Δημόσια κατακραυγή για το σποτ του 1ου Συνεδρίου Γονιμότητας – Αποσύρουν τις συμμετοχές τους οι επώνυμοι που κλήθηκαν να το στηρίξουν
Ελλάδα

Δημόσια κατακραυγή για το σποτ του 1ου Συνεδρίου Γονιμότητας – Αποσύρουν τις συμμετοχές τους οι επώνυμοι που κλήθηκαν να το στηρίξουν

Δημόσια κατακραυγή για το σποτ του 1ου Συνεδρίου Γονιμότητας – Αποσύρουν τις συμμετοχές τους οι επώνυμοι που κλήθηκαν να το στηρίξουν

Αποσύρεται και η ΕΡΤ από τους χορηγούς επικοινωνίας

Σάλος ξέσπασε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την κυκλοφορία του σποτ για το 1ο Συνέδριο Γονιμότητας που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στα Ιωάννινα.

Οι διοργανωτές του συνεδρίου κατάφεραν να συγκεντρώσουν την στήριξη πολλών επωνύμων από τη σόουμπιζ και όχι μόνο.

Η κυκλοφορία του σποτ όμως ανέτρεψε τα δεδομένα καθώς το περιεχόμενό του έκανε πολλούς από αυτούς με δηλώσεις τους στα social media να αποσύρουν τη συμμετοχή τους.

Μάλιστα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρής Λιβάνιος, ανακοίνωσε με tweet  ότι αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου η κρατική τηλεόραση και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

https://streamable.com/bu0ot7

Πρώτη άνοιξε τον «χορό» η Καίτη Γαρμπή που ιδιαίτερα ενοχλημένη ανακοίνωσε ότι δεν στηρίζει τέτοιες προσεγγίσεις και ότι τόσο η ίδια όσο και ο Διονύσης  Σχοινάς δεν θα είναι στο συνέδριο.

Ακολούθησε το ποστ της Ελεονώρας Μελέτη που εξηγούσε γιατί αρνήθηκε από την αρχή να συμμετέχει και συνοδευόταν από μία φωτογραφία της από την περίοδο της εγκυμοσύνης της. Σε αυτό έγραψε:

«Πριν από λίγο καιρό δέχτηκα πρόταση να λάβω μέρος σε μια καμπάνια κατά της ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στην Ελλάδα. Η πρόταση συνοδευόταν από αναλυτικές οδηγίες για το τι θα έπρεπε να πω προκειμένου να πείσω τις γυναίκες για το πόσο ωραίο πράγμα είναι η μητρότητα κ ποσό εύκολα συνδυάζεται με την καριέρα.

Αρνήθηκα την πρόταση. ποτέ δεν θα τολμούσα να ασκήσω πίεση στην οποιαδήποτε γυναίκα για να γίνει μητέρα. Η μητρότητα είναι κάτι καθαρά προσωπικό. Μια γυναίκα οφείλει στον εαυτό της να φέρει στον κόσμο ένα παιδί μόνο γιατί το ΘΕΛΕΙ Η ΙΔΙΑ. Όχι γιατί μεγαλώνει, όχι γιατί θέλουν οι άλλοι , όχι γιατί πρέπει. Κ καλό θα είναι να της επιτρέπεται να μπορεί να το φέρει στο κόσμο με τον άνδρα της, με τον σύντροφο της, με τη φίλη της, μόνη της, η όπως αλλιώς εκείνη μπορεί κ ονειρεύεται. Το αν συνδυάζεται «εύκολα» ή όχι ή μητρότητα με τη καριέρα δεν θα το σχολιάσω. Κ πάλι είναι κάτι που δεν υπακούει σε κανόνες.

Τώρα, για το αν η Ελλάδα δεν γεννάει παιδιά δεν είναι κάτι που θα πρέπει να το επωμιστεί η Ελληνίδα καριέρας. Ίσως πρέπει να το επωμιστεί η ίδια η Ελλάδα.

Στις σκανδιναβικές χώρες που τα νέα ζευγάρια στηρίζονται από το κράτος, όπως κ οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι single μητέρες, οι ανήλικες έγκυες, οι άνεργοι υποψήφιοι γονείς με επιδόματα κ παροχές ενώ τα νέα μέλη της κοινωνίας «χαρτζιλικώνονται» από το κράτος με επιδόματα από την αρχή της ζωής τους μέχρι τα 18 τους, οι γεννήσεις πάνε σφαίρα.

Εδώ στην χώρα μας, τα νέα ζευγάρια μονίμως περιμένουν να «φτιάξουν» τα οικονομικά τους, οι γυναίκες που στην καμπάνια εμφανίζονται να ενδιαφέρονται μόνο για τη καριέρα τους, συχνά υποχρεώνονται να δουλέψουν για να «τσοντάρουν» ακόμα περισσότερο οικονομικά στις οικογένειες τους.

Η σκέψη δημιουργίας οικογένειας πνιγεί σα θηλιά τα ζευγάρια. Κ αν έχουν κάποιοι παιδί, αναρωτιούνται πώς θα τα φέρουν πέρα με ένα δεύτερο.

Καλό θα ήταν λοιπόν στο οποίο συνέδριο από το να βάζουν στο στόχαστρο τις γυναίκες, ας συζητήσουν πώς θα στηρίξουν οικονομικά τους πολίτες ώστε να νιώθουν ασφαλείς, πώς θα βελτιώσουν τη δημόσια παιδεία κ εκπαίδευση, πώς θα ενισχύσουν τις νέες οικογένειες, πώς θα στηρίξουν τις νέες μητέρες σε όλα τα επίπεδα. Αυτό ναι θα πολεμούσε την υπογεννητικότητα»

Ακολούθησαν πολλές ανακοινώσεις μεταξύ αυτών της Ναταλί Κάκκαβα και του Γρηγόρη Γκουντάρα, της Πέγκυς Ζήνα, της Μαντώς Γαστεράτου αλλά και του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου ότι αποσύρουν τη στήριξή τους.

Πολλά όμως ήταν και τα stories celebrities που δεν συμμετέχουν αλλά καταδίκασαν το σποτ.

Τι έγραψε η Μαρία Ηλιάκη, η Ρούλα Ρέβη, η Ρούλα Κορομηλά αλλά και η Κατερίνα Ζαρίφη;