Το δίχτυ – Μανούσος Μανουσάκης: Είναι επίσημο! Το κανάλι, οι ηθοποιοί και η υπόθεση
Σειρές

Το δίχτυ – Μανούσος Μανουσάκης: Είναι επίσημο! Το κανάλι, οι ηθοποιοί και η υπόθεση

Το δίχτυ – Μανούσος Μανουσάκης: Είναι επίσημο! Το κανάλι, οι ηθοποιοί και η υπόθεση

Ο σκηνοθέτης θα καταπιαστεί με το σύγχρονο έγκλημα

Το είχε εκφράσει σε πολλές συνεντεύξεις του ο Μανούσος Μανουσάκης ότι επιθυμεί να αναβιώσει το Τμήμα Ηθών όχι με τον ίδιο τρόπο αλλά εξερευνώντας το έγκλημα σήμερα.

Τελικά αυτή η σειρά έρχεται και μάλιστα η συμφωνία έκλεισε με το κρατικό κανάλι με το οποίο ο σκηνοθέτης έχει εξαιρετική σχέση ενώ εκδόθηκε και η σχετική ανακοίνωση που κάνει επίσημα τα πράγματα.

Έτσι από τη νέα σεζόν, στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 εντάσσεται Το δίχτυ όπως θα ονομάζεται η νέα κοινωνική-αστυνομική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη που θα δούμε το φθινόπωρο.

Η υπόθεση και το καστ

Το δίχτυ, σε σενάριο του Βαγγέλη Γιαννίση, αποτελείται από έξι αυτοτελείς αστυνομικές ιστορίες, διάρκειας 80 λεπτών η καθεμία.

Στο επίκεντρο βρίσκεται μία επίλεκτη ομάδα αστυνομικών της Γενικής Ασφάλειας, η οποία αναλαμβάνει την επίλυση σημαντικών και ειδικού ενδιαφέροντος υποθέσεων.

Πλαισιωμένη από ένα καστ εξαίρετων ηθοποιών, όπως η Άννα–Μαρία Παπαχαραλάμπους, ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Ορέστης Τζιόβας, η Φιόνα Γεωργιάδη, ο Σπύρος Μαραγκουδάκης, η Κατερίνα Κρανίδη και η Αναστασία Γαλερού-Βλάσση, η σειρά ακολουθεί τους ήρωες κάθε ιστορίας στις παρυφές του «μαύρου» και του «άσπρου», τους βλέπει να γίνονται έρμαια των παθών τους, όπου θύματα και θύτες έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις μεγαλύτερες από το μέγεθός τους.

Οι αστυνομικοί εμπλέκονται συναισθηματικά στις υποθέσεις που αναλαμβάνουν, κινδυνεύουν, κρίνουν και κρίνονται, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία.

Όπως είπε πρόσφατα ο ίδιος σε συνέντευξή του, «ο υπότιτλος της σειράς είναι “Το έγκλημα είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας” και το πρώτο μας σενάριο αφορά στην ενδοσχολική και την εφηβική βία.

Μείζον θέμα στις μέρες μας, δεν λέτε τίποτα. Ίσως είναι το κυριότερο, το κυρίαρχο και το πιο σημαντικό και το πιο απειλητικό διότι αυτοί οι έφηβοι που εκφράζονται έτσι θα είναι αύριο γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί.

Θα είναι η αυριανή κοινωνία μας. Μας ενδιαφέρει το θύμα, πως προκύπτει ένα θύμα, γιατί αυτό το παιδί είναι θύμα και γιατί το άλλο είναι θύτης;

Ποια είναι η οικογενειακή του κατάσταση και κυρίως, αυτό που μας ενδιαφέρει, ποιο είναι αυτό το σύστημα παιδείας που δεν κατορθώνει να γοητεύσει τη νεολαία και το θεωρεί άχρηστο;».

Διαβάστε ακόμα:

Μανούσος Μανουσάκης: «Ο τίτλος της νέας μου σειράς θα είναι….»