Βρετανικό Μουσείο: Συνελήφθη υπάλληλος που έκλεβε πολύτιμες αρχαιότητες
Τηλεόραση

Βρετανικό Μουσείο: Συνελήφθη υπάλληλος που έκλεβε πολύτιμες αρχαιότητες

Βρετανικό Μουσείο: Συνελήφθη υπάλληλος που έκλεβε πολύτιμες αρχαιότητες

Το μεγαλύτερο μέρος των αντικειμένων φυλασσόταν σε μια αποθήκη

Ένα ακραίο περιστατικό συνέβη στο Βρετανικό Μουσείο, όταν μέλος του προσωπικού συνελήφθη για κλοπή πολύτιμων αρχαιοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπάλληλος είχε χρυσαφικά, κοσμήματα, πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι ήταν μεταξύ αυτών που διαπιστώθηκε ότι λείπουν, έχουν κλαπεί ή έχουν υποστεί ζημιές.

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Hartwig Fischer δήλωσε ότι: «Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια στην ανάκτηση των αντικειμένων.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο περιστατικό. Ξέρω ότι μιλάω εκ μέρους όλων των συναδέλφων όταν λέω ότι λαμβάνουμε εξαιρετικά σοβαρά υπόψη μας τη διαφύλαξη όλων των αντικειμένων που έχουμε υπό τη φροντίδα μας».

Το μουσείο δεν παρέλειψε να τονίσει ότι θα ληφθούν νομικά μέτρα κατά του συγκεκριμένου υπαλλήλου του προσωπικού που απολύθηκε.

Ο Τζορτζ Όσμπορν, πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, ανέφερε: «Οι συνθήκες ασφαλείας του Βρετανικού Μουσείου συνδέονται και με την ασφάλεια και προστασια των πολιτών.

Εμείς, ως διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου ανησυχήσαμε αφάνταστα όταν μάθαμε, νωρίτερα φέτος, ότι αντικείμενα της συλλογής είχαν κλαπεί.

Καλέσαμε την αστυνομία, επιβάλλαμε έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας, δημιουργήσαμε μια ανεξάρτητη επανεξέταση για το τι συνέβη και τα διδάγματα που πρέπει να αντλήσουμε και χρησιμοποιήσαμε όλες τις πειθαρχικές εξουσίες που έχουμε στη διάθεσή μας για να αντιμετωπίσουμε το άτομο που θεωρούμε υπεύθυνο για τις απώλειες και τις καταστροφές».

Διαβάστε επίσης

Νέα Φιλαδέλφεια: «Ραγίζει» καρδιές η μητέρα του Μιχάλη – «Σταμάτησε η ζωή μου»