Σμαράγδα Καρύδη: «Έχουμε υποφέρει, έχουμε φάει bullying»
Τηλεόραση

Σμαράγδα Καρύδη: «Έχουμε υποφέρει, έχουμε φάει bullying»

Σμαράγδα Καρύδη: «Έχουμε υποφέρει, έχουμε φάει bullying»

Οι δυσκολίες που συνάντησε στον χώρο της υποκριτικής

Στο pod.gr με τη Νίκη Λυμπεράκη και τον Κώστα Γιαννακίδη μίλησε η Σμαράγδα Καρύδη για το IQ 160, την τελευταία, επιτυχημένη, κωμική σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί, την ελληνική μυθοπλασία που βρίσκεται σε μια από τις πιο ανθηρές περιόδους της και τον μεγάλο αριθμό ηθοποιών που υπάρχει στην Ελλάδα.

«Οι σειρές πάνε καλά γιατί είναι πολλές, ξεκίνησε από τις “Μέλισσες”, γιατί υπήρξαν επιδοτήσεις και ξεκίνησαν και γίνονταν πράγματα».

«Έγιναν και καλά πράγματα, έχει ωραίες σειρές».

«Δεν μ΄αρέσει το “ατάλαντος”, είναι και θέμα timing του καθενός, ειδικά για τους νέους δεν μ΄αρέσει να το λένε, που στα22-23 δεν έχουν βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσουν κάτι που έχουν μέσα και ίσως ντρέπονται και μπορούν εύκολα να τους κόβουν τα πόδια».

Γιατί δεν της αρέσει η λέξη «ατάλαντος»;

Ακόμη εξήγησε πώς μπόρεσε ένας εσωστρεφής άνθρωπος σαν την ίδια να δουλέψει τις φοβίες της και να προχωρήσει και τη σημασία του να ευχαριστιέσαι τη δουλειά που κάνεις.

«Παρότι φοβάμαι, πάντα το βήμα το κάνω».

Έχει δουλέψει σε πιεστικό καθεστώς στο θέατρο;

«Έχουμε υποφέρει από δασκάλους στο παρελθόν που ήταν τρομερά καταπιεστικοί, βγάζουν σε θέσεις εξουσίας θέματα που έχουν, και εσύ τα παίρνεις προσωπικά αλλά είναι δικά του τα θέματα αυτά, έχουμε φάει bullying. Μετά το #MeToo είναι πιο προσεκτικοί, δεν είναι εύκολο να ξεφύγεις από αυτό που είσαι».