Υπόθεση Καλλιάνου: Οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν – «Ήταν χυδαία η συμπεριφορά του γιατρού»
Τηλεόραση

Υπόθεση Καλλιάνου: Οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν – «Ήταν χυδαία η συμπεριφορά του γιατρού»

Υπόθεση Καλλιάνου: Οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν – «Ήταν χυδαία η συμπεριφορά του γιατρού»

Όσα είπε ο μετεωρολόγος, ο αδελφός του, η σύζυγός του και οι δικηγόροι της υπόθεσης

Με την υπόθεση Καλλιάνου ασχολήθηκε στην έναρξή της η Super Kατερίνα που φιλοξένησε τη σύζυγό του αλλά και δηλώσεις από τον ίδιο, τον αδελφό του αλλά και τον δικηγόρο τους.

Την υπόθεση αναλαμβάνει ο Αλέξης Κούγιας ενώ την υπεράσπιση του γιατρού ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ ήταν ιδιαίτερα σκληρός στις δηλώσεις του στο αεροδρόμιο όπου πήγε να παραλάβει τον αδελφό του.

«Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους και οι άνθρωποι που είδαν με ελαφρά τη καρδία τον πατέρα μου θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Υπάρχουν αποδείξεις, θα δοθούν στη Δικαιοσύνη, έρχεται η σειρά τους. Δεν τα βάζω με κανέναν Άδωνι και κανέναν υπουργό και κανένα ΕΣΥ. Τα βάζω με συγκεκριμένους ανθρώπους. Ο διοικητής του νοσοκομείου, ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής μου είπαν ότι όλα είναι καλά. Ο πρωθυπουργός με πήρε τηλέφωνο, ο κ. Κασσελάκης με πήρε. Ήξερα ότι ο πατέρας μου είχε πολλά προβλήματα αλλά θα γίνω ο εφιάλτης τους για να μην χρησιμοποιήσουν το ύφος τους σε άλλον ασθενή».

«Ελπίζω από την ΕΔΕ που διατάχθηκε να μάθουμε τι πήγε τελείως λάθος» είπε η Χάρις Δαμιανού, η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου που μίλησε στην εκπομπή.

«Εγώ όταν μου είχε μιλήσει ο καθηγητής ήταν ευγενικός. Αυτό το πάμε καλά δεν ήταν καν κοντά. Ο αδελφός του Γιάννη ξέρει καλύτερα από τον καθένα το ιστορικό του πατέρα τους. Δεν ήλθε νωρίτερα από την Κύπρο γιατί μας είπαν ότι τη Δευτέρα θα βγαίναμε».

Για αλαζονική συμπεριφορά και ύφος έκανε λόγο ο Χρήστος Καλλιάνος. «Έχουν γίνει πολλά κακά πράγματα. Ο τρόπος που πέθανε δεν αρμόζει σε κανέναν άνθρωπο με άρνηση του συγκεκριμένου καθηγητή να τον βοηθήσει. Το πάλεψα πολύ αλλά απέναντί μου είχα φοιτητές και ειδικευόμενους και όχι γιατρούς ειδικευμένους ή όποιοι ήταν αυτοί ήταν αλαζονικοί και αδιάφοροι. Έβλεπα έναν άνθρωπο να σβήνει. Ήταν χυδαία η συμπεριφορά του γιατρού. Εφόσον είχε διαφορετική υποστήριξη θα ζούσε. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν ήταν παρών σε ό,τι ζήσαμε, εμένα δεν είναι φίλος μου, να έρθει να μου τα πει εμένα. Πρέπει να συνασπιστούμε γιατί η χώρα έχει καταλυθεί. Θα ήθελα να διαρρήξω την αλαζονεία του συγκεκριμένου γιατρού και της κλινικής του».

«Ήθελε άλλη, πιο εντατική φροντίδα. Ο γιατρός μας έλεγε ότι πάμε καλά. Του είπα αν είναι απογοητευμένος να βάλει μια υπογραφή και να πάρει τον πατέρα του από εκεί αλλά δεν πρόλαβε. Φοβηθήκαμε ότι δεν θα αντέξει τη μεταφορά και ώρα με την ώρα χειροτέρευε. Ο Γιάννης πάντα ευχαριστούσε τους γιατρούς, ο πατέρας του είχε νοσηλευτεί σε πολλά νοσοκομεία. Του είχε μεγάλη αδυναμία, τον είχε πρότυπο» είπε η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου.

«Οι γιατροί είχαν διαβεβαιώσει ότι το χειρουργείο του πατέρα του ήταν ρουτίνας αλλά έπεσε σε κώμα. Ο ίδιος έχει τρομερά παράπονα από τις συμπεριφορές των γιατρών εκεί και οι ενέργειες που έχω να κάνω είναι να γνωμοδοτήσουν οι ιατροδικαστές που συνεργάζομαι εάν υπάρχει ιατρικό λάθος οπότε θα στραφούμε εναντίον των γιατρών και σε ποινικό επίπεδο και σε επίπεδο αποζημιώσεως» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Η εισαγωγή στη ΜΕΘ μη διασωληνωμένου ασθενούς που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και ήταν συγγενής βουλευτού θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση» δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο κ. Δημητρακόπουλος.