Θοδωρής Βλάχος: «Έπρεπε να βγω μπροστά και να τους αποφορτίσω»
Τηλεόραση

Θοδωρής Βλάχος: «Έπρεπε να βγω μπροστά και να τους αποφορτίσω»

Θοδωρής Βλάχος: «Έπρεπε να βγω μπροστά και να τους αποφορτίσω»

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας πόλο μιλά για τη δημόσια συγγνώμη του

Ο Θοδωρής Βλάχος μίλησε για το αποτέλεσμα της εθνικής ομάδας πόλο και το δημόσιο «συγγνώμη» που είπε μετά το τέλος του αγώνα.

Ο προπονητής, όπως είπε, όφειλε να βγει μπροστά ως προπονητής και να ξεκαθαρίσει πώς το λάθος δεν ήταν των αθλητών.

«Έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη και θέλουμε να βρισκόμαστε στα μετάλλια. Βρισκόμαστε για τρίτη φορά στον βάθρο. Το βιώνουμε πολύ έντονα ιδίως στα τελευταία παιχνίδια. Για δεύτερη φορά συμμετέχουμε σε τελικό και οι ώρες δεν κυλάνε.

Αυτό που ξεχώρισα και διέκρινα στους αθλητές είναι ότι είχαν μια τρομερή ωριμότητα, πνευματικά ήταν έτοιμοι, σωματικά ήμασταν έτοιμοι. Αντέξαμε σε έναν επίπονο τουρνουά και στον τελικό είχαμε δυνάμεις για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και το αποτέλεσμα.

Είναι μια ομάδα καλή ηλικιακά, τα πιο πολλά παιδιά είναι κάτω από 28. Η ομάδα αυτή σχεδόν ακέραια θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Η απευθείας πρόκριση είναι για εμάς βάλσαμο. Η τετραετία που έρχεται μετά το Παρίσι θα είναι ακόμη καλύτερη».

«Είναι η δουλειά μου, οι αποφάσεις παίρνονται σε κλάσματα δευτερολέπτου. Κάποιες φορές δικαιωνόμαστε. Σε αυτή τη φάση έπρεπε να περιμένω λίγα δευτερόλεπτα και μετά να κάνω time out. Ακόμη θεωρώ ότι έπρεπε να είχα πάρει διαφορετική απόφαση. Οι παίκτες μου και εγώ ήμασταν πολύ φορτισμένοι.

Μετά την απόφαση τη δική μου υπήρχε σίγουρα χαμένο γκολ, μετά ένα χαμένο πέναλντι. Κάποια παιδιά θα τα έβαζαν με τον εαυτό τους. Ήθελα να πω ότι δεν φταίνε τα παιδιά. Έπρεπε να βγω μπροστά και να τους κάνω να νιώσουν καλύτερα και να τους αποφορτίσω από αυτή την ευθύνη. Υπήρχε λόγος που το έκανα γιατί ήταν ένα λάθος, δεν το έκανα απλά για να φανεί».