Βασιλόπιτα με κάστανο και μανταρίνι για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου
Τηλεόραση

Βασιλόπιτα με κάστανο και μανταρίνι για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου

Βασιλόπιτα με κάστανο και μανταρίνι για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου

Δες τη συνταγή εμπνευσμένη από τον σεφ ζαχαροπλαστικής, Χρήστο Βέργαδο

Ψάχνεις απεγνωσμένα να βρεις μια συνταγή για βασιλόπιτα αλλά ταυτόχρονα να έχει το κάτι παραπάνω για να εντυπωσιάσεις;

Ο σεφ ζαχαροπλαστικής, Χρήστος Βέργαδος, σου έχει τη λύση!

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για βασιλόπιτα με κάστανο και μανταρίνι που όμοιά της δεν θα υπάρξει.

Μάλιστα, σου δίνει και ιδέα για το πώς να το διακοσμήσεις αν θες να διαφέρεις ακόμη και σε αυτό, εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις την καθιερωμένη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα.

Υλικά που θα χρειαστείς

  • 230 γρ βούτυρο
  • 250 γρ μέλι
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 350 γρ αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν παουντερ
  • 200 γρ κάστανα βρασμένα
  • Ξύσμα από 4 μανταρίνια
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το μέλι και την καστανή ζάχαρη μέχρι να ζεσταθούν πολύ καλά, λίγο πριν βράσουν. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό. Κατόπιν το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν. Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 20-22 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 50 λεπτά. Μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα ή ζάχαρη άχνη.

Διαβάστε επίσης

Βασιλόπιτα με άπαιχτο γλάσο και γεύση τσουρεκιού! Η πανεύκολη συνταγή με ένα μόνο μπολ