Συγκινημένος ο Στέφανος Κορκολής: «Μου έρχεται η εικόνα δίπλα στο πιάνο να του το λέω, οι πλάκες που κάναμε»
Τηλεόραση

Συγκινημένος ο Στέφανος Κορκολής: «Μου έρχεται η εικόνα δίπλα στο πιάνο να του το λέω, οι πλάκες που κάναμε»

Συγκινημένος ο Στέφανος Κορκολής: «Μου έρχεται η εικόνα δίπλα στο πιάνο να του το λέω, οι πλάκες που κάναμε»

Η φιλία με τον Δημήτρη Μητροπάνο και η ιστορία πίσω από το κομμάτι «Θες»

Ανήμερα των Χριστουγέννων η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος φιλοξένησαν τον Στέφανο Κορκολή ο οποίος έκανε μία αναδρομή στην μακρά και επιτυχημένη του πορεία στον χώρο της μουσικής και της σύνθεσης.

Ο Στέφανος Κορκολής μίλησε για τις επιτυχίες που έχει γράψει, τις μεγάλες συνεργασίες του, ενώ με συγκίνηση αναφέρθηκε στην κορυφαία καλλιτεχνική του συνάντηση με τον αείμνηστο Δημήτρη Μητροπάνο.

Με συγκίνηση μίλησε για τη φιλία τους ενώ αποκάλυψε ότι το «Θες» είναι το κομμάτι που τον συγκινεί πιο πολύ από όσα έχει γράψει.

«Το “Θες” με συγκινεί είναι τραγούδι σε στίχους της Ρεβέκκας Ρούσση. Το βγάλαμε σε CD, το κομμάτι που έκανε την πρώτη επιτυχία ήταν το “Σβήσε το φεγγάρι” το άλλο μας αγαπημένο ήταν το “Θες”. Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί αποφάσισαν ότι είναι αντιραδιοφωνικό επειδή είχε πολλά λόγια και μας έμεινε παράπονο. Έφυγε ο Δημήτρης και έρχεται ένα τηλεφώνημα από μία διαφημιστική εταιρεία και ζητάει να ντύσει το σποτάκι με το συγκεκριμένο τραγούδι. Και ξαφνικά μπήκε στις ψυχές των  περισσοτέρων, πόσο συγκίνησε… Είναι καλό να ακούμε ιδέες και γνώμες ειδικών από την άλλη ας εμπιστευόμαστε τους εαυτούς μας και τι λέει η ψυχούλα μας.

«Όταν το λέω μου έρχεται η εικόνα δίπλα στο πιάνο να του το λέω για να το μάθει και τις πλάκες που κάναμε, η συγκίνησή του όταν του το έλεγα το τραγούδι. Υπήρχε μεγάλη αγάπη με τον Δημήτρη και παραμένει προς την οικογένειά του, και με τη Βένια και τις κόρες του είμαστε αγαπημένοι».

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για το θέμα με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τη λέξη «χοντρή» στον «Άδωνι».

«Κάνω συναυλίες με την Άλκηστη από το 2009, 2010. Πότε το έλεγε, πότε δεν το έλεγε, πότε της έβγαινε, πότε δεν της έβγαινε. Δεν  υπήρχε τότε όλο αυτό ώστε να το κάνει βάσει σχεδίου, είναι παλαιότερη ιστορία».

Αλλάζοντας θέμα μίλησε για την προσωπική του ζωή και γιατί δεν δημιούργησε τη δική του οικογένεια.

«Κάποια στιγμή ίσως πολύ παλιά θέλησα να φτιάξω δική μου οικογένεια αλλά δεν έκατσε. Δεν είναι υποχρεωτικό. Η συντροφικότητα είναι ζητούμενο δεν είναι απαραίτητη, αλλά βρίσκω τη συντροφιά μου γράφοντας μουσική».

«Η φύση της δουλειάς μου δεν ξέρω αν θα μου επέτρεπε να γίνω καλός πατέρας».

«Εγώ υπήρξα καλός σύντροφος αλλά ο θέμα είναι, αν ταιριάζουν τα χνώτα σου με τον άλλον. Δεν είμαι ένας άνθρωπος που θα κάνει μια ζωή συγκεκριμένη».

Διαβάστε επίσης

Συγκλονίζει ο Στέφανος Κορκολής: «Ο πατέρας μου “έφυγε” από λάθος διάγνωση»