Βικτόρια Χίσλοπ: «Ήταν αγενές και χωρίς σεβασμό αυτό που έκανε ο Σούνακ»
Τηλεόραση

Βικτόρια Χίσλοπ: «Ήταν αγενές και χωρίς σεβασμό αυτό που έκανε ο Σούνακ»

Βικτόρια Χίσλοπ: «Ήταν αγενές και χωρίς σεβασμό αυτό που έκανε ο Σούνακ»

Η γνωστή συγγραφέας σχολίασε την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει την προγραμματισμένη του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τελευταία στιγμή τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχολίασε η Βικτόρια Χίσλοπ στην εκπομπή Live News.

«Λατρεύω την Ελλάδα. Έχω σκεφτεί πολλά χρόνια για το θέμα του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα» ανέφερε στη συνέντευξή της η Βικτόρια Χίσλοπ.

Μάλιστα, χθες το βράδυ η κ.Hislop όταν μαθεύτηκε η ακύρωση της συνάντησης ήταν μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό σε μία βραδιά που ήταν εις μνήμη του σπουδαίου έργου του Γιώργου Σεφέρη.

«Ήμασταν μαζί στο σπίτι του πρέσβη της Ελλάδας. Ήταν μία δεξίωση για τον κ. Μητσοτάκη και την ίδια ώρα και για τον Γιώργο Σεφέρη. Το θέμα της βραδιάς ήταν η φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα με την Βρετανία. Όταν μαθεύτηκε ( η ακύρωση) η ατμόσφαιρα ξαφνικά άλλαξε. Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να φύγει αιφνιδιαστικά» ανέφερε η Βρετανίδα συγγραφέας.

Η Βρετανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος τόνισε σε άλλο σημείο: «Σοκαριστήκαμε. Ήταν κάτι πολύ αγενές και χωρίς σεβασμό προς τον κ. Μητσοτάκη».

Ερωτηθείσα εάν μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση στην κίνηση αυτή που έκανε ο Ρίσι Σούνακ η Βικτώρια Χίσλοπ απάντησε: «Λένε ότι επειδή είχε μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το απόγευμα σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Και επίσης ίσως λόγω της συνέντευξης που έδωσε την Κυριακή στο BBC. Νομίζω επίσης ότι o Ρίσι Σούνακ φοβάται την αλήθεια. Μπορεί να μην συμφωνούμε με κάποιον, αλλά πρέπει να υπάρχει συζήτηση. Ο Ρίσι Σούνακ έπρεπε να ακούσει την άποψη του Έλληνα πρωθυπουργού».

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Στάνκογλου: «Μίλησα με τη Βικτόρια Χίσλοπ για το “Νησί 2”. Αν γίνει, θα είμαι μέσα»