Τέμπη – κόρη μηχανοδηγού: «Λείπουν 11 λεπτά από τη συνομιλία – Το τρένο είχε σταθμεύσει στο πουθενά…»
Τηλεόραση

Τέμπη – κόρη μηχανοδηγού: «Λείπουν 11 λεπτά από τη συνομιλία – Το τρένο είχε σταθμεύσει στο πουθενά…»

Τέμπη – κόρη μηχανοδηγού: «Λείπουν 11 λεπτά από τη συνομιλία – Το τρένο είχε σταθμεύσει στο πουθενά…»

Όσα αποκάλυψε η Νάσια Κουτσούμπα στις «Ανοιχτές υποθέσεις«

Την κόρη του μηχανοδηγού, Νάσια Κουτσούμπα, για την τραγωδία στα Τέμπη, φιλοξένησε ο Πέτρος Κουσουλός, στις Ανοιχτές υποθέσεις κι εκείνη μίλησε για τη μήνυση που έχει υποβάλλει η οικογένειά της, για τα 11 λεπτά που θεωρεί ότι λείπουν από τις ηχητικές συνομιλίες.

«Από τον Σεπτέμβριο του 2023 είχαμε καταθέσει υπόμνημα στον εφέτη ανακριτή κάνοντας ερωτήματα σχετικά με το αν τα ηχητικά είναι έγκυρα και ορθά. Ζητούσαμε να ελεγχθούν. Ήδη είχαμε βρει αυτό το 11λεπτο κενό στα ηχητικά που επικρατούσε απόλυτη σιωπή, βεβαια τότε ακόμα δεν μπορούσαμε να το συσχετίσουμε με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας. Πλέον στη δικογραφία έχουν ενταχθεί μηνύσεις επιβατών, οι οποίες αναφέρουν ξεκάθαρα ότι η αμαξοστοιχία αφού έφυγε από τη Λάρισα, ελάχιστα λεπτά, στάθμευσε στη μέση του πουθενά χωρίς σταθμό στο απόλυτο σκοτάδι για δέκα λεπτά και μετά ξεκίνησε. Το διάστημα αυτό φαίνεται ότι είναι το κλειδί και συμπίπτει χρονικά με το 11λεπτο κενό στα ηχητικά«, δήλωσε αρχικά η κ. Κουτσούμπα.

«Κάποιος που έχει δει τα ηχητικά, βλέπει ότι και πριν από την εντολή για αναχώρηση της αμαξοστοιχίας από τη Λάρισα και μετά το δυστύχημα, υπάρχουν συνομιλίες ανά λίγα δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχει πουθενά τόσο μεγάλο κενό, στο οποίο δεν υπάρχει έστω και ένας. Εμείς ζητάμε από τον ανακριτή να ερευνήσουν που έχουν πάει αυτά τα 11 λεπτά. Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα να μην κατάλαβε ο πατέρας μου στο πως να μπει στην αντίθετη γραμμή, να στάθμευσε και να μην ρώτησε», επεσήμανε.

«Δούλευε από το 1982 ο πατέρας μου. Μία αμαξοστοιχία για να σταθμεύσει εκτός των σταθμών που είναι προγραμματισμένο, πρέπει να έχει σοβαρό λόγο και ο μηχανοδηγός είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει έντυπο, αιτιολογώντας για ποιον λόγο σταμάτησε. Πρέπει να υπάρχει σοβαρή αιτία για να σταθμεύσει χωρίς άδεια», εξήγησε.

«Δεν έχουμε λάβει απάντηση στο αίτημα. Πριν από το Πάσχα καταθέσαμε μήνυση, από το αίτημα που κάναμε τον Σεπτέμβρη δεν έχουμε απάντηση»τόνισε μεταξύ άλλων.