Βασιλόπιτα με άπαιχτο γλάσο και γεύση τσουρεκιού! Η πανεύκολη συνταγή με ένα μόνο μπολ
TV Gossip

Βασιλόπιτα με άπαιχτο γλάσο και γεύση τσουρεκιού! Η πανεύκολη συνταγή με ένα μόνο μπολ

Βασιλόπιτα με άπαιχτο γλάσο και γεύση τσουρεκιού! Η πανεύκολη συνταγή με ένα μόνο μπολ

Απλά υλικά, εύκολη αλλά τόσο γκράντε για να τη βγάλετε στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Την καλύτερη βασιλόπιτα κέικ του ίντερνετ αυτή τη στιγμή με άπαιχτο γλάσο και γεύση τσουρεκιού σας προτείνει ο Πάνος Παπαδάκης.

Είναι πολύ απλή σε υλικά και εκτέλεση και επίσης πολύ απλός ο τρόπος που θα τη διακοσμήσετε. Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους!

Αυτή η βασιλόπιτα γίνεται με ένα σύρμα και ένα μπολ χωρίς αναμονές και φουσκώματα και συνδυάζει τη γεύση τσουρεκιού με την απλότητα του κέικ.

Υλικά για βασιλόπιτα με γλάσο

Για το κέικ

  • 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 5 μέτρια αυγά
  • 130 γρ ηλιέλαιο
  • 120 γρ βούτυρο αγελάδος
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 150 γρ φυσικός χυμός πορτοκάλι (στημένος ή του εμπορίου)
  • 1 κ. του γλυκού μαχλέπι
  • 1/2 κ. του γλυκού κάρδαμο(κακουλέ)
  • 20 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ μαστίχα(3-4 δάκρυα)
  • 2 βανιλίνες
  • 100 γρ τρούφα σοκολάτας
  • Για το γλάσο
  • 300 γρ λευκή κουβερτούρα
  • 20 γρ ηλιέλαιο

Για το στόλισμα

  • Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
  • Λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τον φυσικό χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκάλι, τα αυγά, το ηλιέλαιο και το λιωμένο βούτυρο αγελάδος.
  • Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε τις 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το κακουλέ (κάρδαμο), τις βανιλίνες και χτυπάμε πολύ καλά.
    Τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
  • Ρίχνουμε το μπέικιν μέσα στο αλεύρι, κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Ρίχνουμε την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σε μια φόρμα 26-28 εκ. αφού έχουμε βάλει στον πάτο λαδόκολλα αλευροβουτυρώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα.
  • Χτυπάμε ελαφρώς πάνω στον πάγκο για να φύγει ο αέρας και προσθέτουμε το φλουρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 60-70 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 3 λεπτά για να μπορέσουμε να την πιάσουμε, την ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας την πάνω σε μια σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Σε ένα γυάλινο μπολάκι έχουμε κόψει λευκή κουβερτούρα ,την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και λιώνουμε σε φουρνάκι μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μεταφέρουμε τη βασιλόπιτα με την σχάρα σε ένα ταψί για να μπορέσουμε να την γλασάρουμε.
  • Γλασάρουμε τη βασιλόπιτα κάνοντας κυκλικές κινήσεις και την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
  • Με λιωμένη κουβερτούρα σε ένα κορνέ γράφουμε ημερομηνία, ευχές και στολίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
  • Την μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και η βασιλόπιτα είναι έτοιμη για το τραπέζι σας!

Το βίντεο σας δείχνει βήμα βήμα πώς να κάνετε τη βασιλόπιτα!