Χριστούγεννα: Τι θα δούμε τις γιορτινές μέρες στην ΕΡΤ1;
Τηλεόραση

Χριστούγεννα: Τι θα δούμε τις γιορτινές μέρες στην ΕΡΤ1;

Χριστούγεννα: Τι θα δούμε τις γιορτινές μέρες στην ΕΡΤ1;

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων (23-26/12)

Τα τηλεοπτικά κανάλια της ΕΡΤ φορούν τα γιορτινά τους και ετοιμάζονται να ψυχαγωγήσουν τους τηλεθεατές από το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου έως και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023.

Εορταστικές εκπομπές με ξεχωριστούς καλεσμένους, συναυλίες, ταινίες σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, χριστουγεννιάτικες συνταγές μαγειρικής, παιδικές σειρές, ντοκιμαντέρ, αλλά και ιστορικές εκπομπές από το Αρχείο της ΕΡΤ που άφησαν εποχή, έρχονται για να μας κρατήσουν συντροφιά τις ημέρες των εορτών.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023, ΕΡΤ1

Δύο στις 10

Στις 10:00, η Ζωή Κρονάκη και ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου, μας υποδέχονται με εορταστική διάθεση, στην εκπομπή, Δύο στις 10. Συνδέονται με το Άγιον Όρος και μιλούν με τον μοναχό Νικήτα Κυπραίο και στη συνέχεια με την Αστυπάλαια, για να δουν πώς φτιάχνουν εκεί τους κουραμπιέδες. Στην παρέα της εκπομπής έρχεται ο γνωστός αθλητικογράφος και συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος, ο οποίος μιλάει για τα βιβλία του και τη ζωή του, αλλά και η αγαπημένη ηθοποιός Έμιλυ Κολιανδρή, η οποία μας μιλάει για τον ρόλο της στην σειρά της ΕΡΤ «Ηλέκτρα».

Δημήτρης Γιαγτζόγλου και Ζωή Κρονάκη

Μπαμπά-δες

Στις 16:00, έρχονται οι «Μπαμπά-δες». Ο Τάσος Ιορδανίδης συναντάει τον Θοδωρή Μαραντίνη. Ο τραγουδιστής μιλάει για την καριέρα του, τα παιδιά του και τους αφιερώνει ένα τραγούδι.

Τάσος Ιορδανίδης και Θοδωρής Μαραντίνης

ERT Backstage

Στις 17:00, στο «ΕΡΤ Backstage» με την Κωνσταντίνα Κομμάτα και τον Μιχάλη Παπαδημητρίου, οι πρωταγωνιστές της κωμικής σειράς «Στα σύρματα» και οι χίπηδες από τη δραματική σειρά «Η παραλία», περιγράφουν τις πιο δυνατές χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις τους.

Κωνσταντίνα Κομμάτα και Μιχάλης Παπαδημητρίου

Πες τη Λέξη

Στις 19:15, στο εορταστικό «Πες τη λέξη», ο Γιώργος Καραμίχος υποδέχεται τους Κρατερό Κατσούλη, Χριστίνα Βίδου, Κώστα Παπαχλιμίντζο, Ευγενία Δημητροπούλου, Στέλιο Ξανθουδάκη και Σοφία Μανωλάκου.

Γιώργος Καραμίχος, Κρατερός Κατσούλης, Χριστίνα Βίδου, Κώστας Παπαχλιμίντζος, Ευγενία Δημητροπούλου, Στέλιος Ξανθουδάκης και Σοφία Μανωλάκου

Νύχτα Στάσου

Στις 21:00, η μουσική εκπομπή «Νύχτα στάσου» στέκεται στις καλύτερες στιγμές της παρουσιάζοντας ένα επεισόδιο με 32 δημοφιλή λαϊκά τραγούδια, επιλεγμένα από τις πρώτες εκπομπές της.

Μελίνα Ασλανίδου και Χρήστος Νικολόπουλος

Ξένη Ταινία

Στις 23:00, μεταδίδεται η χριστουγεννιάτικη βιογραφική δραμεντί «Ο εφευρέτης των Χριστουγέννων» σε σκηνοθεσία Μπαράτ Ναλουρί και με τους Νταν Στίβενς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζόναθαν Πράις, Σάιμον Κάλοου, Μόρφιντ Κλαρκ και Μίριαμ Μαργόλιος.

Ο εφευρέτης των Χριστουγέννων

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023 στην ΕΡΤ1

Δύο στις 10

Στις 10:00, στην εκπομπή «Δύο στις 10», με τη Ζωή Κρονάκη και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου, ακούμε τα κάλαντα από την Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Νέου Ηρακλείου.

Δημήτρης Γιαγτζόγλου και Ζωή Κρονάκη, Παραμονή Χριστουγέννων στην ΕΡΤ1

Μαμά-δες

Στις 16:00, στις «Μαμά-δες», η Τζένη Θεωνά συναντάει στο Θέατρο Λαμπέτη τους ηθοποιούς της παράστασης «Σεσουάρ για δολοφόνους». Οι Ιωάννης Απέργης, Άνδρη Θεοδότου, Αρετή Πασχάλη, Δημήτρης Μακαλιάς και Θανάσης Βισκαδουράκης μιλούν για τον πιο σημαντικό ρόλο της ζωής τους, αυτόν που γονέα.

Παραμονή Χριστουγέννων στην ΕΡΤ1 και τις Μαμά-δες με «Σεσουάρ για δολοφόνους»

Πες τη Λέξη

Στο «Πες τη λέξη», στις 19:15, οι μονομαχίες συνεχίζονται με τον Γιώργο Καραμίχο να υποδέχεται ξανά τους Κρατερό Κατσούλη, Χριστίνα Βίδου, Κώστα Παπαχλιμίντζο, Ευγενία Δημητροπούλου, Στέλιο Ξανθουδάκη και Σοφία Μανωλάκου.

Παραμονή Χριστουγέννων στην ΕΡΤ1 με Γιώργο Καραμίχο και Πες τη Λέξη

Νύχτα Στάσου

Στις 22:00, η μουσική εκπομπή «Νύχτα στάσου» γιορτάζει την Παραμονή των Χριστουγέννων με πασίγνωστα λαϊκά τραγούδια, συντροφιά με λαμπερά πρόσωπα της ΕΡΤ, που μιλούν για τα «δικά» τους Χριστούγεννα.

Παραμονή Χριστουγέννων στην ΕΡΤ1 με Μελίνα Ασλανίδου και Χρήστο Νικολόπουλο

Ξένη Ταινία

Στις 00:30, παρακολουθούμε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, την ρομαντική κομεντί «Έρωτας από ατύχημα» σε σκηνοθεσία Άλαν Χάρμον, με τους Άσλει Γουίλιαμς, Νίαλ Μάτερ, Κάιντεν Μάγκνουσον, Καλίξ Φρέιζερ, Λίζα ΜακΦάντεν.

Έρωτας από ατύχημα

Χριστούγεννα: Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Πρωίαν σε είδον

Στις 10:00, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά υποδέχονται στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» τον συνθέτη Στέφανο Κόκκαλη, τη Μαριέλα Σαββίδου, την Τάμτα και τον Σταμάτη Φασουλή.

Χριστούγεννα με Πρωίαν σε είδον

ΠΟΠ Μαγειρική

Στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός «φορούν» τα γιορτινά τους παρέα με έναν από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, τον Πασχάλη. Μαζί δημιουργούν δύο μοναδικές συνταγές, ειδικές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Χριστούγεννα στην ΠΟΠ Μαγειρική με τον Πασχάλη

Στούντιο 4

Αμέσως μετά, στις 15:00, η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος υποδέχονται στο «Στούντιο 4» τον Στέφανο Κορκολή. Σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, ο Στέφανος Κορκολής ερμηνεύει στο πιάνο μοναδικές επιτυχίες του, ενώ τον συνοδεύει η Σοφία Μανουσάκη.

Χριστούγεννα στο Στούντιο 4 με Στέφανο Κορκολή και Σοφία Μανουσάκη

Switch

Στις 20:15, στο εορταστικό «Switch», η Ευγενία Σαμαρά επιλέγει να γιορτάσει τα Χριστούγεννα φιλοξενώντας την πιο ανατρεπτική και διασκεδαστική παρέα που έχει περάσει από το πλατό του τηλεπαιχνιδιού. Οι Λάκης Γαβαλάς, Μπέσυ Αργυράκη, Γεωργία Παντέλη, Νίκος Κουρκούλης και Ζερόμ Καλούτα απαντούν σε 40 χριστουγεννιάτικες ερωτήσεις, ειδικά φτιαγμένες, κομμένες και ραμμένες γι’ αυτούς, με σκοπό να βοηθήσουν το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ».

Χριστούγεννα με Switch και Ευγενία Σαμαρά

Συναυλία Διονύση Σαββόπουλου

Στις 21:10, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, απολαμβάνουμε τη συναυλία «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη» που έδωσε ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον Ιανουάριο του 2023.

Συναυλία Διονύση Σαββόπουλου

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023 στην ΕΡΤ1

Πρωίαν σε είδον

Μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, στις 10:00, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά συνεχίζουν τη γιορτή και υποδέχονται στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» την ηθοποιό Μαρίνα Ασλάνογλου και τον λυράρη Στέλιο Βαμβακά.

Φώτης Σεργουλόπουλος, Στέλιος Βαμβακάς, Τζένη Μελιτά

ΠΟΠ Μαγειρική

Στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός μέσα στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» δεν σταματά το εορταστικό μενού, αλλά αυτή τη φορά είναι μαζί του, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες ηθοποιούς, του οποίου η κάθε τηλεοπτική εμφάνιση είναι συνώνυμη με την επιτυχία. Ο λόγος για τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, ο οποίος παρέα με τον Έλληνα σεφ δημιουργούν δύο συνταγές, η πρώτη με χοιρινό καρέ με ψητά λαχανικά και η δεύτερη ένα χριστουγεννιάτικο κέικ με μαρμελάδα αρώνια. Μαζί θυμούνται τις αγαπημένες τους χριστουγεννιάτικες ημέρες και ο γνωστός ηθοποιός μάς αποκαλύπτει τα νέα του επαγγελματικά σχέδια.

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ανδρέας Λαγός

Στούντιο 4

Στις 15:00, τη σκυτάλη παίρνουν η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος, οι οποίοι υποδέχονται στο «Στούντιο 4» τον Μάκη Δελαπόρτα. Ο ηθοποιός θυμάται ιστορίες πίσω από διάσημους Έλληνες πρωταγωνιστές από τη δεκαετία του ’60 και μετά. Ρένα Βλαχοπούλου, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μαίρη Χρονοπούλου, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Ζωζώ Σαπουντζάκη περνούν από μπροστά μας σ’ ένα νοσταλγικό ταξίδι.

Switch

Στις 20:15, στο εορταστικό «Switch», η Ευγενία Σαμαρά υποδέχεται » μια πολύ όμορφη ομάδα ξεχωριστών παικτών. Ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων και ορειβάτης, που πρόσφατα κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ, Μάριος Γιαννάκου, ο ηθοποιός και τραγουδιστής Δημήτρης Αϊβαλιώτης και οι ηθοποιοί Πέτρος Πέτρου, Γραμματική Γκόρου και ο Ανάργυρος Βαζαίος.

Switch

Ξένη Ταινία

Στις 21:15 και σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, παρακολουθούμε τη ρομαντική κομεντί «Μια αγάπη για τον Σκρουτζ» σε σκηνοθεσία Πολ Τσίλερ, με τους Μπρουκ Ντόρσεϊ, Κρίστοφερ Πολάχα, Τσαντ Γουίλετ και Νέιθαν Λιν.

Μια αγάπη για τον Σκρουτζ

Διαβάστε επίσης

Χριστούγεννα: Ποια κανάλια θα μεταδώσουν τη χριστουγεννιάτικη Λειτουργία;