Τέμπη – Παύλος Ασλανίδης: «Πήραν τα υπολείμματα των παιδιών και τα πετάξανε. Πέρα από τη δολοφονία, ήρθε και η βαρβαρότητα»
Τηλεόραση

Τέμπη – Παύλος Ασλανίδης: «Πήραν τα υπολείμματα των παιδιών και τα πετάξανε. Πέρα από τη δολοφονία, ήρθε και η βαρβαρότητα»

Τέμπη – Παύλος Ασλανίδης: «Πήραν τα υπολείμματα των παιδιών και τα πετάξανε. Πέρα από τη δολοφονία, ήρθε και η βαρβαρότητα»

«Θέλω να πληρώσουν όσοι δολοφόνησαν το παιδί μου» δηλώνει ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη

Δύο μέρες πριν την πρώτη επέτειο από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας 26χρονου Δημήτρη, που σκοτώθηκε εκεί, μίλησε στην εκπομπή Ελένη.

«Ο Δημήτρης εργαζόταν στην Ισπανία. Επέστρεφε από την Αθήνα που είχε πάει που είχε πάει για να δει την κοπέλα του. θα έφευγε λίγες ημέρες μετά για Ισπανία μαζί με την κοπέλα του».

«Στις 11.20 έγινε. Ο άλλος μου ο γιος είχε πάει στον σταθμό να τον πάρει και με πήρε τηλέφωνο ότι κάτι συνέβη. Εγώ νόμιζα πως έχει καθυστέρηση και μου λέει άνοιξε την τηλεόραση και όταν είδα τις φωτιές, τρελάθηκα. Η σύζυγός μου είναι γενναία και έχει κίνητρο τα άλλα δύο παιδιά. Πάντα προσέχαμε τα παιδιά μας αλλά δυστυχώς μας τα πήραν χέρια άλλα».

Όπως λέει, ο Δημήτρης τους είχε πάρει τηλέφωνο το απόγευμα και από τότε δεν τον ξαναείδαν ούτε τον ξανάκουσαν.

Καταγγέλλει ότι προσπαθούν να συγκαλύψουν το έγκλημα.

«Τον εξαφανίσανε, μαζί με τα άλλα 27 παιδιά. Με ένα χρόνο τώρα που έχει καθυστερήσει η Δικαιοσύνη, δεν περιμένουμε τίποτα. Έτρεπε από την αρχή οι εκπρόσωποι των εταιριών και το υπουργείο να ήταν προφυλακισμένοι. Τα κάνανε πολύ σωστά για αυτούς. Τα κάνανε για να γίνει η συγκάλυψη».

«Είμαι πολύ θυμωμένος και απαιτώ τα δικαιώματα μου. Θέλω να πληρώσουν όσοι δολοφόνησαν το παιδί μου.

Ο πατέρας του, ήταν εκείνος που του είπε να πάρει το τρένο για οικονομικούς λόγους.

Όταν σταμάτησαν οι έρευνες έβαλε δικό του πραγματογνώμονα και ειδικό σκύλο και βρήκαν ανθρώπινα μέλη, τα οποία τα είχαν πετάξει.

«Δεν μας πήρε κανείς για συγγνώμη και δεν θέλουμε. Συγγνώμη από πού; Από δολοφόνους; Που πήραν τα υπολείμματα των παιδιών και τα πετάξανε; Και τα βρήκαμε 10 μήνες μετά με τους ειδικούς σκύλους; Πέρα από τη δολοφονία, ήρθε και η βαρβαρότητα και συνεχίστηκαν οι ύβρεις. Υπήρχε ακόμα μία αγνοούμενη, η Εριέττα, και αυτοί παραβίασαν τον τόπο της τραγωδίας. Ακόμα και σήμερα είναι αγνοούμενη. Ο Καραμανλής πήγε εκεί και στεναχωριόταν επειδή τελείωσε η πολιτική του καριέρα. Αυτό τον στεναχώρησε και αυτό φάνηκε και στην Εξεταστική. Μιλούσε με θράσος και κυνισμό. Όλα για το εισιτήριο».

«Στην αρχή θέλαμε Δικαιοσύνη αλλά μετά από όλη αυτήν την βαρβαρότητα, δεν θα ντραπώ να το πω, θέλουμε εκδίκηση».

Ο ίδιος έχει έρθει σε επαφή με έναν επιζώντα που ήταν στο ίδιο βαγόνι με τον γιο του.

«Όταν ξεκίνησε να μου λέει για το συμβάν του είπα να σταματήσει, δεν άντεχα να το ακούσω. Το ένστικτό μας, μας λέει πως θα κερδίσουμε. Θα κερδίσουμε με πολλές μάχες».