Βοά η Βρετανία! Ο αξιοσέβαστος Huw Edwards πίσω από το σκάνδαλο στο BBC
Τηλεόραση

Βοά η Βρετανία! Ο αξιοσέβαστος Huw Edwards πίσω από το σκάνδαλο στο BBC

Βοά η Βρετανία! Ο αξιοσέβαστος Huw Edwards πίσω από το σκάνδαλο στο BBC

Κατηγορείται ότι πλήρωσε για άσεμνες φωτογραφίες ανήλικου

Ο άνθρωπος που πριν από έναν χρόνο ανήγγειλε στο BBC το ιστορικό «η Βασίλισσα πέθανε, ζήτω η Βασίλισσα», Huw Edwards, κατονομάστηκε από την ίδια του τη σύζυγο ως ο εμπλεκόμενος παρουσιαστής σε σεξουαλικό σκάνδαλο με φωτογραφίες ανηλίκου.

Η Βρετανία και ειδικά το κρατικό κανάλι βοούν τις τελευταίες μέρες από το σκάνδαλο ενώ η ονοματολογία για το ποιος είναι τελικά ο γνωστός παρουσιαστής έδινε και έπαιρνε.

Τελικά η Vicky Flind, σύζυγος του 61χρονου Edwars, προχώρησε σε γραπτή ανακοίνωση ονοματίζοντάς τον ως τον άνθρωπο που έδωσε 35 χιλιάδες λίρες σε έφηβο για άσεμνες φωτογραφίες.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία πάντως δηλώνει ότι στην μέχρι στιγμής έρευνα δεν έχει προκύψει ποινικό αδίκημα για τον παρουσιαστή παρότι η έρευνα συνεχίζεται και διευρύνεται.

Αξιοσέβαστος, πατέρας πέντε παιδιών και θρήσκος,  ο Edwards εδώ και δύο δεκαετίες δεσπόζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του BBC και θεωρείται η φωνή του έθνους, έχοντας εκφωνήσει τα πιο σημαντικά γεγονότα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τι δήλωσε η σύζυγός του;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της συζύγου του, ο παρουσιαστής έχει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας και νοσηλεύεται.

Αναλυτικά στη δήλωσή της αναφέρει:

«Υπό το φως των πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με τον “παρουσιαστή του BBC” κάνω αυτή τη δήλωση εκ μέρους του συζύγου μου, Huw Edwards (Χιου Έντουαρντς), μετά από πέντε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες για την οικογένειά μας.

Το κάνω αυτό κυρίως από ανησυχία για την ψυχική του υγεία και για να προστατεύσω τα παιδιά μας.

Ο Χιου πάσχει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Όπως είναι καλά τεκμηριωμένο, έχει υποβληθεί σε θεραπεία για σοβαρή κατάθλιψη τα τελευταία χρόνια.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν επιδεινώσει σημαντικά τα πράγματα, έχει υποστεί άλλο ένα σοβαρό επεισόδιο και τώρα λαμβάνει περίθαλψη σε νοσοκομείο, όπου θα παραμείνει εκεί για το μέλλον.

Μόλις γίνει αρκετά καλά, σκοπεύει να απαντήσει στις ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί.

Για να είμαστε σαφείς, ο Χιου πληροφορήθηκε για πρώτη φορά ότι υπήρχαν ισχυρισμοί εναντίον του την περασμένη Πέμπτη.

Υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της κατάστασής του θα ήθελα να ζητήσω να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μου και όλων των άλλων που εμπλέκονται σε αυτά τα γεγονότα.

Γνωρίζω ότι ο Χιου λυπάται βαθύτατα που τόσοι πολλοί συνάδελφοι έχουν επηρεαστεί από τις πρόσφατες εικασίες των μέσων ενημέρωσης. Ελπίζουμε ότι αυτή η δήλωση θα δώσει τέλος σε αυτό».

Διαβάστε ακόμη:

Σκάνδαλο στο BBC – Παρουσιαστής πλήρωσε έφηβο για γυμνές φωτογραφίες: Άνω – κάτω ο όμιλος