Χρονοπούλου – Συντετριμμένοι φίλοι και παλιοί συνεργάτες: «Είχε άδικο θάνατο»
Τηλεόραση

Χρονοπούλου – Συντετριμμένοι φίλοι και παλιοί συνεργάτες: «Είχε άδικο θάνατο»

Χρονοπούλου – Συντετριμμένοι φίλοι και παλιοί συνεργάτες: «Είχε άδικο θάνατο»

Η μεγάλη σταρ του σινεμά δεν είναι πια εδώ...

Στα 90 της χρόνια η σπουδαία Μαίρη Χρονοπούλου, η «γυναίκα του γλεντιού» που παλιού ελληνικού κινηματογράφου έκλεισε τα μάτια της και αναχώρησε για τη γειτονιά των αγγέλων.

Η Mαίρη Χρονοπούλου άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στο θέατρο και το σινεμά μέσα από εμβληματικές ταινίες και παραστάσεις που πρωταγωνίστησε.

Η ζωή της τα έδωσε όλα απλόχερα: τόσο τις χαρές, τα μεγαλεία, όσο και τις πίκρες, και όμως ποτέ της δεν λύγισε και πορεύτηκε πάντα με το κεφάλι ψηλά.

Ο χαμός της βύθισε στη θλίψη το πανελλήνιο και ήδη πολλά γνωστά πρόσωπα την αποχαιρέτησαν με συγκίνηση δημόσια.

Συντετριμμένοι μίλησαν στην εκπομπή Στούντιο 4 άνθρωποι του θέατρου οι οποίοι μοιράστηκαν σημαντικές στιγμές από τις συνεργασίες τους μαζί της αλλά και άγνωστες ιστορίες από τη ζωή της.

Η Μαρία Καννελοπούλου ανέφερε πως: «ήταν πάρα πολύ γενναιόδωρη , χωρίς να είναι γλείφτρα, πολύ ουσιαστική, σου έλεγε με αυστηρό τρόπο διάφορα καλά πράγματα».

«Γενναιόδωρη και στα λόγια αρκεί να πίστευε ότι είσαι εργατικός και σε ενδιαφέρει αυτό που κάνεις».

«Είναι μια μεγάλη απώλεια γιατί εμείς οι ηθοποιοί δεν έχουμε ηλικίες, πρέπει κάπως να τα καταφέρουμε να είμαστε αθάνατοι. Νομίζω ότι έχει γραφτεί ένα ωραίο ποίημα, «θα βγω παρέα με τις νεκρές μου φίλες». Ακριβώς αυτό, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Είμαι τόσο θλιμμένη που σκέφτομαι ότι… άλλο ένα τηλεφώνημα πια που δεν μπορώ να κάνω».

Θέλω να πάρω την Αλίκη, έχει φύγει. Θέλω να πάρω την Ζωή, έχει φύγει, Θέλω να πάρω την Τζένη, έχει φύγει. Την δασκάλα μου, την Έλλη Λαμπέτη μα έχει φύγει. Να και η Μαίρη Χρονοπούλου. Είναι πολύ βαθιά η θλίψη μου και νομίζω ότι δεν μπορώ να πω τίποτα. Τι να πω, πως ήταν σαν άνθρωπος; Αυτά είναι βλακείες».

«Ήταν μια σπουδαία γυναίκα, μια σπουδαία ηθοποιός και… ελπίζω εκεί που θα πας, Μαίρη, καμαρούλα μια σταλιά δύο επί δύο να έχεις πιο μεγάλη! Τώρα ήταν και ευτυχισμένη, τον τελευταίο καιρό, γιατί την περιποιούταν πάρα πολύ οι φίλοι της, την έβγαζαν έξω, τραγούδαγε» είπε η Άννα Φόνσου.

Συγκινημένος και ο Γιώργος Πάντζας με την απώλεια της μεγάλης σταρ.

«Τα πρόσωπα όλης της Ελλάδας είναι θλιμμένα. Την αγαπούσε η σκηνή του θεάτρου, είχε ένα ατελείωτο ταλέντο και είχε πολύ ωραία φωνή, μία πολύ ωραία εμφάνιση. Ήταν ένας άνθρωπος που στόλιζε και το θέατρο και τον κινηματογράφο».

«Με εντυπωσίαζε η λεβεντιά, η προσωπικότητά της, το μεγάλο της ταλέντο σε όλους τους τομείς, η ωραία της φωνή και ένα αριστοκρατικότατο παρουσιαστικό».

«Περνούσαμε υπέροχα με τη Μαίρη. Της πρότεινα να της γράψω τη βιογραφία της αλλά δεν ήθελε. Μου έχει μιλήσει ατελείωτα αλλά η Μαίρη έχει τη θέση στην καρδιά του κόσμου».

«Έκανε όνειρα και αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι είχε έναν άδικο θάνατο».

«Μου είχε κάνει συζητήσεις για το τέλος και ανατρίχιαζα πάντα. Είχε εξοικειωθεί με τον θάνατο, είχε τις δικές της φιλοσοφίες πάνω σε αυτό, εγώ δεν είμαι τόσο εξοικειωμένος, κάπου με πείραζε κιόλας».

Διαβάστε περισσότερα στο okmag.gr.

Δείτε επίσης

Μαίρη Χρονοπούλου: Οι τρεις μεγάλες τηλεοπτικές συνεντεύξεις που την έφεραν ξανά στο προσκήνιο