της.

Έξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις φυλακές Αβέρωφ, όπου και κρατείται.

Στο πλευρό της ο δικηγόρος Δημητρός Ατζαλίνας.

Οι αχνές μνήμες της καταδικασμένης, που δείχνει να ξυπνάει από τον λήθαργο, θα τους γυρίσουν πέντε χρόνια πίσω, στη μετεμφυλιακή εποχή.

Η αφήγησή της γεννά και στους δύο ζωηρές υποψίες πως υπάρχει μια «πλάγια ιστορία», μια δεύτερη εξήγηση των γεγονότων που η αποδοχή και απόδειξή της μπορεί να την αθωώσει. Αλλά ο χρόνος που τους απομένει είναι λιγοστός.

Υποθέσεις, συνδέσεις γεγονότων, συνειρμοί, αποφάσεις κι ένας αγώνας δρόμου για να αποδείξουν την αθωότητά της, ενώ οι δείκτες του ρολογιού έχουν ξεκινήσει ήδη να μετρούν αντίστροφα.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς

Διαβάστε επίσης

Προξενιό της Ιουλίας – Μάσχα: Ο ρόλος της σκληρής Χάδως