Στράτος Μαρκίδης για Σπύρο Φωκά: «Ήταν πολύ παραπάνω από ταπεινός για έναν τέτοιο μεγάλο σταρ»
Τηλεόραση

Στράτος Μαρκίδης για Σπύρο Φωκά: «Ήταν πολύ παραπάνω από ταπεινός για έναν τέτοιο μεγάλο σταρ»

Στράτος Μαρκίδης για Σπύρο Φωκά: «Ήταν πολύ παραπάνω από ταπεινός για έναν τέτοιο μεγάλο σταρ»

«Ήθελα να τον θυμάμαι λεβέντη όπως συναντηθήκαμε, όπως δουλέψαμε»

Ο σκηνοθέτης Στράτος Μαρκίδης μίλησε στην εκπομπή Fay’s Time και αναφέρθηκε στη σχέση που είχε με τον Σπύρο Φωκά.

Ο Χολυγουντιανός ηθοποιός έχασε τη ζωή του σε ηλικία 86 ετών το πρωί της Παρασκευής (10/11) σκορπώντας θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ύστερα από αρκετό διάστημα που βρισκόταν σε κέντρο αποκατάστασης και έδινε μάχη για τη ζωή του, δεν κατάφερε να βγει νικητής.

«Θέλω να πω το εξής. Ο Σπύρος Φωκάς είναι ο ωραιότερος ζεν πρεμιέ με μια λαμπερή προσωπικότητα. Όταν έμπαινε στο πλατό καθήλωνε τους πάντες. Νομίζω ότι η προσωπικότητά του ήταν τόσο δυνατή που και μεγάλος εξέπεμπε μια γοητεία. Η συνεργασία μας ήταν τέσσερα χρόνια. Στη σειρά, Της αγάπης μαχαιριά, ζήσαμε πολλά. Μαζευόμασταν και μας έλεγε για τη ζωή του στην παραγωγή, το πως έμενε στο τέλος χωρίς χρήματα. Πολλές ιστορίες, πολλές εμπειρίες.

Δεν είχε καθόλου εγωισμό, άκουγε τους πάντες, τον σκηνοθέτη ακόμη και τους συνεργάτες του όλους. Ήταν πολύ παραπάνω από ταπεινός για έναν τέτοιο μεγάλο σταρ. Δεν τον είδες ποτέ να νευριάσει, να μαλώσει με κάποιον. Πολύ καλός άνθρωπος. Μου έκανε εντύπωση από την πρώτη στιγμή συνεργασίας η ταπεινοφροσύνη του παρόλο που είχε συνεργαστεί με τον Σταλόνε, με τον Ντάγκλας. Ήταν μια προσωπικότητα δυνατή, αρρενωπός, καλός άνθρωπος. Ήθελα να τον θυμάμαι λεβέντη όπως συναντηθήκαμε, όπως δουλέψαμε.

Τα τελευταία χρόνια εκτός από μια ταινία που έκανε γκεστ σταρ, από τότε μιλούσαμε μέσω της γυναίκας του και λίγο τηλεφωνικά. Μετά απομονώθηκε στην Κόρινθο και κάπως χαθήκαμε».

Διαβάστε επίσης

Σπύρος Φωκάς: Η τελευταία του συνέντευξη – Το παράπονό του από την πολιτεία και το σπαρακτικό γράμμα στην Ειρήνη Παπά