Σπύρος Μπιμπίλας: «Δεν σημαίνει ότι επειδή είσαι αριστερός δεν αγαπάς την πατρίδα σου όπως κάποιοι δεξιοί»
Τηλεόραση

Σπύρος Μπιμπίλας: «Δεν σημαίνει ότι επειδή είσαι αριστερός δεν αγαπάς την πατρίδα σου όπως κάποιοι δεξιοί»

Σπύρος Μπιμπίλας: «Δεν σημαίνει ότι επειδή είσαι αριστερός δεν αγαπάς την πατρίδα σου όπως κάποιοι δεξιοί»

Όσα είπε στην εκπομπή, Οδός Ζαρίφη 2 και την Κατερίνα Ζαρίφη

Καλεσμένος στην εκπομπή, Οδός Ζαρίφη 2, βρέθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο που αφορά την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ μιλά και για τη γνωριμία του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τις κοινές ιδέες που έχουν για το κόμμα αλλά και για τη ζωή.

«Ήδη κάτι έγινε σημαντικό για τους ηθοποιούς γιατί ήταν μια ερώτηση που έκανα πριν από 15 ημέρες. Λύθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα που δεν μπορούσαν να πάρουν εποχικά επιδόματα, επιδόματα ανεργίας. Το λύσαμε γιατί κατάλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρόβλημα και με νέα εγκύκλιο θα λυθεί το πρόβλημα. Εάν ο κατάλληλος υπουργός κατανοήσει το πρόβλημα και μπορεί να το επιλύσει. Υπάρχει διάσταση απόψεων στα κάποια θέματα. Το μια κυβέρνηση να λέει ότι έχουν το 41% και κάνω ότι θέλουν, οι υπόλοιποι είναι το 60%. Μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε 9κομματική Βουλή. Αν δεν έρθει μια επαφή όλων αυτών, δεν θα αλλάξει τίποτα. Έτσι θα είμαστε πάντα!

Από την αρχή υπήρχε στο πρόγραμμά μας ότι αυτό θα ψηφιστεί από την Πλεύση Ελευθερίας. Πιστεύουμε στην ισότητα των πολιτών, όλοι οι άνθρωποι είναι το ίδιο. Πιστεύω ότι θα μπορούσαν και δύο άνθρωποι του ίδιου φύλου να μεγαλώσουν παιδιά αρκεί να υπάρχει αγάπη. Είναι και θέμα παιδείας. Αν από μικρά τα παιδιά στο σχολείο μπορούν να καταλάβουν ότι οικογένεια είναι άνθρωποι που τα αγαπούν. Είμαστε στο 2023 στο δυτικό κόσμο, να το τονίσουμε αυτό.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με ενέπνευσε από όταν αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν σημαίνει ότι επειδή είσαι αριστερός ότι δεν αγαπάς την πατρίδα σου όπως κάποιοι δεξιοί. Γνωριστήκαμε λόγω της αποχώρησής μας. Η Ζωή ήταν πολύ δυνατή φωνή για τα Τέμπη, ξαφνικά την έβγαλαν από την επιτροπή. Εμείς αυτή η φωνή θέλουμε να ακουστεί και όχι να τη βάλουν στην άκρη. Είναι ευχάριστος άνθρωπος στην παρέα, έχει χιούμορ. Είναι άνθρωπος που αγαπάει το θέατρο και λόγω της οικογένειάς της. Είμαστε το μόνο κόμμα που έχουμε τρεις καλλιτέχνες μέσα. Όταν δεν μπήκαμε στη Βουλή την πρώτη φορά, ήρθαν άνθρωποι που με τις λίστες πήγαν πιο κάτω. Και τη δεύτερη φορά κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Νομίζω δεν θα συνεργαζόμασταν με τον Στέφανο Κασσελάκη. Τον βρίσκω συμπαθητικό άνθρωπο αλλά δεν έχει σχέση με την πολιτική, έπεσε με τα μούτρα. Οι αποχωρήσεις είναι πολλές και όχι μόνο από βουλευτές, από τη βάση. Ο τόσος κατακερματισμός της Αριστεράς δεν είναι θετικό για τον κόσμο».

Διαβάστε επίσης

Σπύρος Μπιμπίλας: «Δεν είναι απαραίτητο να έχουν πτυχίο οι ηθοποιοί»