Το Πάσχα πλησιάζει και ήδη έχουν αρχίσει να φανταζόμαστε το τσουρέκι που θέλουμε να φτιάξουμε και να απολαύσουμε.
Μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία αφού η ζύμη χρειάζεται να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά αλλά πάντα το αποτέλεσμα μας δικαιώνει!
Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης δίνει τη συνταγή για το απόλυτο τσουρέκι που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου.
Υλικά που θα χρειαστείς
- 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 280 γρ. ζάχαρη
- 22 γρ. ξηρή μαγιά
- 200 ml γάλα πλήρες
- 90 ml νερό
- 80 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2 μεσαία αβγά
- 1 1/2 κ.γ μαχλέπι
- 1/2 κ.γ κάρδαμο (κακουλέ)
- 1/2 κ.γ μαστίχα τριμμένη
- μια βανίλα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Υλικά για την επάλειψη
- 1 αβγό
- 1 κ.σ γάλα πλήρες