Τηλεοπτικός οδηγός: Οι σειρές και τα ριάλιτι που τελειώνουν το 2023 και όσα έρχονται το 2024
Σειρές

Τηλεοπτικός οδηγός: Οι σειρές και τα ριάλιτι που τελειώνουν το 2023 και όσα έρχονται το 2024

Τηλεοπτικός οδηγός: Οι σειρές και τα ριάλιτι που τελειώνουν το 2023 και όσα έρχονται το 2024

Τι τελειώνει το 2023 και τι έρχεται με τη νέα χρονιά; Αναλυτικός οδηγός

Το πρώτο μισό της φετινής τηλεοπτικής σεζόν θα λήξει ουσιαστικά με το τέλος του 2023. Αυτό θα σημάνει και το τέλος για διάφορα προγράμματα αλλά και την αρχή για νέα που θα ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2024.

Αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί κόντρα στις φήμες και τα διάφορα βαρύγδουπα ρεπορτάζ είναι πως τα projects αυτά -είτε πρόκειται για σειρές είτε για εκπομπές- δεν κόβονται αλλά ολοκληρώνουν τον κύκλο τους όπως είχε προγραμματιστεί.

Ας δούμε ποιες σειρές και ποιες εκπομπές ολοκληρώνονται το 2023 αλλά και τι περιμένουμε το 2024.

Σειρές που τελειώνουν το 2023

Δύο σειρές του Alpha, δύο της ΕΡΤ και μία του Mega θα μας αποχαιρετήσουν το 2023.

Ήδη σας έχουμε γράψει ότι οι Φόνοι στο καμπαναριό θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου. Η σειρά συγκέντρωσε πολύ ικανοποιητικά νούμερα αλλά ήταν μίνι και το κανάλι δεν έκανε ποτέ λόγο για δεύτερη σεζόν ή περισσότερα επεισόδια.

Αλλά και ο Γιατρός είχε ανακοινωθεί εξαρχής – και το είχε δηλώσει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης- ότι θα διαρκέσει 16 επεισόδια. Η σειρά ολοκληρώνεται μέσα στον Δεκέμβριο και οι φήμες οργιάζουν ότι θα δούμε και δεύτερο κύκλο.

Το Milky Way είναι η άλλη σειρά που θα μας αποχαιρετήσει το 2023. Ο Βασίλης Κεκάτος δημιούργησε μια μίνι σειρά 8 επεισοδίων που στα τέλη Δεκέμβρη θα ολοκληρωθεί.

Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ , ολοκληρώνεται η προβολή των επεισοδίων της σειράς 3ος όροφος και αν κρίνουμε από τις οργισμένες δηλώσεις του πρωταγωνιστή Αντώνη Καφετζόπουλου, δεν ήταν αυτός ο αρχικός σχεδιασμός. Το κρατικό κανάλι επέλεξε τελικά να προβάλλει ανά δύο τα 15λεπτα επεισόδια έτσι στην εκπνοή του 2023 η σειρά ολοκληρώνεται.

Τίτλους τέλους θα ρίξει και ο δεύτερος κύκλο του Όρκου με ένα θεαματικό φινάλε.

Τα Σύρματα είναι η επόμενη σειρά που θα ολοκληρωθεί τις πρώτες εβδομάδες του 2024.

Οι εκπομπές και τα ριάλιτι που τελειώνουν το 2023

Τρία ριάλιτι μας αποχαιρετούν το 2023 και το ένα μάλλον άρον άρον. Ο λόγος για το Ι am a celebrity get me out of here που έχει ήδη ολοκληρώσει γυρίσματα και πολύ σύντομα θα δούμε τον τελικό ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά ένα πρόγραμμα που μάλλον δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του ΣΚΑΪ.

Η Φάρμα θα πάρει σειρά όπως είναι προγραμματισμένο με τον τελικό της να προβάλλεται την 21η Δεκεμβρίου καθώς ήδη στον δρόμο βρίσκεται το ΜasterChef και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είναι απαραίτητος.

Στις 22 Δεκεμβρίου, back to back για το Star, θα ολοκληρωθεί και το μουσικό ριάλιτι Fame Story με την ανάδειξη του μεγάλου νικητή.

Τι έρχεται το 2024;

Αναμονή κοινού έχουν δημιουργήσει ήδη οι σειρές και τα ριάλιτι που ετοιμάζονται να κάνουν πρεμιέρα το 2024.

Αρχικά Survivor και MasterChef θα ριχτούν στη μάχη της prime time πιθανόν τέλη Γενάρη.

Αυτό που ακούγεται είναι ότι θα δούμε και δεύτερο κύκλο My Style Rocks στον ΣΚΑΪ όπως και First Dates στο Star ενώ προβάλλεται ήδη τρέιλερ για το Dragons’ Den, το οποίο κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 22.30.

Με μεγάλη αδημονία αναμένονται και τα νέα επεισόδια του Secret Song που σάρωσε τις φορές που προβλήθηκε.

Και πάλι όμως, οι σειρές είναι εκείνες που έχουν εξάψει το κοινό καθώς φέτος η μυθοπλασία έχει την τιμητική της.

Οι σειρές που αναμένονται το 2024 είναι αρχικά η Famagusta, το Maestro και ο Άγιος Παΐσιος στο Mega που όλες βρίσκονται στη διαδικασία των γυρισμάτων.

Γυρίσματα κάνει όμως και το ΙQ 160 για τον δεύτερο κύκλο του που αναμένεται να το δούμε και αυτό το 2024.

Όσο για την ΕΡΤ, ήδη ανέβηκαν τα 4 πρώτα επεισόδια της μίνι σειράς Έρημη Χώρα στο ERTFLIX ενώ στις 15 Δεκεμβρίου θα παιχτεί και το φινάλε της. Το 2024 όμως θα προβληθούν και τα 8 επεισόδια στην ΕΡΤ1.

Ελληνικές σειρές 2023-2024: Ο τηλεοπτικός οδηγός της σεζόν ανά κανάλι