Akis’ Food Tour: Στην κορυφή της τηλεθέασης η ταξιδιωτική εκπομπή του Alpha
Τηλεθέαση

Akis’ Food Tour: Στην κορυφή της τηλεθέασης η ταξιδιωτική εκπομπή του Alpha

Akis’ Food Tour: Στην κορυφή της τηλεθέασης η ταξιδιωτική εκπομπή του Alpha

Η μαγειρική - ταξιδιωτική εκπομπή του Άκη Πετρετζίκη επιβραβεύτηκε από το κοινό

Το Akis’ Food Tour, το γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη στον Alpha πέρασε μπροστά στην τηλεθέαση το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, κατέκτησε απόλυτα και το τηλεοπτικό κοινό, το οποίο τον οδήγησε στην κορυφή, με ποσοστό 18,3% στο σύνολο κοινού και 16,2% στο δυναμικό κοινό 18-54.

Πρωτιά του έδωσε και το γυναικείο δυναμικό κοινό (Γ18-54) με 16,8% αλλά και επιμέρους γυναικείο κοινό (Γ15-24) με 25,6%. Στον Βόρειο Έβρο παρέα με τον Άκη ταξίδεψαν 1.586.000 τηλεθεατές, έστω για 1 λεπτό.

Ο αγαπημένος μας σεφ βάζει τα κατσαρολικά στο ντουλάπι κι αφήνει πίσω του το στούντιο. Διαβάζει τα μηνύματα που του στέλνουν οι τηλεθεατές και ταξιδεύει στα μέρη που του προτείνουν.

Τι θα δούμε στο επόμενο Akis’ Food Tour (25/11);

Στο τρίτο επεισόδιο του α΄κύκλου της σειράς, αυτό το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, θα βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία, στα Γρεβενά και τη Φλώρινα.

Κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φάει από τα χέρια του Θόδωρα ένα φοβερό κοντοσούβλι (aka κεμπάπ) και συναντά κάτω από το εντυπωσιακό γεφύρι της Πορτίτσας τον Βασίλη Σιαφαρίκα, τυροκόμο-πρωταθλητή enduro. Δεν φαντάζεστε τι τον περιμένει στη συνέχεια. Ο Βασίλης τον παίρνει μαζί του σε ένα δαιδαλώδες ταξίδι με τις μηχανές στις καταπράσινες πλαγιές της Βασιλίτσας μέχρι που τον αφήνει εξουθενωμένο στο Δοτσικό, το ψηλότερο χωριό του νομού Γρεβενών. Εκεί, ο Ανδρέας, που είναι έμπειρος μανιταροσυλλέκτης, τους ετοιμάζει ζεστή σουπίτσα με τραχανά και ντόπια μανιτάρια στην οποία βουτάνε ντόπιο λευκό μανούρι από τα χέρια του εντουρά τυροκόμου.

Την επόμενη μέρα, ο Άκης ξυπνά την πόλη των Γρεβενών και βλέπει παντού γύρω του μανιτάρια. Η πόλη που αποτελεί φημισμένο προορισμό των μανιταρόφιλων της Ευρώπης τον υποδέχεται στα καλύτερα της. Στο εστιατόριο «Αυλαίας» απολαμβάνει ένα πλήρες γεύμα με ορεκτικό, κυρίως και επιδόρπιο που αποτελείται μόνο από μανιτάρια, σε κάθε εκδοχή τους.

Η λαχταριστή περιπέτεια του Akis’ Food Tour, συνεχίζεται ακόμα πιο βόρεια, στην ακριτική Φλώρινα. Εκεί ο αγαπημένος μάγειρας οργανώνει μια γαστρονομική μάζωξη στην καρδιά του δάσους ακούγοντας τις συμβουλές των τηλεθεατών. Ο Γιώργος του ετοιμάζει μια πολύ ιδιαίτερη ντόπια συνταγή, φασόλια Πρεσπών ψημένα στον ταβά με αποξηραμένα τσιρόνια ενώ ο ζαχαροπλάστης Μάνος φτιάχνει για όλους μια γιγάντια κρεμ ρουαγιάλ, ένα νοσταλγικό γλυκό από άλλη εποχή που όμως αγαπάνε ακόμα φανατικά οι ντόπιοι στην Φλώρινα.

Κι εκεί που νόμιζε ότι θα χαλαρώσει, ο Άκης συναντάει τον Χρήστο, έναν ντόπιο φίλο του και ξεκινά μια αντισυμβατική ξενάγηση στην αγορά της πόλης. Αφού ξυρίζονται σε ένα παραδοσιακό κουρείο και μετατρέπουν σε τσίπουρο-μπαρ το πιο παλιό παντοπωλείο της Φλώρινας, κάνουν στάση για πατσά στον Αρμένη και προσπαθούν ανεπιτυχώς να μάθουν τη μυστική συνταγή για τα περίφημα κεμπάπια Φλώρινας, καταλήγουν στο ιστορικό καφενείο «Διεθνές». Εκεί, τον περιμένει μια έκπληξη: Ένα τραπέζι με την μπάντα με τα Χάλκινα της Φλώρινας με μεζέδες και τσίπουρο που καταλήγει πώς αλλιώς; Σε χορό και γλέντι.