Συγκλονίζει η Άννα Φλωρινιώτη: «Μόνη μου με αφήσανε, το σόου Φλωρινιώτης τελείωσε…»
Τηλεόραση

Συγκλονίζει η Άννα Φλωρινιώτη: «Μόνη μου με αφήσανε, το σόου Φλωρινιώτης τελείωσε…»

Συγκλονίζει η Άννα Φλωρινιώτη: «Μόνη μου με αφήσανε, το σόου Φλωρινιώτης τελείωσε…»

Η Άννα Φλωρινιώτη μίλησε στο Πρωινό μετά την απώλεια του αδελφού της Νίκου

Η Άννα Φλωρινιώτη μίλησε στην εκπομπή Το Πρωινό μετά την απώλεια του αδελφού της Νίκου Φλωρινιώτη. Εξιστορεί τις τελευταίες εβδομάδες πριν από τον θάνατό του και τις τελευταίες του στιγμές.

«Έχω να κοιμηθώ τρεις εβδομάδες, ήθελα να ήμουν στο πλευρό του γιατί όταν έφυγε ο μπαμπάς δεν μπορούσα να είμαι δίπλα του. Την τελευταία φορά που μπήκε στο νοσοκομείο πριν φύγει, έμεινε δυο εβδομάδες. Πριν δύο μήνες είχαμε κάνει εξετάσεις και πήγαινε πολύ καλά, είχε καθαρίσει εντελώς και είχαμε καταχαρεί. Είχε πολύ θέληση ο αδελφός μου, τραγουδούσε μόλις έμαθε ότι καθάρισε.

Όταν έκανε τις καθιερωμένες εξετάσεις βρήκαν κάτι που δεν τους άρεσε και του πήραν υγρό από το νωτιαίο μυελό. Έκλαιγε μέχρι και η γιατρός μας είπε ότι έτυχε ότι χειρότερο μπορούσε να σας συμβεί. Είχε ένα είκοσι τις εκατό να κάνει μετάσταση στα μηνίγγια. Η γιατρός είπε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, δεν το αποδεχόμασταν.

Στην γιορτή του, του Αγίου Νικολάου ενώ ήταν έξω κόπηκε η φωνή του, τραύλιζε. Η αρρώστια πείραξε τα νεύρα του εγκεφάλου του, όταν είχε πάει σε ΩΡΛ του είπε ότι πρέπει να βάλει ακουστικό αν θέλει να ξανατραγουδήσει και να ταυτιστεί με αυτό. Μετά άρχισε και δεν μίλαγε. Μούγκριζε και νόμιζε ότι μας μίλαγε, εμείς δεν δείχναμε ότι έχουμε πανικοβληθεί. Είχαμε κανονίσει να κάνουμε τη γιορτή μας στο σπίτι του μπαμπά με όλους τους φίλους. Ξαφνικά με πήραν και πήγαμε στο νοσοκομείο.

Όταν πήγα στο νοσοκομείο αντίκρισα έναν αδελφό να μην με αναγνωρίζει. Όταν πήγε για εξετάσεις στο κεφάλι έπαθε κρίση, μόλις πήγα μαζί του ηρέμησε και κάναμε την εξέταση. Δεν είχε κάνει φλεγμονή ευτυχώς αλλά ήταν η αρρώστια που είχε εξαπλωθεί. Όταν γυρίσαμε στο δωμάτιο με είχε βουτήξει από τα χρυσαφικά στο λαιμό για να τον πάρω από το νοσοκομείο. Μια χανόταν και μια εμφανιζόταν, μια μέρα χαμογέλαγε και είχαμε χαρεί, είπαμε δόξα τω Θεώ αυτή τη φορά θα πάνε όλα καλά. Η γιατρός μας είχε πει όμως ότι αυτή τη φορά δεν θα πάρουμε εξιτήριο.

Έχω νευριάσει με πολλούς που παίρνανε τηλέφωνο και θέλανε να τους πούμε πού ακριβώς έχει μετάσταση. Είχαμε πει ότι ο Άγιος Νικόλαος που είναι ο προστάτης του θα τον σώσει. Στην γιορτή του έχασε την ομιλία του και στην γιορτή του με το παλιό ημερολόγιο έφυγε…».

Εξιστορώντας την στιγμή που «έφυγε» ο αδελφός της Νίκος Φλωρινιωτης, είπε:

«Ανέβαζε πυρετό τις τελευταίες εβδομάδες και εγώ τον φρόντιζα με παγοκύστες, ήμουν συνέχεια στο πλευρό του. Κάθε φορά που ξάπλωνα δίπλα του, του έπεφτε ο πυρετός. Ξαφικα ένιωθα ότι το πρόσωπο του άρχισε και κιτρίνιζε, τα άκρα του είχαν πρηστεί γιατί ήξερα ότι τα χέρια του είναι αδύνατα. Δεν κατάλαβα τίποτα, έφυγε στα χέρια μου και δεν αντέδρασε καθόλου. Δεν κατάλαβα τίποτα».

Είχαμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τον αδελφό μου, όλοι νόμιζαν ότι ήμασταν δίδυμα. Από τότε που γεννήθηκα εγώ νόμιζα ότι ήταν το παιδί μου. Σε όλη του τη ζωή εμένα άκουγε. Η μητέρα μου είναι χάλια. Έχω αναλάβει εγώ όλη την κηδεία, ήθελα να πάρω οικογενειακό τάφο άλλα τώρα δεν μπορώ. Θα του φορέσω ένα κοστούμι που είχε φτιάξει για να πάει να τραγουδήσει στην Γερμανία, είχε τέτοια δύναμη μέσα του. Έβλεπα τις φωτογραφίες μας, εγώ ο Νίκος και ο πατέρας μας και λέω ”κοίτα, μόνη μου με αφήσανε, το σόου Φλωρινιώτης τελείωσε, δεν θα ξαναγίνει ποτέ”».

Ακόμα αποκάλυψε την στιγμή που κατάλαβε ότι θα φύγει ο αδελφός της, τι είπε:

«Όταν έφυγε ο μπαμπάς, ο Νίκος ήθελε να φορέσει κάτι από τον πατέρα μας. Ήθελε τον σταυρό του που είχε πάνω ένα μαγνήτη και έλεγε ο πατέρας μου ότι με αυτόν μαγνήτιζε τα βλέμματα. Τον σταυρό τον είχαμε χάσει ένα μήνα, όταν συμμάζευα τα πράγματα του μπαμπά, βρήκα τον σταυρό σε ένα κουτί με μαντηλάκια. Όταν πήγα να βγάλω τον σταυρό και να τον βάλω στην τσάντα, μου έπεσε και έγινε θρύψαλα. Τότε κατάλαβα ότι αυτός ο σταυρός δεν ήταν για τον Νίκο, υπήρχε κάποιος λόγος. Δεν το είπα στον Νίκο για να μη φοβηθεί».

Δείτε όλη τη συνέντευξη από την εκπομπή: