Σταμάτης Κραουνάκης: «Λατρεύω Γιώργο Νταλάρα και τον σκασμό όλες! Στο παρελθόν είχαμε “σκοτωθεί”…»
Τηλεόραση

Σταμάτης Κραουνάκης: «Λατρεύω Γιώργο Νταλάρα και τον σκασμό όλες! Στο παρελθόν είχαμε “σκοτωθεί”…»

Σταμάτης Κραουνάκης: «Λατρεύω Γιώργο Νταλάρα και τον σκασμό όλες! Στο παρελθόν είχαμε “σκοτωθεί”…»

«Η τελευταία μου σκέψη το βράδυ είναι "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με"», δήλωσε ο μεγάλος καλλιτέχνης

Ο Σταμάτης Κραουνάκης μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη και τον Άρη Καβατζίκη για την στάση ζωής του, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, πρόσωπα από την πολιτική σκηνή, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τον Γιώργο Νταλάρα.

Αναφερόμενος στην στάση ζωής του και την αγάπη, είπε:

«Σε αυτό το σπίτι ήρθα το 1993, έχω πολλές εικόνες κυρίως της Παναγίας. Η Παναγία είναι η μεγάλη μητέρα, ”η Πλατυτέρα”, την επικαλούμαι ”Παναγία μου βοήθησε με να πω αυτό που πρέπει ή αυτό που χρειάζεται να πω”. Σε αυτή την πολύ δύσκολη και δυσοίωνη εποχή πρέπει πάντα να ξέρεις τον τρόπο και την ώρα που θα πεις κάτι, είναι όλοι αγριεμένοι, έτοιμοι να φάνε τον εαυτό τους. Συνεχίζω να επενδύω στην αγάπη, που άλλου θα δώσω; ”Νεολαία, ορμάτε στην αγάπη”! Οι νέοι τα κάνουν όλα πιο εύκολα και γρήγορα, αλλά δεν πάνε στην ουσία».

Για την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τους στίχους του τραγουδιού «Άδωνις», σχολίασε:

«Φυσικά και λέω το ”Πάμε στον Άδωνι για καφέ” και μάλιστα την κάνω κιόλας τη χοντρή. Η Άλκηστις το έκανε για δικούς της λόγους, επειδή είναι ζαβή ή είναι πολύ ευαίσθητη στα θέματα κοινωνικής πολιτικής.  Φυσικά αγαπάω την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, της την έχω πει πολλές φορές, δεν είναι η πρώτη φορά που είμαστε σε ένταση, έτσι είναι οι μεγάλες σχέσεις στη ζωή. Να έρθει ένα καινούριο τραγούδι να μας ενώσει πάλι, έμενα την Άλκηστη και τη Λίνα Νικολακοπούλου, μοιραία και νομοτελειακά θα ξανασυναντηθούμε οι τρεις μας. Δεν με πείραξε που βγήκε η χοντρή από το στίχο, εγώ ο ίδιος κάνω κόψε-ράψε στα τραγούδια μου, απλώς έγινε πολλή φασαρία για το απολύτως τίποτα» δήλωσε αρχικά.

«Μάλωσα με την Άλκηστη όταν πήρε τα τραγούδια μου, τα ανέβασε στη νταλίκα και πήγε έξω από τον Μητσοτάκη να κάνει εκείνος την τρελή αποκριά στον κορωνοϊό. ”Τα πιο ωραία λαϊκά” μπορεί να το ερμήνευσε η Πρωτοψάλτη, άλλα δεν το έγραψα το τραγούδι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.

Επίσης μίλησε για πρόσωπα από την πολιτική σκηνή αλλά και για το νομοσχέδιο, τι είπε:

«Βεβαίως και χαιρέτησα τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Τάιλερ στο Ηρώδειο, και ο Μητσοτάκης να ερχόταν θα τον χαιρετούσα. Συμπαθώ τον Κασσελάκη, έχει ένα όνειρο για την πατρίδα του, άλλα δεν δίνω δεκάρα τσακιστή για κανέναν πολιτικό πάνω από 10 λεπτά, ούτε για τον Αλέξη Τσίπρα που λατρεύω. Δε θέλω να πριμοδοτήσω με προσωπική ψήφο κανέναν ”κερατά” στην πολιτική».

«Βεβαίως και με αφορά που πέρασε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και πολύ μείναμε σε αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται ότι μέσα στους ψηφοφόρους τους υπάρχουν κι εκείνοι που ο γάμος των ομοφύλων ζευγαριών δεν χωράει στη λογική τους. Όταν πας να υπερασπιστείς τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών εν ονόματι μίας κοινωνίας αφήνεις δυστυχώς ή ευτυχώς τον Μητσοτάκη να φαίνεται πιο πρωτοποριακός από σένα. Έχω φίλους στο ΚΚΕ οι οποίοι προσωπικά δεν έχουν την άποψη που έχει το κόμμα, άλλα εκεί είναι σκληρά τα πράγματα, ”ό,τι πει το κόμμα”», τόνισε για το νομοσχέδιο ομόφυλων ζευγαριών.

Ακόμη θέλησε να σχολιάσει τον ντόρο που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις Γιώργου Νταλάρα και άλλους νέους τραγουδιστές:

«Λατρεύω Γιώργο Νταλάρα και τον ”σκασμό” όλες. Να μην πηγαίνουν και κρέμονται τα παιδιά για δηλώσεις, παρόλο που εγώ πήρα το μέρος των παιδιών. Αφήστε τον ήσυχο τον Γιώργο Νταλάρα, δεν αλλάζει ο άνθρωπος, τέλος. Στο παρελθόν είχαμε ”σκοτωθεί”, μου έκανε μήνυση γιατί κάτι είχα πει για την Κύπρο. Δεν εκδικάστηκε, την απέσυρε τη μήνυση ο Νταλάρας μετά από καιρό, αυτός είναι ο Γιώργος, ή τον αγαπάς ή δεν τον αγαπάς, είμαστε πολύ φίλοι με τη γυναίκα του», ανέφερε.

«Θα έγραφα για οποιονδήποτε τραγουδιστή, αρκεί όλο μαζί να ήταν κάτι ζωντανό, να έχει κάτι να μας πει, να γουστάρουμε. Αυτά τα παιδιά, όπως ο Ρέμος, ο Βέρτης, η Πάολα, ο Αργυρός δεν με χρειάζονται, ποτέ δεν με χρειάστηκαν και η Βίσση που την αγαπώ τα τραγούδια μου τα λέει τώρα».

Τέλος θέλησε να καταλήξει με τις σκέψεις και τις προσευχές του:

«Το πρωί που ξυπνάω σκέφτομαι να είμαι καλά εγώ και οι άνθρωποι που αγαπώ, η τελευταία μου σκέψη το βράδυ είναι ”Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με”».

Δείτε όλη τη συνέντευξη από την εκπομπή:

Διαβάστε επίσης:

Σταμάτης Κραουνάκης για το ξέσπασμα του Νταλάρα: «Τα παραπανίσια έχουν θέμα»