Σπύρος Μπιμπίλας: «Η Μαίρη Χρονοπούλου άλλαζε συνέχεια και ο καθένας λέει “σε εμένα το είπε τελευταία”»
Τηλεόραση

Σπύρος Μπιμπίλας: «Η Μαίρη Χρονοπούλου άλλαζε συνέχεια και ο καθένας λέει “σε εμένα το είπε τελευταία”»

Σπύρος Μπιμπίλας: «Η Μαίρη Χρονοπούλου άλλαζε συνέχεια και ο καθένας λέει “σε εμένα το είπε τελευταία”»

Όσα είπε για τον Σπύρο Φωκά, την Σαπφώ Νοταρά και τη Μαίρη Χρονοπούλου

Καλεσμένος στην εκπομπή, Στούντιο 4, βρέθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας και αναφέρθηκε στον Σπύρο Φωκά, την Σαπφώ Νοταρά και τη Μαίρη Χρονοπούλου.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τους καλλιτέχνες, τους οποίους και φροντίζει αφού η εμπιστοσύνη είναι η βάση της σχέσης του.

«Ο Σπύρος Φωκάς δεν ήθελε να μείνει σε κάποια οργανωμένη δομή. Είχαμε προτείνει διάφορες λύσεις που δεν έγιναν δεκτές. Το ΤΑΣΕΗ αγόρασε ένα μεγάλο στοκ της βιβλιογραφίας του Σπύρου που είναι πολύ ενδιαφέρουσα με σκοπό να πάρει τα δικαιώματα. Ο εκδοτικός οίκος δεν του τα έδωσε τελικά. Υπήρχε πολλή βοήθεια και από το Σπίτι του Ηθοποιού και από το ΤΑΣΕΗ. Το κοινό πρέπει να ξέρει ότι υπάρχουν μοναχικοί ηθοποιοί που δεν τους ξέρει κανείς και το κοινό δεν ξέρει ότι είναι ηθοποιός. Βρήκα μια κυρία που ήταν συνεργάτιδα της Καλουτά σε φρικτή κατάσταση και νόμιζα ότι είχε πεθάνει. Ήταν 6 μέρες μόνη της στο πάτωμα και τώρα ζει στο Γηροκομείο Αθηνών και είναι μια χαρά. Έχει παρέα και είναι πολύ σημαντικό».

«Ήταν στη θέση μου ο Σταμάτης Γαρδέλης και όταν έφυγε μου είπαν ότι ψάχνουν έναν μικροκαμωμένο άντρα να κάνει την γκέισα. Και όπως ανοίγω την πόρτα του θεάτρου και με βλέπει ο Χατζιδάκης, μου λέει “Α, ήρθε η γκέισα”.

Η Σαπφώ Νοταρά αδικήθηκε! Ήταν μόνη της τις τελευταίες της ημέρες. Δέκα μέρες πριν πεθάνει είχε θυμώσει που δεν είχα πάει σε ένα ραντεβού και μου είχε πει “Κύριε Μπιμπίλα παραγνωριστήκαμε. Αν συναντηθούμε να πάτε στο απέναντι πεζοδρόμιο”. Δεν τα βρήκαμε, ήταν θυμωμένη μαζί μου. Ήταν το όνειρό της να παίξει στην Επίδαυρο. Είχε πολλούς γκέι φίλους. Τότε που τα τρανς ήταν δακτυλοδεικτούμενα, η Σαπφώ τους έδινε και τα κραγιόν. Η Σαπφώ όλο τον κόσμο κερνούσε. Δεν ζούσε φτωχικά αλλά μετρημένα. Είχε δείξει ένα κιβώτιο με 20αρικά και μου έλεγε “Αν ξαναγίνει πόλεμος, με αυτά τα 20αρικά θα ζήσουμε”».

«Λέω άμα σταματήσω εγώ, θα το κάνει άλλος αυτό; Όλοι φοβούνται. Γιατί να φοβάσαι τον θάνατο; Το θεωρώ κάτι φυσιολογικό. Όπως είναι η γέννηση που χαιρόμαστε, έτσι και ο θάνατος που στεναχωριόμαστε. “Όχι τείχη” δεν σημαίνει μόνο για τα τείχη της Γάζας που είμαι πολύ στεναχωρημένος για αυτό. Αλλά σημαίνει να μην βάζουμε τείχη στους ανθρώπους. Έχω ταξιδέψει πολύ και έχω καταλάβει ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίδιοι. Για αυτό θύμωσα με τον κ. Βελόπουλο! Όλοι πρέπει να σεβόμαστε τον άλλον και να συζούμε. Κανέναν άνθρωπο δεν χαρακτηρίζω άσχημα επειδή έχει άλλα πιστεύω από μένα.

Ακούω ανθρώπους μίζερους και όλο παράπονα. Ζήσε τη ζωή σου! Και άμα ζεις ωραία, δύσκολα και θα αρρωστήσεις. Πιστεύω ότι θα ζήσω πολύ εκτός αν πάθω κανένα ατύχημα.

Εάν έχεις αποδείξει ότι είσαι καθαρός άνθρωπος, ένας ξένος άνθρωπος σε εμπιστεύεται. Όπως και εγώ τα κλειδιά μου τα έχω δώσει σε 3 ανθρώπους. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν συγγενείς, όπως για παράδειγμα η Μαίρη Χρονοπούλου. Διάβασα κάπου ότι όσοι την έκαναν παρέα, είχαν σκοπό την κληρονομιά. Εγώ δεν κάνω παρέα με κάποιον για να αποσκοπώ κάπου, γιατί δεν τα έχω ανάγκη. Δεν μπήκα στη διαδικασία μαζί με τον Μάκη Δελαπόρτα για το πού θα πάει η στάχτη. Η Μαίρη άλλαζε συνέχεια και ο καθένας λέει “σε εμένα το είπε τελευταία”. Ήταν πολύ σπουδαίος άνθρωπος!

Την γνώρισα πριν από 30 χρόνια σε μια διαδήλωση. Τα τελευταία 10-12 χρόνια κάναμε πολλή παρέα. Πηγαίναμε για ρούχα, για ψώνια».

Διαβάστε επίσης

Σπύρος Μπιμπίλας: «Είμαι κολλημένος με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο και…»