Χατζηπαναγιώτης για Μπάρκα: «Πρέπει να έχεις τσαγανό για να βάζεις φρένο κόντρα στην τηλεθέαση»
Τηλεόραση

Χατζηπαναγιώτης για Μπάρκα: «Πρέπει να έχεις τσαγανό για να βάζεις φρένο κόντρα στην τηλεθέαση»

Χατζηπαναγιώτης για Μπάρκα: «Πρέπει να έχεις τσαγανό για να βάζεις φρένο κόντρα στην τηλεθέαση»

«Αυτό που κάνει είναι τρομερό είναι μεγάλη γενναιότητα»

Στο Στούντιο 4 βρέθηκε ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης το μεσημέρι της Πέμπτης και αναφέρθηκε στην συντηρητική κοινωνία που ζούμε, στην προσοχή που χρειάζεται στον δημόσιο λόγο αλλά και στην επιτυχία της σειράς Εγκλήματα.

«Αν σκεφτείς ότι συζητάμε αυτά τα θέματα το 2024 και έχουμε θέματα με όλο αυτό που συμβαίνει είναι λίγο απογοητευτικό. Ενώ φαίνεται ότι είμαστε προοδευτικοί είμαστε βαθιά συντηρητική κοινωνία».

«Δεν μπαίνω στη διαδικασία να εκφράσω δημόσια τις απόψεις μου γιατί μπορεί να βρεθείς στο επίκεντρο και να λιθοβοληθείς εν ριπή οφθαλμού αν κάνεις μία λάθος τοποθέτηση, ή αν εκφράσεις μία θέση που δεν είναι ευρέως αποδεκτή. Αν πέσεις στο στόμα κάποιου μπορεί να γίνει κατολίσθηση».

Για την απόφαση της Δανάης Μπάρκα να ασχοληθεί με την τηλεόραση ανέφερε:«Τρόμαξα όταν η Δανάη μας είπε ότι θα ασχοληθεί με την τηλεόραση και τώρα ακόμα σκέφτομαι ότι αυτό που κάνει είναι τρομερό είναι μεγάλη γενναιότητα. Της είπα “κάνε ό,τι νομίζεις, σου έχω εμπιστοσύνη, μπες άμα γουστάρεις, βούτα και κολύμπα”. Είναι μία αρένα πολύ δύσκολη αυτή πώς διαχειριστείς ιδιαίτερα σε ένα πρωινό πράγματα, καταστάσεις, θέματα».

«Δεν είσαι μόνος σου, έχεις ένα κανάλι πίσω, ανθρώπους που λένε τι πρέπει να ειπωθεί. Πρέπει να έχεις τσαγανό για να βάζεις φρένο στα πράγματα που δεν θέλεις και που εσύ επιλέγεις να παιχτούν κόντρα στους νόμους της τηλεθέασης. Έζησα να πληγώνεται τα επόμενα χρόνια αλλά τη θαύμασα κιόλας γιατί είδα ότι το αντιμετώπισε με πολλή γενναιότητα».

Αναφορικά με τα παρελκόμενα που έφερε στη ζωή του η επιτυχία της σειράς τα «Εγκλήματα» επεσήμανε:

«Δεν ήθελα να με στιγματίσει η επιτυχία των Εγκλημάτων. Από τον φόβο αυτό εγώ ήθελα να ανοίγω τους ορίζοντές μου, στο θέατρο έπαιζα άλλους ρόλους».

«Ξέφυγα με την επιτυχία, “σηκώνεσαι”, ότι εγώ και όχι άλλος. Αναλογιζόμενος παλιές στιγμές  λέω “άκου τι μαλακία έκανα, πώς φέρθηκα εκεί, τι είπα σε αυτόν τον άνθρωπο”».

«Υπήρχαν εντάσεις, τσακωμοί, στα Εγκλήματα, αλλά αυτά είναι τα παραλειπόμενα μιας πολύ στενής σχέσης».

Διαβάστε επίσης

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Οι αμοιβές των ηθοποιών έχουν πέσει πάρα πολύ»