Βασιλόπιτα αφράτη και λαχταριστή σε λίγα και απλά βήματα
Τηλεόραση

Βασιλόπιτα αφράτη και λαχταριστή σε λίγα και απλά βήματα

Βασιλόπιτα αφράτη και λαχταριστή σε λίγα και απλά βήματα

Υποδεχτείτε το νέο έτος με την πιο νόστιμη βασιλόπιτα!

Εκατοντάδες οι παραλλαγές της βασιλόπιτας και πώς να πρωτοδιαλέξεις;

Τσουρέκια, κέικ, άλλες με φρούτα, άλλες με ξηρούς καρπούς και σίγουρα σε πιάνει πονοκέφαλος μέχρι να βρεις τη σωστή για να εντυπωσιάσεις στο γιορτινό τραπέζι.

Εμείς σου βρήκαμε την πιο εύκολη και μάλιστα διά χειρός Βαγγέλη Δρίσκα, ο οποίος σου δείχνει πώς να ετοιμάσει την πιο νόστιμη και αφράτη βασιλόπιτα – κέικ!

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 100 γρ. βούτυρο μαλακό. 250 γρ. ζάχαρη άχνη. Τα χτυπάμε για 5 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα και στη συνέχεια προσθέτουμε 4 αβγά, ένα – ένα. 

Ρίχνουμε 250 ml γάλα, 1 βανίλια σκόνη, 2 κουτ. γλ. baking powder, ξύσμα από ένα πορτοκάλι και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε 250 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 20 εκατοστών και βάζουμε το φλουρί. 

Ψήνουμε στον αέρα στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.

Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Απολαύστε… υπεύθυνα!

Διαβάστε επίσης

Ισλί: Πώς να φτιάξετε την ανατολίτικη εκδοχή του μελομακάρονου