Στο παρά πέντε: Οι ήρωες της σειράς κλείνουν τα 18 με ένα απίστευτο σκίτσο
Σειρές

Στο παρά πέντε: Οι ήρωες της σειράς κλείνουν τα 18 με ένα απίστευτο σκίτσο

Στο παρά πέντε: Οι ήρωες της σειράς κλείνουν τα 18 με ένα απίστευτο σκίτσο

Η ανάρτηση του Αργύρη Αγγέλου και η συγκίνηση του Γιώργου Καπουτζίδη

Η σειρά, Στο παρά πέντε, είναι αν μη τι άλλο μια από τις επιτυχημένες της ελληνικής τηλεόρασης, με τις επαναλήψεις να σημειώνουν εξίσου υψηλά νούμερα.

Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε το 2005, όταν οι πέντε ήρωες βρέθηκαν σε ένα ασανσέρ και έκτοτε η ζωή τους άλλαξε για πάντα.

Αρκετά προοδευτική σειρά για τα δεδομένα της εποχής, με τον κόσμο να το «αγκαλιάζει» και με το παραπάνω.

Η υπόθεση της σειράς

Η σειρά ξεκινά με την πρώτη γνωριμία των πέντε ηρώων της ιστορίας δείχνοντας την καθημερινότητά τους: τη Ντάλια, μία πλούσια που μισεί τον πλούτο, της οποίας όμως ο πατέρας πέθανε αφήνοντάς της όλα τα χρήματα και τις επιχειρήσεις, αφού ήταν μοναχοπαίδι, τον Σπύρο, φοιτητή της λογιστικής που ζει με τη γιαγιά του, τη Σοφία, αφού οι γονείς του σκοτώθηκαν, ενώ κάθε μέρα στο σπίτι είναι και η Θεοπούλα, η καλύτερη φίλη της γιαγιάς του, την Αγγέλα, άνεργη, αφού σε όποια δουλειά πηγαίνει την απολύουν και αποφασίζει να ασχοληθεί με το ερασιτεχνικό θέατρο, χωρίς να έχει ταλέντο, το Φώτη, ένα αρκετά έξυπνο άτομο που εργάζεται στο κανάλι του πατέρα του, του Θωμά, μαζί με τη Φρίντα, τη ξαδέρφη του και τη Ζουμπουλία, μία χωριάτισσα που έρχεται να μείνει με τη συμπεθέρα της, τη Μαριλένα, για να παρευρεθεί στη δεξίωση που θα κάνει ενόψει του γάμου των παιδιών τους, όμως μένει για πάντα μαζί της για να κρατήσει το παιδί, αφού η κόρη της με τον γιο της Μαριλένας πηγαίνουν στην Αμερική για να δουλέψουν. Παράλληλα, ένας από τους πέντε δολοφόνους ενός εγκλήματος που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη πριν από πολλά χρόνια θέλει να σκοτώσει τον υπουργό Ευάγγελο Σταυριανίδη, ο οποίος έχει πολλά στοιχεία για εκείνο το έγκλημα.

Οι πέντε ήρωες και ο υπουργός βρίσκονται μαζί σε ένα ξενοδοχείο, ο καθένας για τον δικό του λόγο. Ο Σπύρος για να επισκεφτεί τον θείο του από τον Καναδά, η Αγγέλα, πηγαίνει σε λάθος ξενοδοχείο, ενώ θέλει να πάει σε ένα άλλο για ένα κάστινγκ, η Ζουμπουλία για να παρευρεθεί στη δεξίωση της συμπεθέρας της, η Ντάλια για να συναντήσει κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία και ο Φώτης για να πάρει πλάνα από τη δεξίωση, ενώ ο υπουργός είναι καλεσμένος στη δεξίωση. Ξέροντας για τη δεξίωση όπου θα παρευρεθεί ο υπουργός, ο κακός, μαζί με τον βοηθό του Νίκο Καλαθά, αναθέτουν στον σερβιτόρο του μπαρ του ξενοδοχείου να βάλει δηλητήριο στο ποτό του. Τα έξι αυτά άτομα θα βρεθούν “τη λάθος ώρα, στο λάθος μέρος”, συγκεκριμένα σε ένα ασανσέρ το οποίο παθαίνει βλάβη και σταματά. Κι ενώ οι κακοί περιμένουν να φύγει από το ξενοδοχείο, να πάει σπίτι του και να πεθάνει εκεί, ο υπουργός αρχίζει να μην αισθάνεται καλά μέσα στο ασανσέρ και αποκαλύπτει στους άλλους πέντε ότι έχει δηλητηριαστεί.

Οι πέντε αρχίζουν να ανακαλύπτουν το έγκλημα που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Περνούν μαζί πολλές στιγμές καλές και κακές και έρχονται αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα που καταφέρνουν πάντα να ξεπερνούν με δράμα αλλά και με γέλιο. Οι κοντινοί άνθρωποι των πέντε μπλέκονται συχνά στην υπόθεση, κυρίως η Σοφία με τη Θεοπούλα, κάποιες φορές βοηθώντας τους, ενώ κάποιες φορές δυσκολεύοντάς τους. Κάποια στιγμή εμφανίζεται η Αμαλία Αντωνοπούλου, ένα μυστηριώδες άτομο που βοηθά πάντα τη πεντάδα, ενώ χαρακτηριστική είναι η προφορά της στο “νι” και το “λι”. Επίσης, ανακαλύπτουν ότι στο ασανσέρ δεν ήταν η πρώτη φορά που είχαν συναντηθεί, καθώς παλιότερα, σε ένα αεροπορικό δυστύχημα είχαν χάσει τη ζωή τους συγγενείς και κοντινά άτομα της πεντάδας και είχαν βρεθεί μαζί, χωρίς να γνωριστούν, στο αεροδρόμιο. Στο αεροπορικό δυστύχημα είχαν χάσει τη ζωή τους οι γονείς του Σπύρου, η μητέρα και η αδελφή του Φώτη, ο πατέρας της Αγγέλας, ο σύζυγος της Ζουμπουλίας και ο σοφέρ της Ντάλιας, ο οποίος ήταν και ο έρωτας της ζωής της. Και τότε είναι η μία από τις δύο φορές που η πεντάδα χωρίζεται, πιστεύοντας ότι η συνάντηση ήταν σημαδιακή. Όμως, ενώνονται ξανά και συνεχίζουν τις έρευνές τους και πάλι με δυσκολίες, καλές και κακές στιγμές. Σιγά-σιγά αρχίζουν να ανακαλύπτουν τους πέντε δολοφόνους με πολλές σημαντικές και δύσκολες αποστολές.

Κάποια στιγμή, ο σύμβουλος της Ντάλιας, ο Αλέξης, θα αποκαλύψει στους υπόλοιπους τέσσερις ότι για το αεροπορικό δυστύχημα ευθύνεται ο πατέρας της Ντάλιας και αυτοί, στενοχωρημένοι, την κάνουν πέρα. Όμως επανενώνονται και τελειώνουν τις αποστολές.

Ο ένας δολοφόνος που έχει φύγει στο εξωτερικό εντοπίζεται και συλλαμβάνεται, οι άλλοι δύο έχουν πεθάνει, ο άλλος ζει, αλλά χωρίζει με τη γυναίκα του και απομακρύνεται από τα παιδιά του και ο τελευταίος αυτοκτονεί, ενώ οι δύο κακοί – βοηθοί μπαίνουν στη φυλακή.

Στο τελευταίο επεισόδιο, έρχονται τέσσερις αποχωρισμοί, δύο λυπητεροί, ένας σοβαρός κι ένας αστείος. Ο Αλέξης φεύγει από την Ελλάδα αφού έχει πιάσει δουλειά στο εξωτερικό, η γιαγιά του Σπύρου πεθαίνει, ενώ είναι άρρωστη πάνω από ένα χρόνο, κι όμως έχει αντέξει. Ο Φώτης αποχαιρετά το κανάλι για να πάρει μία συνέντευξη στη Ρόδο, αφού το κανάλι έχει πλέον μεγαλώσει. Τέλος, η Ζουμπουλία, συμφιλιωμένη με τη συμπεθέρα της, μετακομίζει σε ένα σπίτι πάνω από αυτό της Μαριλένας, ενώ αυτή νομίζει ότι θα πάει στο χωριό της. Στην πορεία, η Θεοπούλα ακολουθεί τη Σοφία και πεθαίνει, ενώ η παρέα ανακαλύπτει το μυστικό της Αμαλίας. Η Αμαλία είχε πεθάνει στο αεροπορικό δυστύχημα μαζί με τους συγγενείς και τους κοντινούς ανθρώπους της παρέας κι εμφανίστηκε ως άγγελος για να τους βοηθήσει. Μετά από καιρό, η Ντάλια έχει αποκτήσει 2 παιδιά μαζί με τον Αλέξη και παραμένει στην Ελλάδα. Η Αγγέλα πιάνει δουλειά σε εταιρία της Ντάλιας και όλοι περνούν καλά τη ζωή τους. Η ιστορία τελειώνει με την παρέα των πέντε στη θάλασσα.

Οι ήρωες «ενηλικιώθηκαν»

Ο Αργύρης Αγγέλου ανάρτησε φωτογραφία από το παρελθόν, με τους ήρωες να είναι ως άγγελοι και ο Γιώργος Καπουτζίδης να συγκινείται.

«Α! Ενηλικιωθήκαμε. Γίναμε 18. Σας ευχαριστώ που μου το θυμίσατε».

Διαβάστε επίσης

Φάρμα: Αυτοί είναι οι 20 παίκτες του reality του Star